Τα Σκόπια κατονομάζουν τον Ιβάν Σαββίδη ως υποκινητή ταραχών στη χώρα

12
1315

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν Σκοπιανοί αξιωματούχοι, ο Ιβάν Σαββίδης διέθεσε περισσότερα από $350,000 για να “εκτροχιάσει” το επικείμενο δημοψήφισμα για τη συμφωνία των Πρεσπών στη πΓΔΜ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Buzfeed που επικαλείται έρευνα του “Organized Crime and Corruption Reporting Project, and Investigative Reporting Lab Macedonia,” το οποίο ισχυρίζεται πως εξέτασε έγγραφα του Υπουργείου Εσωτερικών των Σκοπίων, ο Σαββίδης κατέβαλε χιλιάδες ευρώ σε Σκοπιανούς για να υπονομεύσουν τη Συμφωνία. Οι πληρωμές καταβλήθηκαν σε περίπου 12 Σκοπιανούς πολιτικούς, μέλη πρόσφατα ιδρυθέντων εθνικιστικών οργανισμών και χούλιγκαν της ομάδας Vardar που συμμετείχε σε πρόσφατες ταραχές.

Τα έγγραφα που ισχυρίζονται ότι εξέτασαν οι ερευνητές, φανερώνουν μια σειρά από πληρωμές του Σαββίδη, κάποιες εκ των οποίων με μετρητά με χρήματα που μεταφέρθηκαν οδικώς στα Σκόπια.

Τα δημοσιεύματα καταδεικνύουν τη Ρωσία ως παράγοντα που έπαιξε ρόλο στις διαδηλώσεις και τις αντιδράσεις για τη πρόσφατη Συμφωνία που έλαβαν χώρα σε Ελλάδα και πΓΔΜ. Πληρωμές καταβλήθηκαν σε χούλιγκαν του κλαμπ Komiti της ομάδας Vardar που έλαβαν μέρος σε βίαιες αναταραχές στα Σκόπια, εκ των οποίων 10 συνελήφθησαν. Ένας εξ αυτών, φέρεται να έχει ομολογήσει πως χρηματίστηκε.

Ο ιδιοκτήτης της Vardar είναι ο Ρώσος μεγιστάνας Σεργκέι Σαμσονένκο, ο οποίος -όπως και ο Σαββίδης- έζησε στο Ροστόφ της Ρωσίας.

Εξυπακούεται πως τα περίφημα έγγραφα που αποκαλύπτουν την εμπλοκή Σαββίδη δεν δημοσιοποιήθηκαν, όπως δεν έχει δημοσιοποιηθεί και η μοναδική κατάθεση. Ο ίδιος ο Σαββίδης, διέψευσε κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα.

12 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Οι Ρώσοι λένε με τους πράκτορες και τους επιχειρηματίες τους προσπάθησαν να “εξαγοράσουν” πολιτικούς και άλλους παράγοντες για να μην υπογραφεί η συμφωνία.
  Μέχρι εδώ καλά.
  Οι Αμερικανοί και Γερμανοί να φανταστώ δεν το έχουν κάνει αυτό με τις δικούς πράκτορες και επιχειρηματίες για να “εξαγοράσουν” πολιτικούς και άλλους παράγοντες υπέρ της συμφωνίας?
  Ώρε κουτόχορτο που πουλάνε τα καθεστωτικής αντίληψης δημοκρατικά “μπαλονάκια”.
  Νομίζω ότι μετά την επταετία έχουμε τη δουλικότερη ως προς τα ξένα συμφέροντα κυβέρνηση.
  Όχι πως η Ν.Δ. και τα λοιπά κόμματα δε θα έκαναν ακριβώς το ίδιο αν ήταν στα πράγματα.
  Κατάντια.

  Σπέρνουμε με τους ανιστόρητους και ανίκανους πολιτικούς μας με μαεστρία τις θυέλες για να γίνουν τυφώνες σε 20χρόνια που θα μας ισοπεδώσουν. Αμφιβάλω αν τα 200 χρόνια από τη μάχη του Σκρά θα εορτασθούν σε ελληνικό έδαφος.

