- Advertisement -

Η πολιτική ορθότητα θέλει τους SAS «φονιάδες» αλλά… διακριτικούς!

- Advertisement -

Οι SAS είναι ό,τι πιο θανατηφόρο μπορεί να συναντήσει ο αντίπαλος στο πεδίο της μάχης αλλά η πολιτική ορθότητα θέλει να… μην το δείχνουν και πολύ. Οι Βρετανοί επίλεκτοι πήραν εντολή να πάψουν να φορούν στην στολή τους το σήμα με την νεκροκεφαλή από το κόμικ της Marvel «The Punisher» επειδή, λέει, θυμίζει το έμβλημα των SS. Το επίραμμα που έγινε μόδα μεταξύ των Βρετανών που υπηρέτησαν μαζί με Αμερικανούς SEALs στο Ιράκ, «απονέμεται» στους νεοφερμένους μετά το πρώτο τους ‘kill’ σε μάχη.
Όμως η βρετανική στρατιωτική ηγεσία δεν χάρηκε με το συγκεκριμένο δείγμα συναδελφοσύνης μεταξύ SAS και SEALs και σε επίσκεψη υψηλόβαθμων αξιωματικών στην βάση του Συντάγματος στο Herefordshire απαίτησε την απαγόρευσή του. Ούτε και οι SAS χάρηκαν όμως.

Η διαταγή είναι ένα ακόμη «γελοίο» παράδειγμα «πολιτικής ορθότητος» λένε. «Οι SAS αναμένεται να αναλαμβάνουν απίστευτα επικίνδυνες αποστολές ανά τον κόσμο. Είναι επαγγελματίες φονιάδες –αυτή είναι η δουλειά τους. Τί έγινε αν φορούν νεκροκεφαλή στην στολή τους;» διερωτάτο με… γνήσια απορία «πηγή» της εφημερίδας Daily Star.
Το σήμα με το στυλιζαρισμένο κρανίο του «Τιμωρού» φοριέται είτε ως επίραμμα στο αλεξίσφαιρο γιλέκο είτε στο κράνος. Αν και δεν το έφεραν όλοι, λέγεται ότι ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές στην Μοίρα ‘G’ των SAS και η διαταγή έκανε πολλούς να «στραβώσουν».
Η επίσημη «γραμμή» ήταν ότι το έμβλημα ενδεχομένως να προκαλούσε αναστάτωση σε άλλες μονάδες, να επεδείκνυε έλλειψη σεβασμού προς τον εχθρό ή ακόμη και να παρότρυνε την τέλεση εγκλημάτων πολέμου από ξένους στρατιώτες που συνεργάζονται με τους SAS, όπως είναι οι Αφγανοί και οι Ιρακινοί. Αυτή η άποψη δεν φαίνεται να εμπόδισε τους άνδρες των αμερικανικών Ειδικών Δυνάμεων να το υιοθετήσουν πρώτοι. Η φωτογραφία αυτού του Β-1 μαρτυρά πως δεν ήταν και οι μόνοι.

Γι’ αυτούς που το φορούν «είναι η αναγνώριση της δουλειάς που έχουν κάνει. Δεν πανηγυρίζεται η αφαίρεση μιας ζωής, έχει να κάνει περισσότερο με την αναγνώριση ότι (ο φέρων) έχει θέσει σε κίνδυνο την ίδια του την ζωή» εξηγούν μέλη των SAS.
Ο πρώην Λοχίας Trevor Coult, παρασημοφορημένος με τον Στρατιωτικό Σταυρό για την θητεία του στο Ιράκ, θεωρεί την απαγόρευση «εντελώς γελοία». Δηλώνει πως «είναι μια πολιτικώς ορθή ανοησία και το υπουργείο Άμυνας θα έπρεπε να κάνει ό,τι μπορούσε για να υποστηρίξει τους SAS, όχι να μπερδεύεται λέγοντάς τους τι μπορούν και τι δεν μπορούν να φορούν σε επιχειρήσεις».

