Έναρξη παραγωγής του ραντάρ Sea Fire που θα εξοπλίσει μεταξύ άλλων και τις [email protected] (βίντεο-factsheet)

11
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το πρώτο ραντάρ παραγωγής Sea Fire βρίσκεται υπό κατασκευή, ανακοινώνει η Thales. Το Sea Fire προορίζεται να τοποθετηθεί στις πέντε νέες γαλλικές φρεγάτες FTI και μελλοντικά στην εξαγωγική έκδοση των φρεγατών [email protected]

Σε αντίθεση με το Herakles ή το SMART-S, το Sea Fire αποτελείται από τέσσερα σταθερά πάνελ και υπόσχεται να προσφέρει μεγαλύτερες επιδόσεις, ιδιαίτερα απέναντι σε νέες απειλές όπως οι επερχόμενοι υπερηχητικοί πύραυλοι. Το ραντάρ είναι αποτέλεσμα ερευνών διάρκειας τριών ετών.

Το Sea Fire υπόσχεται εμβέλεια 500 χιλιομέτρων και υψηλές ικανότητες αποκάλυψης στόχων με χαμηλό RCS και υπερηχητικά κινούμενων στόχων με stealth χαρακτηριστικά και υψηλή ευκινησία.

Η πρώτη από τις πέντε φρεγάτες FTI θα παραδοθεί το 2023 και θα ενταχθεί σε υπηρεσία το 2025. Το Sea Fire θα ξεκινήσει δοκιμές αποδοχής το 2019. Το πρώτο ραντάρ θα παραδοθεί από την Thales στη Naval Group το 2020. Πέρα από τις FTI, το Sea Fire θα εξοπλίσει την έκδοση εξαγωγής [email protected]

Δείτε το factsheet της κατασκευάστιας εταιρίας Thales εδώ: datasheet-sea-fire-eng


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
agnostosependytis
Guest
agnostosependytis

Πιστεύω ότι καλό θα ήταν και ένα αρθράκι για τον αδερφό του Sea Fire, που είναι το Thales Ground Fire. To Sea Fire το συντομότερο που θα το είχαμε εν ενεργεία, αν παίρναμε τις πρώτες Bellara, θα ήταν το 2025. Θα πληρώναμε 400-500 εκατ για να έχουμε ένα καλό ραντάρ (Sea Fire) και 16-32 πυραύλους αεράμυνας περιοχής (οι άλλοι είναι για την προστασία του πλοίου) και αυτά από το 2025. Και αν με τα μισά λεφτά (250 εκατ) μπορούσαμε να πάρουμε 2-3 συστήματα Ground Fire με μερικές συστοιχίες Aster 30, άρα 2-3πλάσια δύναμη πυρός και 2-3πλάσια ικανότητα εντοπισμού εισερχόμενων αεροσκαφών… Read more »

FOX
Guest
FOX

Το κόστος των πυραύλων είναι ίδιο είτε είναι σε φρεγάτα είτε σε στεριά…
Ενα περιστρεφόμενο ραντάρ sea fire 500 μπορεί να μπει και στις belharra…

agnostosependytis
Guest
agnostosependytis

Το ξέρω, αλλά αυτό που λέω είναι ότι αν φρεγάτα= ραντάρ+πυραυλοι+ σκάφος/πλοίο+ένα σωρό άλλα συστήματα απαραίτητα για το πλοίο=450 μύρια, τα δύο πρώτα αξίζουν λιγότερο από το μισό του συνόλου της φρεγάτας.

Άρα αν πάρει κάποιος μόνο το ραντάρ (σε επίγεια έκδοση) και τους πυραύλους θα του βγει πιο οικονομικά και παίρνει περισσότερα ραντάρ και πυραύλους, ενώ αν τοποθετηθούν ψηλά (πιο ψηλά από ότι στο πλοίο) για επίγεια/θαλάσσια επιτήρηση κτλ η εμβέλειά του αυξάνεται.

FOX
Guest
FOX

Μιας και το ξέχασα νομίζω στεριά ότι πρέπει να κινηθούμε προς skyceptor και David’s Sling σε συνδιασμό με έναν εκσυγχρονισμό των πυραύλων GEM.

FOX
Guest
FOX

Μάλλον προορίζονται για τις freda αυτά τα ραντάρ…

GOODBYE
Member
GOODBYE

Η αλήθεια είναι ότι χρειαζόμαστε και τα δύο συστήματα, αν και στο θέμα ραντάρ μάλλον είναι καλύτερο να διαθέτεις πολλών διαφορετικών συχνοτήτων για να καλύπτεις διαφορετικούς στόχους.
Πάντως σχετικά με το Sea Fire, επειδή είναι σπονδυλωτή κατασκευή, αναρωτιέμαι αν μεγέθη πλοίων 4000tn παίρνουν το ίδιο ραντάρ με πλοία 6000tn και η εμβέλεια των 500km σε τι μέγεθος κεραίας – είδος φορέα αντιστοιχεί??? Δεδομένου ότι πάντα οι διαφημιστικές επιδόσεις είναι μαξιμαλιστικές μήπως ένα Sea Fire σε πλοίο 4000tn δεν θα έχει αυτήν την επίδοση??

FOX
Guest
FOX

Σε όλα τα συστήματα οι μέγιστες εμβέλειες είναι θεωρητικές για μεγάλα ίχνη…

NikolakiEfentis
Member
NikolakiEfentis

Το εν λόγω ραντάρ που αναπτύσσεται, προορίζεται για εγκατάσταση στις FTI-Belharra, οπότε δεν αναμένονται θέματα όγκου ή βάρους.

Για τις FREMM λογικά θα μπορούσε να υπάρξει μια μεγαλύτερη έκδοση του, αλλά κάτι τέτοιο προς το παρόν αποκλείεται.

Πάντως τα specs του είναι εξαιρετικά – θα είχε ενδιαφέρον μια σύγκριση με το AMDR που θα αντικαταστήσει το SPY-1. Μένει φυσικά να επαληθευτούν…

Και ταπεινή μου γνώμη, ένα μοναδικό ραντάρ σε πλοίο, είναι ένα ραντάρ, που αν βγει εκτός, τότε πλοίο μένει “τυφλό”.

ΓΑΤΑ
Guest
ΓΑΤΑ

Μα αφου εχουμε patriot ΚΑΙ s-300

agnostosependytis
Guest
agnostosependytis

1) ναι αλλά δεν καλύπτουν όλο το Αιγαίο
2) τα ραντάρ τους δεν έχουν την εμβέλεια του Sea/ground fire
3) τα ραντάρ τους δεν είναι AESA με συνέπεια να μην έχουν όλες τις ωφέλειες που συνεπάγεται αυτό

Νικος
Guest
Νικος

Τα τετεια μου εχουμε σαπια ειναι ολα …και ειδικα τα γαλλικα αμα ειναι σαν τις μαρκες στα αυτοκίνητα τους …ασε