  • Εάν ισχύει αυτό που λες, περί χρηματοδότησης, οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες γιατί δεν προβαίνουν σε αντίστοιχες δημοσιοποιήσεις; Όπως έχουν κάνει σε άλλες περιπτώσεις, π.χ. Νούλαντ στην Ουκρανία;

   • Ω αγαπητέ Μπόμπ, ξένος να φανταστώ?, δηλαδή θα έβγαιναν οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες και θα δίνανε στυγνά ονόματα πρακτόρων και επιχειρηματιών καθώς και πολιτικών τρίτης χώρας που χρηματίστηκαν για να υιοθετήσουν λύσεις που ευνοούν USA, EE κλπ? Αυτό θα σήμαινε ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά άλλου κράτους, τέτοιες κινήσεις, δηλαδή έναρξη διπλωματικού πολέμου, δε γίνονται σε επίπεδο μυστικών υπηρεσιών γιατί είναι αφορμές για αντίστοιχες απαντήσεις παρόμοιας βαρύτητας.

    Αυτοί που όφειλαν και θα έπρεπε να κάνουνε συμμάζεμα ξένων πρακτόρων όταν παρεμβαίνουν στα εσωτερικά μας, όπως καλά έκαναν με τους Ρώσους, είναι οι εδώ υπηρεσίες μυστικές και μη, οι οποίες ω τι τυχαίο είναι δομημένες, καταρτισμένες, οργανωμένες, εκπαιδευμένες από τους Δυτικούς και προφανώς όπως μας δείχνει η εξέλιξη των γεγονότων ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΕΣ και ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΕΣ. Θα περίμενα π.χ. σε μια σοβαρή κυβέρνηση όταν πάνε τα μαύρα τζιπάκια γνωστής πρεσβείας επίσκεψη στο μέγαρο για να ΥΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ να υπάρχει καμιά απέλαση για να καταλαβαίνουν και τα αμερικανάκια ότι δεν ήμαστε Μπανανία αλλά δυστυχώς ήμαστε και θα ήμαστε για πολύ καιρό (με όλο αυτό το πολιτικό μείγμα ανικάνων από όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν ή θέλουν να κυβερνήσουν).

    Ο καθένας τα κάνει αυτά εκεί που τον παίρνει. π.χ. θα περίμενε κανείς μετά την σύλληψη-κράτηση των Ελλήνων αξιωματικών από τους γείτονες μερικές διπλωματικές κινήσεις από το ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΜΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ (Κοτζιά μπέη), ως ανταπόδοση από πλευράς μας συλλήψεις πρακτόρων, απελάσεις διπλωματών, κλείσιμο προξενείου ανάλογα πόσο θα επέμεναν να μην τους επιστρέψουν αλλά εκεί δεν μας παίρνει ε, ειδικά τώρα που κτίζονται τα θεμέλια για να περάσουν οι “επενδυτές” φίλοι του εκάστοτε Κοτζιά ( Ντόρας) και του εκάστοτε Τσίπρα (Κυριάκου)?

    Επίσης δε σε είδα να σχολιάζεις ότι με την “υπέρ των ελληνικών συμφερόντων” αναγνώριση του προτεκτοράτου στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας δε δημιουργούνται οι βάσεις για μελλοντικές αλλάγες συνόρων?

    Αν ήξερες λίγη ιστορία θα ήξερες ότι φέτος συμπληρώθηκαν 100 χρόνων από τη μάχη του Σκρα όπου τότε δεν υπήρχε η επεκτατική φούσκα του Τίτου με το όνομα Μακεντόνσκα. Αντί να γίνουν εκδηλώσεις επί των συνόρων, όπου έγινε και η μάχη και να τονιστεί αυτό, έγιναν κάτι εκδηλώσεις της πλάκας χωρίς να προβληθούν , ευτυχώς ρίξανε και λίγη άσφαλτο στους κάκιστους δρόμους για να περάσει ο Πάκης.
    Αυτά φιλικά περί διπλωματίας, ελληνικής (ανύπαρκτης φυσικά) και ξένων συμφερόντων.