Βέβαια υπάρχουν και χειρότερα. Τον Φεβρουάριο του 2012 είχε ξεσπάσει σάλος στις ΗΠΑ όταν έγινε γνωστή μια φωτογραφία, τραβηγμένη δύο χρόνια νωρίτερα στο Αφγανιστάν, στην οποία ελεύθεροι σκοπευτές του 1ου Τάγματος Αναγνώρισης του Σώματος Πεζοναυτών πόζαραν με την αμερικανική σημαία και μια που έφερε τα διαβόητα ρουνικά σύμβολα των SS.
Υποτίθεται ότι τα αρχικά σήμαιναν ‘Scout Sniper’ αλλά το στυλ ήταν ίδιο και απαράλλακτο με το λογότυπο των Schutzstaffel, των παραστρατιωτικών Ομάδων Προστασίας του Ναζιστικού Κόμματος. Όπως απεδείχθη, η χρήση του συμβόλου των SS από τους snipers ήταν γνωστή από καιρό, ωστόσο, με το Πεντάγωνο να αποποιείται κάθε ευθύνη ζητώντας από το Σώμα Πεζοναυτών την διενέργεια έρευνας και το Σώμα να απειλεί με Στρατοδικείο τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση, το θέμα «μαζεύτηκε» εντυπωσιακά γρήγορα.
Αλέξανδρος Θεολόγου
 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
ΑντώνιοςΞ
ΑντώνιοςΞ
1 year ago

Πάντως, στον ελληνικό κόσμο τέτοια σήματα θεωρούνταν ένδειξη μάλλον άγριου και βάρβαρου ανθρώπου, παρά κάποιου
που απλώς αγωνίζεται για την πατρίδα του. Δείτε τα σήματα στις ασπίδες των αρχαίων Ελλήνων. Φανταστείτε κάτι παρόμοιο σε κάθετο σταθερό ελληνικού μαχητικού. Για το Βυζάντιο δεν το συζητάμε.

Spider
Active Member
Spider (@spider)
1 year ago

Στην άτρακτο Corsair πειράζει??comment image

George K
George K
1 year ago
Reply to  Spider

Άσχετο…

Spider
Active Member
Spider (@spider)
1 year ago
Reply to  George K

Γιατί άσχετο?

MisCo
MisCo (@misco)
1 year ago

Ορθα αναφερει το αρθρο… ειναι επαγγελματιες. Επαγγελματιες η μη ομως, αντιπροσωπευουν μια σημαια. Κατα συνέπεια θα πρεπει να μετρημένοι στα της εικονας τους. Δεν μιλαμε για συμμοριες, για τακτικο στρατο μιλαμε.

