Βρέθηκε το υποβρύχιο «San Juan»;

2
2445
This 2014 photo provided by the Argentina Navy shows the ARA San Juan, a German-built diesel-electric vessel, docked in Buenos Aires, Argentina. Argentina's Navy said Friday, Nov. 17, 2017, it has lost contact with the submarine off the country's southern coast. (Argentina Navy via AP )

Πλοίο της αμερικανικής εταιρείας «Ocean Infinity», που συμμετέχει στις έρευνες της Αργεντινής για την ανεύρεση του βυθισμένου υποβρυχίου «San Juan», εμφανίζεται να έχει εντοπίσει ένα αντικείμενο που μοιάζει σε μέγεθος με το χαμένο υποβρύχιο.

Εισροή υδάτων και βλάβη στις μπαταρίες προκάλεσε τη βύθιση του San Juan

Το «San Juan» ανήκει στον τύπο TR-1700. Εισήλθε σε υπηρεσία με το πολεμικό ναυτικό της Αργεντινής το 1985. Στις 15 Νοεμβρίου 2017, κατά τη διάρκεια αποστολής ρουτίνας, το υποβρύχιο υπέστη βλάβη, που οδήγησε στο θάνατο των 44 μελών του πληρώματος. Έκτοτε θεωρείται ότι το υποβρύχιο έχει παραμορφωθεί σε μεγάλο βάθος και η Αργεντινή πασχίζει να το ανακαλύψει.

P-3 Orion της NASA στις έρευνες για το αγνοούμενο υποβρύχιο του Πολεμικού Ναυτικού της Αργεντινής

Σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα, το αντικείμενο που βρήκαν οι Αμερικάνοι είναι σε βάθος 280m, ενώ είχε περάσει απαρατήρητο μέχρι τώρα από τις σωστικές αρχές.

2 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.