    • “Θα περίμενα π.χ. σε μια σοβαρή κυβέρνηση όταν πάνε τα μαύρα τζιπάκια γνωστής πρεσβείας επίσκεψη στο μέγαρο για να ΥΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ να υπάρχει καμιά απέλαση …”

     Δηλαδή, αν καταλαβαίνω καλά, εσείς θεωρείτε επιλήψιμη και αυτή την ίδια τη διατήρηση διπλωματικών επαφών και τις συνομιλίες με τους διαπιστευμένους πρέσβεις των ξένων χωρών. Αυτό πραγματικά είναι κάτι καινούριο στον κόσμο, ακόμη και η Β. Κορέα δέχεται ξένες διπλωματικές αντιπροσωπείες στο έδαφός της (των οποίων η αποστολή είναι βέβαια να μιλούν με τις κυβερνήσεις των κρατών στα οποία είναι διαπιστευμένες, όχι να ανταλλάσσουν φιλοφρονήσεις με τρίτους διπλωμάτες σε cocktail parties και δεξιώσεις), το μόνο συναφές με όσα πρεσβεύετε που τυχαίνει να γνωρίζω είναι ένα απόμακρο νησί στον Ινδικό Ωκεανό,τύποις υπό την κυριαρχία της Ινδίας, του οποίου οι κάτοικοι θανατώνουν κάθε μη γηγενή που αποβιβάζεται εντός λεπτών και χωρίς πολλά πολλά. Τώρα, το αν οι πρέσβεις θα προσέρχονται με μαύρα τζιπάκια ή με πατίνια είναι, φαντάζομαι, θέμα ασφαλείας, όπως ξέρετε η χώρα υποδοχής έχει την απόλυτη ευθύνη για τη ζωή και την σωματική ακεραιότητα των πρέσβεων, που από την αρχαιότητα θεωρούνται πρόσωπα ιερά και απαραβίαστα, ή δε θανάτωσή τους διαχρονικά η πλέον ανόσια και φρικτή πράξη που μπορεί να γίνει (και οι Έλληνες έχουμε αμαρτωλή ιστορία σε αυτό, από την αρχαιότητα μέχρι πρόσφατα, το 1974, στην Κύπρο …).
     Και εν πάση περιπτώσει είναι και αυτό, η ιδέα μιας πολιτείας σε οιονεί εμπόλεμη κατάσταση με όλες τις άλλες, που δεν συνομιλεί, μια άποψη (μια άποψη που δεν βρίσκει έρεισμα στο ισχύον δίκαιο – Σύμβαση της Βιέννης για το Δίκαιο των Συνθηκών – αλλά μάλλον ψιλά γράμματα ψάχνω …). Διερωτώμαι όμως: Αν αυτή είναι η άποψή σας, σας σκανδάλισε άραγε το ότι ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας, το πρωί της Δευτέρας μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, πριν σχηματίσει κυβέρνηση και ορκισθεί πρωθυπουργός, πριν καν να λάβει την εντολή απο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, συνάντησε τον πρέσβυ της Ρωσίας; Συνηθίζεται; Προς τι η σπουδή; Διότι δεν είναι συνάντηση παλιοπαρέας, κάποιο μήνυμα εκπέμπει. Πολιτικό μήνυμα. Από κάποιον που εκείνη τη στιγμή δεν έχει ακόμη τύποις περιβληθεί δημόσιο αξίωμα, και άρα δεν αφορά άσκηση καθηκόντων ή διαχείριση κρατικών υποθέσεων. Σας ενόχλησε αυτό;
     Αλλά τι ρωτώ, είναι γνωστό ότι ακόμη και για τους Περσικούς Πολέμους, ίσως και για τον Πελοποννησιακό Πόλεμο, οι ΗΠΑ φταίνε. Θα έπρεπε να το γνωρίζω …

     • Υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα σε “υγιείς διπλωματικές σχέσεις” όπως ισχύουν για τα περισσότερα σοβαρά κράτη και σε αυτό που ζούμε στην εδώ “μπανανία”, λόγο της κατάντιας του γενικότερου πολιτικού μας συστήματος και της οικονομικής ένδειας που αυτό προκάλεσε με τις ασυδοσίες του.
      Η δουλοπρέπεια των πολιτικών μας ξεπερνάει κάθε όριο και δυστυχώς τα γεγονότα και οι εξελίξεις το επιβεβαιώνουν.

