Η Σαουδική Αραβία εξετάζει την αγορά νοτιοκορεατικών Α/Α συστημάτων;

3
1271
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Ο διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας και υπουργός άμυνας πρίγκιπας Mohammed bin Salman επισκέφτηκε τη Νότια Κορέα πριν μεταβεί στην Ιαπωνία για τη Σύνοδο των G20, με τις πληροφορίες να τονίζουν ότι η Σαουδική Αραβία εξετάζει την απόκτηση όπλων από τη Νότια Κορέα.

 

Σύμφωνα με το «Arab News», ο Mohammed bin Salman είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί γύρω από τα καινούρια εγχώρια οπλικά συστήματα της Νότιας Κορέας. Καμία σημαντική λεπτομέρεια για τη συγκεκριμένη ενημέρωση δεν έχει όμως δημοσιοποιηθεί.

 

Όπως φέρεται να δηλώνει ανώνυμος Κορεάτης αξιωματούχος, στόχος της Σαουδικής Αραβίας είναι η ενίσχυση του δικτύου Α/Α άμυνας, το οποίο δεν παρουσιάζει και τις καλύτερες επιδόσεις εναντίον των βαλλιστικών πυραύλων που εκτοξεύονται από τη γειτονική Υεμένη. Σε αυτή την περίπτωση η Νότια Κορέα θα μπορούσε να προσφέρει στους Σαουδάραβες το Α/Α σύστημα Cheolmae-2 (ΚM-SAM), με μέγιστη εμβέλεια 40km, ή το υπό ανάπτυξη αντιβαλλιστικό σύστημα L-SAM, το οποίο προγραμματίζεται να γίνει επιχειρησιακό το 2023/24.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Aris
Member
Trusted Member
Aris

Το τρολάρισμα θα ήταν ν´αγοράσουν iron dome. Battle proven

Kimon
Member
Famed Member
Kimon

Δεν θα ήταν κορυφαίο να ζητούσε χαρακτηριστικά και τιμές και μια επίδειξη από τους Ισραηλινούς; grin grin

Νάσος
Guest
Νάσος

Ότι και να πάρουν ο χειριστής θα είναι Αραβας δημόσιος υπάλληλος