Nikolaos
Noble Member
Nikolaos (@nikolaos)
1 year ago

Το θέμα έχει πολλά επίπεδα ανάγνωσης.
Κατ’ αρχάς, είναι δεδομένο ότι η ομοιομορφία στην εμφάνιση και στα σύμβολα ξεχωρίζει έναν τακτικό στρατό από ασκέρια, τσέτες, συμμορίες, κατσαπλιάδες κλπ., και περιποιεί τιμή όχι μόνο στους ιδίους αλλά και στο έθνος τους.
Δεύτερον, από αρχαιοτάτων χρόνων κάποια ιδιαίτερα σύμβολα εξύψωναν το ηθικό και ενίσχυαν το πολυπόθητο esprit de corps, πράγμα που δεν είναι δεδομένο, ιδίως για στρατό κληρωτών με ποικίλη κοινωνική προέλευση, αντιλήψεις και παραστάσεις. Ιδίως μεταξύ επιλέκτων μονάδων ήταν και είναι ο κανόνας.
Τρίτον, αν τα σύμβολα αυτά υποδηλούν πολιτικές πεποιθήσεις ή στυγερές εγκληματικές οργανώσεις ή είναι σύμβολα μισητού εχθρού του έθνους (Αμερικάνοι με σημαία των SS, τα οποία βαρύνονται με εγκλήματα πολέμου κατά του Αμερικανικού Στρατού, βλ. σφαγή αιχμαλώτων στο Δάσος του Malmedy) ή είναι πρόσφορα να διχάσουν, πέφτουν φι και στρατοδικεία σύννεφο. Και ατιμωτικές αποτάξεις ακόμη. Ξεκάθαρα πράγματα.
Τέταρτον, θα πρέπει να προσεχθεί ότι η όλη “πολιτικώς ορθή” υστερία (π.χ. για τη νεκροκεφαλή) προέρχεται (με την εξαίρεση γραφικών μυγιάγγιχτων με αντιστρατιωτικές εμμονές και ιδεοληψίες) κατά κανόνα από στρατευμένους εχθρούς του φιλελεύθερου δημοκρατικού πολιτεύματος, και είναι ως εκ τούτου ακόμη περισσότερο αποκρουστική λόγω φαρισαϊκής υποκρισίας. Θυμάμαι ότι για κάτι τέτοια (τα τραγουδάκια που αφορούσαν Τούρκους, Πόλη, Αγιά Σοφιά κλπ και εύλογα συνηθίζονται στον ΕΣ) εκόπτετο η αλήστου μνήμης “Ελευθεροτυπία”, εφημερίδα στρατευμένη στην υπόθεση της ανατροπής του κρατούντος πολιτειακού καθεστώτος, που στη διπλανή στήλη αποκαλούσε τις δολοφονίες της 17Ν “εκτελέσεις” και έγραφε ότι “με το θάνατο Αξαρλιάν η 17Ν απονομιμοποιήθηκε, διότι σκότωσε για πρώτη φορά αθώο” (ενώ οι προηγούμενοι είχαν δικασθεί και καταδικασθεί από νομιμοποιούμενο δικαστήριο προφανώς …). Ευαισθησία μέχρι αηδίας για τα “τρυφερά αισθήματα των παιδιών μας” και φυσικά “τους φίλους γειτονικούς λαούς”, ενοχοποίηση της εθνικής άμυνας και του στρατεύματος ως μηχανισμού ΕΝΝΟΜΗΣ βίας έναντι ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ εχθρού αφενός, αλλά ανερυθρίαστη αποδοχή των φόνων και του αίματος ως αποδεκτή μορφή πολιτικής δράσης ΕΝΤΟΣ της πολιτείας αφετέρου! Σαν τους υποκριτές αρνητές στράτευσης, που δηλώνουν ότι η συνείδησή τους δεν τους επιτρέπει να κρατήσουν όπλο (κατά του εχθρού, που έρχεται να δηώσει την πατρίδα και να εξανδραποδίσει ή εξοντώσει τον πληθυσμό της!) αλλά πρεσβεύουν την επαναστατική βία και τον εμφύλιο σπαραγμό ΕΝΤΟΣ!
Η πολιτική ορθότητα στην ως άνω (τέταρτη) έκφανσή της, είναι φανερό λοιπόν ότι κατατείνει στην διάβρωση της στρατιωτικής (=πολιτικής) ισχύος των δημοκρατικών πολιτειών δια της υποσκάψεως του φρονήματος, της σκιαγράφησης των ενόπλων δυνάμεων ως χώρου με ορισμένη (προνεωτερική, αποκρουστική, ανελεύθερη, μισαλλόδοξη) πολιτική ταυτότητα, της τρώσεως της προθυμίας των πολιτών να καταταγούν ή και να σταδιοδρομήσουν ως στελέχη, της τρώσεως της διάθεσης των κοινοβουλίων να εγκρίνουν τις απαραίτητες στρατιωτικές δαπάνες, όλα αυτά προς μέγιστη ικανοποίηση των εχθρών της ελευθερίας (ανταγωνιστικών ανελεύθερων ή προνεωτερικών ή πάντως αυταρχικών κρατών, του “χαλιφάτου” κλπ.).
Τα ζήσαμε και παραμονές του Β’ ΠΠ με τους ειρηνιστές – ενεργούμενα του Χίτλερ σε Αγγλία και Γαλλία, τα ζήσαμε και στον Ψυχρό Πόλεμο με τους “Πρασίνους” κλπ. ειρηνιστές στη Γερμανία, τόσο απροκάλυπτα στην υπηρεσία της Μόσχας που οργάνωναν αποκλεισμούς των στρατοπέδων των Πέρσινγκ 2, ώστε σε περίπτωση απειλής από την ΕΣΣΔ και ανάγκης διασποράς σε δάση, η κατ’ ανάγκη κολοσσιαία αστυνομική επιχείρηση απομάκρυνσης της “ανθρώπινης αλυσίδας” να δώσει χρόνο στην ΕΣΣΔ να πλήξει τα (θανάσιμα για την ίδια) όπλα στους όρχους τους (μαζί με τους χρήσιμους ηλίθιους της “ανθρώπινης αλυσίδας” φυσικά …).
Γενικώς ισχύει: Σκούζει ο εχθρός σου; Ο επίδοξος δυνάστης ή δήμιος σου; Κάτι κάνεις σωστά …