      Είσαι μάλλον εκτός θέματος αν νομίζεις ότι το πρόβλημα μου, και της χώρας μου που λέγετε Ελλάδα, είναι το πως θα πάει ο ξένος διπλωμάτης, αν θα τον “φάμε λάχανο” θυμίζοντας αντιδράσεις της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ή σε ποια υπερδύναμη θα δείξει ο εκάστοτε πρασινομπλεκόκκινος πρωθυπουργούλης την υποδούλωση του. Τα ερωτήματα σου για τον αντιαμερικανισμό και τα περίεργα πριν αναλάβει στον κ. Κωλοτούμπα μάλλον θα έπρεπε να τα υποβάλλεις και όχι σε εμένα.

      Το πρόβλημα μας είναι ότι σε λίγο θα συνορεύουμε με τη “Μακεδονία” όπου θα ζουν γνήσιοι “Μακεδόνες” που θα μιλάνε “Μακεδονικά” άσχετα αν αυτός είναι ο βιασμός της Ιστορίας 2000+ ετών και ότι έτσι θα δομηθεί ένας ακόμη πόλος αποσταθεροποίησης της χώρας όταν θα πούμε όχι σε κάτι με τη δημιουργία Μακεδονικής μειονότητας εντός της χώρας.

      Επίσης αλλάζεις σύνορα (θαλάσσια) με την Αλβανία (όλα τα νησάκια μας όπως οι Οθωνοί κλπ δε θα έχουν ΑΟΖ σου κάνει κάτι για θεσμοθετημένο προηγούμενο στο Αιγαίο για Καστελόριζο και όχι μόνο λέω εγώ), και φτιάχνεις το μείγμα για αντίστοιχες εθνικά επιζήμια υποχωρήσεις με την Τουρκία (στη Θράκη εδώ και δεκαετίες κάνουν ότι θέλουν οι γείτονες πράκτορες) και ΟΛΑ ΑΥΤΑ χωρίς να υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ να τα λύσεις ΤΩΡΑ που είσαι στα πιο ΑΘΛΙΑ σου (απόλυτος οικονομικός έλεγχος) σαν χώρα.

      Δεν έχω κανένα λόγο να είναι αντιαμερικανός ή ρωσίφιλος, το μόνο που έχω την ελάχιστη υποχρέωση ιστορικά είναι να είμαι Ελληνοπρεπης . Επειδή γνωρίζω ιστορία κρίνω ότι διαχρονικά τα συμφέροντα μας είναι μαζί με των Αμερικανών, ούτε καν με την ΕΕ (Γερμανία ας μην κοροϊδευόμαστε).
      Για να υπάρξει όμως συνεργασία θα πρέπει να υπάρχει ΣΕΒΑΣΜΟΣ και κόκκινες γραμμές που δεν πρέπει να παραβιάζει έκαστος εκ των δύο.

      Το να πει ο Χ Έλληνας πρωθυπουργός ΌΧΙ σε μια τέτοια λύση (Μακεδονικό) και να απαιτήσει:
      να μην πιέζουν προς τα εδώ για υποχωρήσεις (αυτοί καίγονταν να μπουν στο ΝΑΤΟ νομίζω για να έχουν έναν πυλώνα σταθερότητας αν πάνε για διάλυση)
      γιατί είναι κόκκινη γραμμή (το Μακεδονία σαν όρος ή έστω μη αναγνωρισμένος μόνο από εμάς στον πλανήτη)
      και αυτό θα έχει ολέθριες συνέπειες για τη συνοχή της κοινωνίας (το χαμηλό μας ηθικό σαν πολίτες δε θα έπρεπε να βληθεί και άλλο όπως έγινε με αυτή τη λύση και να πάει στο επίπεδο της ΤΑΠΕΙΝΩΣΗΣ μας σαν λαός όπως εν τέλη γίνετε) .
      Αυτά:
      ΝΑΙ θα τα έκαναν Έλληνες πολιτικοί που θα αγαπούσαν τη χώρα τους
      και ΌΧΙ δεν θα τα έκαναν πολιτικοί του επιπέδου αυτών που δυστυχώς έχουμε.

      Αρκετά χρέη θα αφήσουμε στα παιδιά μας και στα παιδιά των παιδιών μας δε θα έπρεπε να τους αφήσουμε και ανασφαλές- εκρηκτικό περιβάλλον.

