«Ανταρσία» του επιστημονικού προσωπικού στο τουρκικό γεωτρύπανο Fatih;

3
2887

Χωρίς επιστημονικό προσωπικό και τεχνογνωσία κινδυνεύει να μείνει το πλωτό γεωτρύπανο της Τουρκίας «Φατίχ», κάτι που εκ των πραγμάτων θέτει εν αμφιβόλω τη δυνατότητά του να προχωρήσει στις εξαγγελθείσες από την Αγκυρα γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, αναφέρει η «Καθημερινή«.

Η εξαμελής, υπό νορβηγικό συντονισμό, επιστημονική ομάδα του «Φατίχ» τελεί υπό παραίτηση, για λόγους οι οποίοι δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστοί. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η νορβηγική κυβέρνηση ασκεί πιέσεις προς τις εταιρείες που έχουν μισθώσει στην Τουρκία τα τρία βοηθητικά πλοία που θα συνοδεύουν το «Φατίχ» στις επιχειρήσεις γεωτρήσεων οι οποίες έχουν προαναγγελθεί.

Υπό αυτές τις συνθήκες, μοιάζει εξαιρετικά αμφίβολο το αν θα γίνουν γεωτρήσεις τον επόμενο μήνα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Διαβάστε περισσότερα στη «Καθημερινή«.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Απλά η Κυπριακή κυβέρνηση ειδοποίησε την Νορβηγική, οτι τα πλοία τα θέλουν οι τούρκοι για να τα χρησιμοποιήσουν για να εκτελέσουν παράνομες έως εγκληματικές ενέργειες, οπότε οι Νορβηγοί βρέθηκαν συνυπεύθυνοι και κόβουν λάσπη. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα να παριστάνεις τον πειρατή. Σου κλείνουν την εταιρεία και σου κατάσχουν ότι έχεις και δεν έχεις.

Comments are closed.