Ilias
Ilias (@ilias)
1 year ago
Reply to  Nikolaos

σωστος σε ολα…

Φου Μαντσου
Φου Μαντσου
1 year ago
Reply to  Nikolaos

Εκτος των ανωτερω, υπαρχει επισης και η πολιτιστικη διασταση κ νοημα των εμβληματων κατα περιπτωση.
Πχ η χρηση της σβαστικας στην δυση, το νοημα της οποιας εχει σαφως διαστρεβλωθει απ τα οσα βιωσε ο δυτικος κοσμος κατα τον Β ΠΠ και παραλληλα η χρηση της κυρια ως θρησκευτικου συμβολου να εξακολουθει στην απω ανατολη κ Ινδια χωρις κανενα ιδιαιτερο προβλημα.
https://en.wikipedia.org/wiki/Western_use_of_the_swastika_in_the_early_20th_century
Ενα αλλο παραδειγμα.Στην Κορεα και την Κινα γινεται πολυ λογος για την σημαια του Ιαπωνικου Ναυτικου, αυτην με τον κοκκινο κυκλο και τις ακτινες που καταληγουν μεχρι τα ορια ης σημαιας.
Το jolly roger επισης, που καποτε ηταν δηλωτικο πειρατιας κλπ εχει παψει να προκαλει την κοινη γνωμα απο χρονια ισως και αιωνες ακομη.Σε σημειο που εχει υιοθετηθει απο καποιες μοναδες ενω εφτασε σε σημειο σε πολλα ναυτικα παγκοσμιως να υποδημωνει ανεπισημα τιμητικη διακριση.
Η εξεταση λοιπον παρομοιων ενστασεων με ή χωρις εισαγωγικα καλο ειναι να εξεταζεται και ως προς την κοινωνικη ομαδα απο την οποια προερχεται το στρατευμα και η οποια πιθανα εχει αντιρησεις για καποια απο τα συμβολα.

jim40
Active Member
jim40 (@jim40)
1 year ago

Ανοησίες της πολιτικής ορθότητας

Diogenis
Διογένης
1 year ago

Και γιατί ακόμη και σήμερα οι ναζιστές φασίστες συνεχίζουν σε ολη την Ευρώπη να χρησιμοποιούν τα ίδια σύμβολα , που συμβολίζουν στην σύγχρονη ιστορία μια συγκεκριμένη πραγματικότητα , λόγω αρχαιολατρίας. ; Ας μην εθελοτυφλούμε εκτός και αν μας εκφράζουν τα συγκεκριμένα σύμβολα …..

Κώστας
Κώστας
1 year ago

Το ολο ζητημα του politically correct ειναι απαράδεκτο και δυστηχως εχει μπει βαθιά στις κοινωνίες της βορειας ευρωπης ειδικα.
Εδω εχει παψει να χρησιμοποιείτε παιδικο τραγουδακι γιατι ελεγε black sheep…… Τιποτα αρνητικο απλα ηταν μαυρο το προβατάκι και εκανε ριμα με τα υπόλοιπα…..ποσο μαλλον ενα “βίαιο” συμβολο.

