64χρονος συνεπιβάτης σε διθέσιο Rafale ενεργοποίησε κατά λάθος το εκτινασσόμενο κάθισμα

9
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Ένας 64χρονος πολίτης που ήταν συνεπιβάτης σε διθέσιο μαχητικό Rafale της Γαλλικής Αεροπορίας, φέρεται να εκτινάχθηκε από το αεροσκάφος σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο The Aviationist.

To περιστατικό φέρεται να συνέβη στις 20 Μαρτίου και αφορά αεροσκάφος που απογειώθηκε από την αεροπορική βάση Saint-Dizier.

Ο συνεπιβάτης, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει αποκαλυφθεί, είναι ένας άνδρας 64 ετών, ο οποίος υπέστη σοβαρούς τραυματισμούς και νοσηλεύεται. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή και η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο. Ο πιλότος τραυματίστηκε ελαφρά στα χέρια από σπασμένα θραύσματα που προκλήθηκαν εξαιτίας τις εκτίναξης της καλύπτρας του αεροσκάφους.

Αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί είναι για ποιο λόγο ενεργοποιήθηκε το εκτινασσόμενο κάθισμα και ποιος ήταν ο 64χρονος που ενεπλάκη στο περιστατικό. Ενδέχεται να ήταν κάποιος δημοσιογράφος ή κάποιος VIP, διότι τέτοιες πτήσεις είναι αρκετά συνηθισμένες για δημοσιογραφικούς, εμπορικούς και λοιπούς λόγους.

Σε κάθε περίπτωση, η πιθανότητα να ενεργοποιηθεί από μόνος του ο μηχανισμός εκτίναξης είναι κάτι εξαιρετικά απίθανο.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
neverwill
Guest
neverwill

” Σε κάθε περίπτωση, η πιθανότητα να ενεργοποιηθεί από μόνος του ο μηχανισμός εκτίναξης είναι κάτι εξαιρετικά απίθανο.”
Αυτό ισχύει και στην περίπτωση πού το αεροσκάφος ” οριζοντιώνεται με τους ορίζοντες ” ??

Mitsos_Mantzos
Guest
Μήτσος Μάντζος

Ρε τον μπάρμπα. Τώρα μπορεί να πει ότι τα έκανε όλα στη ζωή του.

Nikolaos
Guest
Nikolaos

Δεν ήρθε η ώρα να αποκλεισθούν οι διάφοροι μπαρμπάδες από τα joyrides με μαχητικά και οι φιλοξενίες να περιοριστούν σε έγκριτους δημοσιογράφους του ειδικού τύπου, με τα ανάλογα credentials;

Jolly Roger
Guest
Jolly Roger

@ Nikolaos, Είπε ένας σοφός: «ο βλάκας είναι ανίκητος». Και μην μου πεις πως οι «έγκριτοι δημοσιογράφοι» με τα ανάλογα «credentials» είναι εγγύηση. Είπαμε, «ο βλάκας είναι ανίκητος» και δεν υπάρχουν απόλυτα «credentials» που να καθορίζουν ποιος είναι «έγκριτος» και ποιος όχι. Αν κρίνουμε μάλιστα με διάφορα «βερύκοκα» και λοιπά φρούτα που φύονται στην Ελλάδα, ο όρος «έγκριτος δημοσιογράφος» μάλλον προκαλεί γέλιο. ΥΓ. Αν και (λαμβάνοντας υπ’ όψη πως ο εν λόγω 64χρονος σίγουρα είχε παρακολουθήσει το briefing που αφορά τις διαδικασίες emergency) κάτι μου λέει πως ίσως η χειρολαβή εκτίναξης να μην τραβήχτηκε με τα χέρια. Για παράδειγμα μπορεί… Read more »

Harry
Guest
Harry

Γιατί να πετούν δημοσιογράφοι;

Ripmaker
Guest
shadowman®

Γιατι η κάθε χωρα πρεπει να περάσει με καποιο τρόπο στον λαό της οτι τα υπερογκα ποσά που ξοδευονται για οπλικά συστήματα ειναι αναγκαια. Βλεπεις πολλές χώρες στον πλανήτη δεν χρειαζονται καν στρατό γιατι δεν απειλούνται ή και να απειληθούν αρκει να κανουν οικονομικο πόλεμο οπως πχ η γερμανια.

Captain_Kal
Guest
Captain Kal

Εχω μια υποψία ποιος μπορεί να είναι αυτός:
comment image
comment image

Nikos
Guest
Nikos

Ο Τokunaga πόσων ετών είναι;

Nikolaos
Guest
Nikolaos

Λογικά μια στρατολογική κλάση με το Χριστό.
Αλλά αυτός, ο Hashimoto και μερικοί άλλοι δικαιωματικά επιβιβάζονται smile