     • Δεν θα διαφωνήσω σε τίποτε απολύτως από όσα λέτε στο νεότερο σχόλιο σας. Στην πραγματικότητα με βρίσκουν απολύτως σύμφωνο. Νομίζω όμως ότι οι θέσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας στα εθνικά θέματα ήταν από δεκαετιών γνωστές, και οι Έλληνες κατά τεκμήριο τις αποδέχθηκαν όταν τους ψήφιζαν (ή όταν διέσπειραν την ψήφο τους σε ποικίλες κατευθύνσεις κατά τρόπο που κατέστησε δυνατή την επικράτηση της σημερινής πλειοψηφίας). Δυστυχώς, μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. Μπορεί οι παραδοσιακοί σχηματισμοί να φέρουν μεγάλη ευθύνη για τις ψηφοθηρικές παροχές που χρεωκόπησαν την Ελλάδα (στις οποίες ωστόσο η σημερινή πλειοψηφία υπερθεμάτιζε, θεωρώντας τις ανεπαρκείς!), αλλά ουδέποτε θα αποτολμούσαν όσα βλέπουμε να γίνονται σήμερα με πρωτοβουλία του κ. Κοτζιά. Και τότε οι ΗΠΑ κινούνταν με πολύ βαρύτερο χέρι (2007-08) … Προσέξατε μήπως ότι ο κ. Πρωθυπουργός άρχισε την ομιλία του προς την αποστολή της ΦΥΡΟΜ στις Πρέσπες με το “δεν ήρθαμε εδώ για να θρηνήσουμε παλιές ήττες”; Προφανώς νοιώθει εγγύτερα σε αυτούς (με τους οποίους προφανώς τον συνδέει η ανάμνηση της κοινής ήττας …) παρά στους Έλληνες των άλλων χώρων, που ήταν απέναντι στον δικό του κατά τον θλιβερό Εμφύλιο. Νιώθει δικούς του του “Βορειομακεδόνες”, η αναγνώρισή τους είναι η ιστορική δικαίωση μιας πάγιας θέσης της ελληνικής κομμουνιστικής αριστεράς. Φταίνει οι ΗΠΑ στους Έλληνες που ψήφισαν μαζικά τους νεοκομμουνιστές; Δεν τους ξέρουμε 100 χρόνια τώρα; Ο Λένιν χάρισε στη Γερμανία τεράστιες εκτάσεις με τη Συνθήκη του Μπρεστ-Λιτόφσκ α) ως ευχαριστίες για την ενίσχυση των Μπολσεβίκων από τον Κάιζερ και β) για να ελευθερώσει δυνάμεις από το εξωτερικό μέτωπο για να τις στρέψει κατά των “λευκών”. Αυτά που αγγίζουν εσάς κι εμένα, οι κομμουνιστές τα περιγελούν ως “μικροαστικές εμμονές”. Θα έπρεπε να ξέρουμε …

    • Εντάξει, μιλάμε απλά για παραλλήρημα.

     Από το ότι είμαι ξένος μέχρι το “Αν ήξερες λίγη ιστορία θα ήξερες ότι φέτος συμπληρώθηκαν 100 χρόνων από τη μάχη του Σκρα όπου τότε δεν υπήρχε η επεκτατική φούσκα του Τίτου με το όνομα Μακεντόνσκα”. Ε μα αφού γνωριζόμαστε κι από χθες και ξέρεις τι ξέρω και τι όχι…

     Πάντως, αν πραγματικά ήξερες ιστορία και όχι μάλλον ιστορία των μπλογκς του διαδικτύου, θα ήξερες ότι τι πρόβλημα με τους Μακεντόνσκι, ξεκινάει πολύ πριν από τον Τίτο.

     Όσο για τα υπόλοιπα, με τα τζιπάκια… σου απάντησε ο Νικόλαος. Στο μόνο που συμφωνούμε είναι στο ότι η ελληνική κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε προχωρήσει σε αντίποινα στους Τούρκους.

     • Έχεις δίκαιο είμαι σε “παραλλήρημα” ή παραλήρημα όπως το γράφουμε εδώ στην Ελλάδα.