Stavrogin
Κωνσταντίνος
1 year ago

Οι νεκροκεφαλές των Sas ειναι λιγο διαφορετικές απο εκείνες των SS. Aφ ενός είναι κομμάτι της αμερικανικής κουλτούρας “…από το κόμικ της Marvel «The Punisher»” αφ εταίρου δεν ειναι διακριτικό της μονάδας αλλά του μέλους.
Μπορεί κανεις να πεί πως αυτοί οι στρατιώτες δεν διατηρούν το κοινωνικό κ πολιτικό ηθικό προκάλυμμα της δράσης τους. Γνωρίζουν ότι η κοινωνία ή η κυβέρνηση, τους ζητά να είναι φονιάδες, οπότε φυσικά και υπάρχει ζήτημα υποκρισίας αφού η ηθική είναι απαιτούμενο της έννομης και ειρηνικής κοινωνίας για την οποία η ένοπλη δράση και ο φόνος είναι ένα “αναγκαστικό και αναπόφευκτο κακό”. Αλλά οι εντεταλμένοι δράστες αυτής της βίας δεν είναι δυνατόν να έχουν την ίδια ηθική με αυτήν των πολιτικών προϊστάμενων τους. Με την νεκροκεφαλή αποδέχονται εντός τους και μεταξύ τους τον ρόλο του θύτη του θηρευτή και είναι διακριτικό που δεν αφήνει περιθώρια παρεξήγησης στους αντιπάλους τους, λειτουργεί ως διακριτικό της ικανότητας και της σκληρότητάς τους . Αλλά επίσης και η ηθική υποκρισία της πατρίδας τους είναι εξ ίσου αναγκαία. Είναι πολιτικά και ψυχολογικά αναγκαίο για κάθε πατρίδα να υποστηρίζει ότι είναι δίκαιη και ηθική με ιστορική συνέπεια σε κάθε αγώνα της. Στην περίπτωση αυτή έχουν και οι δύο δίκιο κι επειδή θα υπερισχύσει το δίκαιο του ισχυροτέρου οι Sas θα ξηλώσουν την νεκροκεφαλή από το μανίκι αλλά θα την αντικαταστήσουν με ένα άλλο σήμα μεταφορικό που να μην μπορεί να γίνει άμεσα αντιληπτό ως προς την σημασία του. Θα αναπτύξουν νέους δικούς τους συμβολισμούς και σήματα γιατι είναι επιτακτική και η δική τους ανάγκη να δηλώνουν μεταξύ τους ποιοι είναι.
Περι γερμανικών συμβόλων
Το γερμανικό SS και η σβάστικα απο γραφίστικης άποψης είναι καταπληκτικά αν και φορτωμένα με κακές σημασίες μπορω να πω ότι ώς σχεδιαστής εκνευρίζομαι όταν βλέπω τους εγχώριους ναζί να μην μπορούν να σχεδιάσουν ένα SS ή μια σβάστικα της προκοπής. Τα SS ήταν γνωστά για τις σφαγές τους αλλά επίσης ορισμένες μεραρχίες τους τοτενκοπφ βικινγκ είναι διάσημες για την πολεμική τους ικανότητα. Οπότε τι κάνεις; θαυμάζεις ή καταφρονείς ή και τα δύο; Δεν ξέρω τι σημασία δώσαν στο σύμβολο οι Αμερικάνοι ακροβολιστές. κατα πάσα πιθανότητα του δωσαν την πολεμική του σημασία και όχι αυτή του σφαγέα. Σε κάθε περίπτωση το σύμβολο είναι φορτισμένο με αρνητική σημασία ως ναζιστικό και η ταύτιση με τον ναζισμό δεν μπορεί να επιτραπεί. Ωστόσο επειδή είναι σύμβολο αργά αργά θα αλλάξει η σημασία του και θα πάψει να ταυτίζεται με το αμαρτωλό παρελθόν του. Κανείς σημερα δεν τολμά να βαφτίσει το παιδί του αδόλφο εκτός κι αν ειναι βαμμένος ναζιστής, αλλά το αδόλφος είναι απλά ένα όνομα μεταφορά της ελληνικής λέξης αδελφός στην γερμανική. Δελφίς είναι η μήτρα (Δελφοί η μητρα του κόσμου), Αδελφός-αδόλφος σημαίνει απο την ίδια μήτρα είναι μ…κια να χανονται οι λέξεις και τα συμβολά επειδη κάποτε παιξαν ένα κακό ρόλο στην ιστορία.

