Εγκατάσταση ραντάρ AESA σε F/A-18C, όμοιο με αυτό που θα φέρουν τα ελληνικά F-16V

2
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η Northrop Grumman έχει ολοκληρώσει την εγκατάσταση ενός ραντάρ τύπου AESA APG-83 SABR σε μαχητικό F/A-18C του Σώματος Πεζοναυτών, ανέφερε η ίδια στις 13 Αυγούστου 2018.

 

Το ραντάρ, που πρόκειται να εγκατασταθεί στα ελληνικά F-16C/D Block 52+/52M κατά τον εκσυγχρονισμό τους στο επίπεδο Viper, τοποθετήθηκε στο μαχητικό στις 2 Αυγούστου, μετά από απαίτηση των Πεζοναυτών. Οι τελευταίοι προωθούν τον εκσυγχρονισμό περίπου 100 F/A-18C/D, οι εργασίες του οποίου θα συμπεριλαμβάνουν την αντικατάσταση του υφιστάμενου ραντάρ μηχανικής σάρωσης με καινούρια νέας τεχνολογίας AESA.

 


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Spyros
Member
Spyros

Τέλεια. Τα F-18 αρχικά είχαν το ραντάρ που σήμερα έχουν τα Φαντομ μας… άρα ό,τι ταιριάζει σε F-18 μπαίνει και σε Φάντομ! Οπότε μπορούμε να κάνουμε άλλον ένα εκσυγχρονισμό στα τελευταία, αντί ΕΜΖ (Εκσυγχρονισμός Μέσης Ζωής) ή ΕΤΖ (Εκσυγχρονισμός Τέλους Ζωής) όπως είπαμε τον πρώτο που τους κάναμε, αυτόν θα τον ονομάσουμε, ΕΕΖ (Εκσυγχρονισμός Επόμενης Ζωής). Θα βάλουμε δηλαδή στα Φάντομ το ίδιο ραντάρ που θα έχουν τα F-16V, και θα τα κρατήσουμε άλλα 20-30 χρόνια… Και γιατί όχι παρακαλώ; Οι άλλοι δηλαδή που γράφουν να πάρουμε Σουκχόι πληρώνοντας με ροδάκινα, ή να πιέσουμε τους Αμερικανούς να μας δώσουν μια… Read more »

Βασίλης Μπαλ.
Guest
Βασίλης Μπαλ.

Πολύ καλό Σπύρο, έγραψες!
Ίσως και το ALM (after life modernisation ) και οι phantom Fridays θα κρατήσουν τουλάχιστον μέχρι το 2050.