      Εσύ λοιπόν που ξέρεις ιστορία αγαπητέ Μπόμπ, μπορείς να μας πεις από πότε ξεκινάει “Τι πρόβλημα” για να μάθουμε εγώ ο ανιστόριτος και οι άλλοι ανιστόρητοι εδώ μέσα, την πραγματική ιστορία όπως την ξέρεις εσύ.
      Περιμένω την ιστορική ανάλυση σου εγώ ο blogg-o-ιστορικός με επιχειρήματα και ιστορικά γεγονότα όπως που ήτανε στους Βαλκανικούς (γιατί όπως εμείς οι Σέρβοι, οι Βούλγαροι, οι Μαυροβούνιοι δεν κάνανε επανάσταση), στον Α’.Π.Π. (με ποιον συνασπίστηκαν) αν έχουν υιοθετήσει-κλέψει την Илинденско-Преображенско въстание – Ηλιντένσκο-Πρεομπράζενσκο βάστανιε από τους Βουγλάρους.

      Επίσης δε μας λες για το αύριο και το τι θα γίνει, αν οι δικές μου φοβίες περί “Μακεδονικού” επεκτατισμού είναι αβάσιμες γιατί θα μας διασφαλίζει ένα χαρτί(συμφωνία).
      Να δω ποιος V ή Μπομπ ή Κοτζιάς ή Ντόρα θα πείσει τον όχι ιστορικά καταρτισμένο Αμερικανό πρόεδρο του 2050 ή 2070 ότι η Νότια Μακεδονία (προκύπτει αυτόματα εφόσον υπάρχει Βόρεια υπάρχει και Νότια αλλά που είναι αυτή αλήθεια και γιατί είναι χωρισμένοι) δεν είναι κατεχόμενη από την “κακιά” (μη βολική για τα συμφέροντα μας πια στην περιοχή) Ελλάδα.

      Να σε ενημερώσω ότι ήδη εδώ στο “Νότιο” Μακεντονία σιγά σιγά αφαιρούν πινακίδες ή λέξεις κλειδιά από τις οδούς (βλέπε τις σήραγγες της Κατερίνης Αλέξανδρος και Φίλιππος βγήκαν “για να βελτιωθεί η σήμανση” τι τυχαίο καλοκαιριάτικα που έχει και ξένους!!!).
      Όλα πάνε καλά λοιπόν για κάποιους, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πάνε καλά και για εμάς.

      Αγαπητέ Νικόλα το πρόβλημα δεν είναι νομίζω ούτε οι νεο-κομμουνιστές ούτε η παλαιο-κομμουνιστές, ίσα ίσα αυτό το αυτοαποκαλούμενο “ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΙΝΗΜΑ” διαχρονικά έπαιζε με τις εθνικές ευαισθησίες όλων μας (όσο το θυμάσαι στα 25-30 τελευταία χρόνια) και δεν έχει και πολύ σχέση με το ΚΚΕ (αν και το κύριο πρόβλημα του ΚΚΕ είναι ο αντιαμερικανισμός και ο αντιΝατοισμός οι θέσεις τους φαντάζουν πιο ορθολογικές στα εθνικά ακόμα και από την “κρύβομαι πίσω από το δάχτυλο μου” Ν.Δ.).
      Το πρόβλημα νομίζω είναι οι νεοταξίτες τελικά ανεξαρτήτου ιδεολογίας (ας μην ξεχνάμε ότι ήδη πολιτικοί από άλλες ιδεολογίες βλέπε Θεοδωράκης είναι πλήρως σύμφωνοι με τη συμφωνία) και το πόσο ισχυροί είναι-γίνονται με την ψήφο και την αποδοχή μας.

 2. https://www.ptisidiastima.com/diapseusi-tou-omilou-iban-sabbidi-gia-dimosieuma-tou-buzzfeed-peri-pgdm/

  Αυτός που ισχυρίζεται κάτι, αυτός έχει και το βάρος της απόδειξης. Από την στιγμή που ο κατηγορούμενος (sic) αρνείται τις κατηγορίες, εναπόκείται στον κατήγορο να παρουσιάσει στοιχεία που να αποδεικνύουν την ενοχή όπως επικαλείται του κατηγορούμενου. Άλλως αυτοδικαίως διαψεύδεται εκ των πραγμάτων και εκτίθεται (γελοιοποιείται) εκτός των νομικών συνεπειών.

  Προφανώς οι εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Comments are closed.