Ρεκόρ εντελώς αυτόνομης πλεύσης για το τριμαράν Sea Hunter

1
2106
Μοιραστείτε το άρθρο
  • 48
  •  
  •  

Το αυτόνομο τριμαράν του αμερικανικού Ναυτικού Sea Hunter έγινε το πρώτο πλοίο που κατάφερε να πλοηγηθεί με επιτυχία αυτόνομα από το Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια μέχρι το Περλ Χάρμπορ στη Χαβάη καθώς και να επιστρέψει χωρίς να υπάρχει ούτε ένα μέλος του πληρώματος, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία Leidos.

Συνολικά το πλοίο διέσχισε περίπου 5200 μίλια απόστασης.

Η μόνη φορά που άνθρωποι βρέθηκαν πάνω στο πλοίο κατά τη διάρκεια της διαδρομής ήταν κατά τη διάρκεια σύντομης επιβίβασης από τεχνικό προσωπικό από σκάφος συνοδείας για να ελέγξει τα ηλεκτρικά και τα συστήματα πρόωσης.

Ο Leidos έχει σχεδιάσει και κατασκευάσει το Sea Hunter ώστε να είναι το πρώτο αυτόνομο, μη επανδρωμένο πλοίο ικανό να ταξιδεύει για μεγάλες χρονικές περιόδους και να εκτελεί μια ποικιλία αποστολών με κλάσμα του κόστους ενός επανδρωμένου πλοίου. Αυτό το πρόσφατο επίτευγμα αποτελεί μέρος μιας μακράς φάσης δοκιμών, η οποία διεξάγεται από τα τέλη του 2016.

Το Sea Hunter θα συνεχίσει τις δοκιμές μακροχρόνιων αποστολών και πακέτων εξοπλισμού αποστολής για όλη τη διάρκεια του 2019. Το Γραφείο Ναυτικών Ερευνών των ΗΠΑ (ONR) ανέθεσε στη Leidos μια πιθανή σύμβαση ύψους 43,5 εκατομμυρίων δολαρίων για την ανάπτυξη του Sea Hunter II, που βρίσκεται υπό ναυπήγηση στο Μισισιπή.

Το αδελφό πλοίο θα εξελιχθεί με βάση τα διδάγματα που αντλήθηκαν κατά τη διάρκεια της κατασκευής του Sea Hunter, την εξέλιξη των απαιτήσεων αποστολής και την περαιτέρω ανάπτυξη των βελτιώσεων στον τομέα της αυτονομίας.


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 48
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
gdmast
Guest
gdmast

Τι γλέντια είχαν να γίνουν με καμιά 10αριά με επανδρωμένες ΤΠΚ στο Αιγαίο!
Σαν πολεμικό play station ένα πράγμα.