Τέρμα η «δυτικοποίηση» του Be-200!

1
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ που επικαλούνται το ρωσικό υπουργείου Βιομηχανίας και Εμπορίου η ρωσική κυβέρνηση τερμάτισε το πρόγραμμα τοποθέτησης του κινητήρα SaM146 στο αμφίβιο Be-200. Ο τουρμποφάν είναι το προϊόν της κοινοπραξίας PowerJet μεταξύ της γαλλικής Snecma (Safran) και της ρωσικής Saturn στην κατηγορία απόδοσης 68–80 kN (15.000–18.000 λιβρών), βασίζεται σε στοιχεία του CFM56 και εξελίχθηκε στη δεκαετία του 2000.

Αποτελεί εκτίμηση ότι το Be-200 θα μπορούσε να έχει πολύ καλύτερες πιθανότητες διεθνούς εμπορικής καριέρας με έναν διαφορετικό κινητήρα από τον Progress D-436TP που διαθέτει σήμερα, κατεύθυνση προς την οποία στόχευε η παραπάνω προσπάθεια.

Ως αιτία της απόφασης αναφέρεται «ο προβληματισμός σχετικά με την διαθεσιμότητα προμήθειας απαρτίων και ανταλλακτικής δυτικής προέλευσης». Το περίεργο στην υπόθεση είναι ότι ο SaM146 χρησιμοποιείται ήδη στο Sukhoi Superjet 100.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Dimitris Papapostolou
Guest
Dimitris Papapostolou

Πτήση, δεν ξέρω αν έχεις κάνει άρθρο παλαιότερα για πυροσβεστικά αεροσκάφη (αν έχεις κάνει και δεν το γνωρίζω δείξε το link), αλλά ωραίο θα ήταν να κάνεις και ένα άρθρο σύγκρισης (ή σειρά άρθρων) με τα 3-4 καλύτερα πυροσβεστικά αεροσκάφη της αγοράς για τις ανάγκες της Ελλάδας (αν ποτέ βρούμε χρήματα να αγοράσουμε το οτιδήποτε). Όπως είχες κάνει με F-35/Rafale/F–15 πάνω από το Αιγαίο, πριν από μερικούς μήνες. Κάτι ακουγόταν ότι θα φτιάξουν οι Ιάπωνες πυροσβεστικά αεροσκάφη στην Ελλάδα;;;; Γενικά Πτήση τι παίζει με τον στόλο τον πυροσβεστικών μας, αντέχει ή μαύρα χάλια; Θα σώσουμε κανά δέντρο φέτος το καλοκαίρι… Read more »