Mitsos
Mitsos (@mitsos)
1 year ago

Αγαπητέ Κωνσταντίνε προχωράς σε επικίνδυνα μονοπάτια. Γραφίστας είμαι αλλά η σβάστικα είναι σβάστικα και ουδόλως με ενδιαφέρει πως την σχεδιάζουν οι ναζί εγχώριοι ή του εξωτερικού. Από την στιγμή που από πίσω της υπάρχουν ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΝΕΚΡΟΙ δεν θέλω ποτέ να την δω ξεπλυμένη! Και ας χαθεί και ένα και δύο και 100 ονόματα και ΟΛΑ τα σύμβολα που χρησιμοποίησαν οι ΝΑΖΙ.
Να με συγχωρέσετε για τον τόνο μου αλλά ΔΕΝ αντέχω να βλέπω ξέπλυμα στους ναζί κάτω από καμία δικαιολογία.

Stavrogin
Κωνσταντίνος
1 year ago
Reply to  Mitsos

κανένα ξέπλυμα των ναζί φίλε μου, δεν σκοπεύω να ξεπλύνω ένα τσούρμο απάνθρωπων φανατικών ηλιθίων. καταλαβαίνω πολύ καλά τι λες

Gunner
Noble Member
Gunner (@gunner)
1 year ago

Αμερικανιές σκέφτηκαν κάποιοι στον Βρετανικό Στράτο και είπαν κόψτε τις βλακείες.
Κι εδώ πρέπει να γίνει κάτι με τα μετάλλια και τις λοιπές κονκάρδες που κρεμάνε τα στελέχη λες και είναι στρατηγοί στην Βόρειο Κορέα.comment image

Genesis
Active Member
Genesis (@genesis)
1 year ago

Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω γιατί έχει γίνει θέμα… Μία ομάδα που απαρτίζεται από μέλη με ειδική εκπαίδευση και εξαιρετικές ικανότητες (φονικές στην περίπτωσή μας), θα προτιμούσα να είναι πολύ διακριτική και να περνάει εντελώς απαρατήρητη σε κοινή θέα. Οι “από μέσα” γνωρίζουν και ποιοι είναι και τι μπορούν να κάνουν όταν λάβουν την σχετική εντολή. Τα σύμβολα αυτού του είδους μπορεί να δημιουργήσουν άσχετους συνειρμούς και είναι περιττά για την αποστολή τους… Ταπεινή άποψη.

dimitrov
Active Member
dimitrov (@dimitrov)
1 year ago

Γενικώς το θέμα είναι ανοησία από πλευράς απαγόρευσης όσο είναι και ανοησία ή κακογουστιά ή δεν ξέρω τι άσχημο και κακό αισθητικά απο πλευράς επιλογής των SAS. Θα μου πεις γούστα είναι τούτα αλλά έχει και γούστο που από όλες τις επιλογές οι SAS κατέληξαν σε αυτό. Θα μπορούσαν να επιλέξουν κάτι καλύτερο αλλά από τη στιγμή που επέλεξαν αυτό και τους εκφράζει ας έδειχνε διαλλακτικότητα η ηγεσία.
Οι πεζοναύτες της φωτό πάλι μάλλον είναι νεοναζί αλλά πάλι μπορεί όχι. Γενικά το κακό έχει την γοητεία του. Τραβάει κόσμο. Υπάρχει κι ο μιμητισμός. Αρκετοί υιοθετούν σύμβολα χωρίς να καταλαβαίνουν πλήρως ή κοιτώντας το πράγμα από την μια πλευρά ή απλά επειδή τους χτυπάει στο μάτι κάπως.
Τεσπά άλλοι έχουν τέτοια προβλήματα …… εμείς πάλι περιμένουμε καμιά φρεγάτα …….. μπας και βρέξει ……

