Πριν λίγες μέρες δόθηκαν στην δημοσιότητα πλάνα από δοκιμαστικές βολές κατά την διάρκεια ασκήσεων του νέου αντιαεροπορικού / αντιπυραυλικού συστήματος τερματικής άμυνας Sea Βow που έχει αναπτυχθεί εγχωρίως στη Νότια Κορέα:
Το συγκεκριμένο αντιαεροπορικό σύστημα αποτελείται από κάθετους εκτοξευτές που φέρουν τα βλήματα σε τετράδες και είναι ικανά να εμπλέκουν αυτόνομα κάθε είδους εναέριο στόχο με προτεραιότητα τους χαμηλά ιπτάμενους στο επίπεδο της θάλασσας αντιπλοϊκούς πυραύλους.
Σε υπηρεσία στο νοτιοκορεάτικο Ναυτικό προβλέπεται να αντικαταστήσουν τα υπάρχοντα αντιπυραυλικά συστήματα RAM (Rolling Airframe Missile) που βρίσκονται εγκατεστημένα στις περισσότερες κύριες μονάδες επιφάνειας του Ναυτικού της χώρας.
Διαβάστε τη συνέχεια στο navaldefence.gr:
Βίντεο: Sea bow, γιατί η Νότια Κορέα αντικατέστησε τα αντιπυραυλικά RAM στα πλοία της;
Γιατί έχουν σοβαρά προβλήματα τα έχω τονίσει πολλές φορές στα σενάρια που έχω
γράψει για της προδιαγραφές πολεμικού πλοίου.
Γιατί δεν καταλαβαίνετε ορισμένα πράγματα: Το βάθος του νερού προφανώς περιορίζει όχι μόνο την κίνηση των πλοίων με μεγάλο βύθισμα, αλλά επηρεάζει και τη συνοχή του ίδιου του στοιχείου του νερού, όπως κάνει η θερμοκρασία, η αλμυρότητα, η φύση του βυθού, ο χαρακτήρας και η μορφή της ακτογραμμής. Όλοι αυτοί οι παράγοντες επηρεάζουν, για παράδειγμα, τις επιδόσεις των υποθαλάσσιων αισθητήρων. Ομοίως, η θερμοκρασία του αέρα, η ταχύτητα του ανέμου, η υγρασία, οι νεφώσεις και η ομίχλη επηρεάζουν τις επιδόσεις των ραντάρ, των υπέρυθρων αισθητήρων και των επικοινωνιών, ενώ η αχλύ και οι άλλες μορφές οπτικών διαστρεβλώσεων επηρεάζουν τις επιδόσεις των οπτικών συσκευών. Επιπλέον, τα ραντάρ μπορεί να επηρεαστούν από κοντινούς ορεινούς όγκους. Όλοι αυτοί οι παράγοντες επηρεάζουν σημαντικά τα στρατιωτικά μέσα, τόσο σε επίπεδο ανάπτυξης όσο και σε επίπεδο επιδόσεων. Συμπερασματικά, καμία άλλη θαλάσσια περιοχή δεν επηρεάζεται τόσο πολύ από περιβαλλοντολογικά στοιχεία όσο οι περίκλειστες και ρηχές θάλασσες.
Ευκαιρία να αποκτήσουμε μεταχειρισμένα για το ΠΝ.