Η Σαουδική Αραβία επιθυμεί την εγκατάσταση ιταλικού ραντάρ στις φρεγάτες F3000

2
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το ναυτικό της Σαουδικής Αραβίας θέλει να αναβαθμίσει τις φρεγάτες κλάσης Al Riyadh και εξετάζει την αντικατάσταση του κύριου ραντάρ Arabel 3D.

 

Σύμφωνα με το «Mer et Marine», η Σαουδική Αραβία επιθυμεί την εγκατάσταση (στη θέση του Arabel) ιταλικού ραντάρ της οικογένειας Kronos, που κατασκευάζει η Leonardo. Η Σαουδική Αραβία διαθέτει τρεις φρεγάτες F3000, που τέθηκαν σε υπηρεσία μεταξύ 2002 και 2004 και βασίζονται στη γαλλική La Fayette. Τα τρία πλοία έχουν εκτόπισμα 4.500t και αναπτύσσουν μέγιστη ταχύτητα 24,5kn. Ο κύριος οπλισμός τους περιλαμβάνει ναυτικό πυροβόλο των 76mm, VLS SYLVER με 16 Α/Α πυραύλους Aster 15, οκτώ Κ/Β Exocet MM40 Block II, δύο πυροβόλα των 20mm και τέσσερις τορπιλοσωλήνες των 533mm για τορπίλες F17.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Nestoras
Member
Noble Member
Nestoras

Χωρίς πολλά λόγια, οι La Fayette, όπως θα έπρεπε να είναι και στο Γαλλικό Ναυτικό (με την προσθήκη ενός μοντέρνου CIWS καθώς δεν φαίνεται να υπάρχει!)
Aster 15 σημαίνει ότι το πλοίο παίρνει ΑΝΕΤΑ σε διαμόρφωση “bellow the deck” τον μεγαλύτερο εκτοξευτή Sylver A43, αντί τον “βασικό” Sylver A 35 για Mica, που προσφέρεται στις περισσότερες φρεγατοκορβέτες (όπως η Gowind).
Τώρα οι 533άρες τορπίλες είναι λίγο too much, αλλά ok.
Για τα παραπάνω έχω μια επιφύλαξη αφού από 3600 τόννους εκτόπισμα της Γαλλικής, η Αραβική φτάνει τους 4700, αλλά βρίσκω στοιχεία μόνο για το εξτρά ΄μήκος.

NikolakiEfentis
Member
Famed Member
NikolakiEfentis

Οι βαριές τορπίλες για τους πετρελαιάδες δεν είναι too much… smile Σε συνδυασμό με σύγχρονο σονάρ και Ε/Π είναι καλύτερο όπλο κι από ASROC. Αλλά και η αντικατάσταση του ικανότατου Arabel από το Kronos είναι κίνηση πετρελαιάδων. Εδώ οι Γάλλοι βάζουν στις δικιές τους Mistral για Α/Α και σονάρ χωρίς τορπίλες καν…

Οι Σαουδαραβικές Lafayette είναι εμφανώς μεγαλύτερων διαστάσεων από τις Γαλλικές.

Παρεμπιπτόντως, βλέπω και “βαρβάτο” ECM (αν και μάλλον “πειραγμένο” από τον προμηθευτή…).