chikichiki
Noble Member
chikichiki (@chikichiki)
1 year ago

Μοιάζει με μάλλον ελαφρώς άστοχη προσπάθεια διατήρησης των “ορίων” προς αποφυγή παρεκτροπής των στρατιωτών. Ο πόλεμος έχει ρίξει πολύ βαρύ φορτίο σε αυτές τις μονάδες (και δευτερευόντως στις οικογένειές τους), που αυξάνει τις ψυχικές εντάσεις σε ένα κλίμα που από μόνο του είναι διαρκώς φορτισμένο λόγω απαιτήσεων, και η ηγεσία (με τις δέουσες επιταγές φυσικά της σύγχρονης εποχής, ήτοι τρόμος και όνειδος για το παραμικρό non-issue) προσπαθεί να προλαμβάνει τυχόν θέματα. Ήδη βγαίνει στην επιφάνεια “βρώμα”-πιθανή ένδειξη έκτροπων για τους Αμερικάνους (αυτοκινητιστικό πρασινομπερέδων με ιερόδουλες, δολοφονία πρασινομπερέ από SEALs-MARSOC επειδή ανακάλυψε βρωμοδουλειές τους, ιστορίες ναρκωτικών, παραβατικής συμπεριφοράς πταισματικού έως κακουργηματικού χαρακτήρα, γενικά η λίστα δεν είναι μικρή) που αποκαλύπτει και πιθανή θεσμική διάβρωση σε ανώτερα διοικητικά επίπεδα. Θεωρώ πως τους SAS τους τιμά που καταβάλλουν προσπάθειες να είναι καθωσπρέπει, έστω κι αν οδηγούνται περιστασιακά σε υπερβολές όπως αυτή. Μέχρι στιγμής, δεν θυμάμαι να έχει αναφερθεί τίποτα για αυτούς (εκτός κι αν είναι και καλύτεροι στην απόκρυψη…). Είναι πάρα πολύ σημαντικό το δυναμικό βίας που έχουν αυτοί οι άνθρωποι να διατηρείται απομονωμένο/στεγανοποιημένο και να μην λυμαίνεται το ενδεχόμενο ευτελισμού ή φυσιολογικοποίησής του.

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

“Καρέ του Άσσου” το ΠΝ, Απόλυτη Ανανέωση του Στόλου Επιφανείας, 4 φρεγάτες MMSC, εκσυγχρονισμός ΜΕΚΟ200ΗΝ, Ενδιάμεση Λύση με 2 πλοία A/A περιοχής, και συμμετοχή...

 Σε μια απόφαση σταθμό για την μελλοντική του εξέλιξη προχώρησε το Πολεμικό μας Ναυτικό σήμερα, επιλέγοντας να αποστείλεi άμεσα επίσημο Letter of Request (LOR)...
- Advertisement -

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

80 εκ. δολάρια για τη συντήρηση και εκσυγχρονισμό των ελικοπτέρων S-70B6...

42
 Μαζί με τη σύμβαση για την αγορά του πλήρους "πακέτου" των 4 ελικοπτέρων MH-60R, το ΠΝ διαπραγματευόταν και την Εν Συνεχεία Υποστήριξη του Στόλου...
- Advertisement -
Card image

November 2020 #006

Αγορά
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2020 January

Αγορά
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2019 March #394

Αγορά

Related News

Α. Γεωργιάδης: Το 2021 αναμένεται να παραλάβει η κοινοπραξία την ΕΛΒΟ

Το 2021 αναμένεται να παραλάβει την Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ) η κοινοπραξία των ισραηλινών εταιρειών (σ.σ. Naska Industries - SK Group Ltd, Plasan Sasa...

«H Τουρκία προκαλεί τους εταίρους της και τους γείτονές της σε διάφορα μέτωπα και παραβιάζει το διεθνές δίκαιο…» δηλώνει ο πρέσβης της Γερμανίας Ερνστ...

ΑΠΕ-ΜΠΕΤην άποψη ότι η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στην Τουρκία πρέπει να αποφασίζεται με νηφαλιότητα εξέφρασε ο πρέσβης τη Γερμανίας στην Ελλάδα, Ερνστ...

Ν. Χριστοδουλίδης: Ανάγκη για έναν περιφερειακό οργανισμό για την ασφάλεια και τη συνεργασία στην Αν. Μεσόγειο

ΑΠΕ-ΜΠΕΤην ανάγκη δημιουργίας ενός περιφερειακού οργανισμού για την ασφάλεια και τη συνεργασία στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας,...