Το MQ-9 μας αποχαιρετά…

5
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Έχοντας ολοκληρώσει την αποστολή του στην 110ΠΜ, στην Λάρισα, το κλιμάκιο της General Atomics, που είχε εγκατασταθεί εκεί τις τελευταίες 20 ημέρες, αναχωρεί. Το Sea Guardian, το οποίο πέταξε σε αποστολές επίδειξης το δεκαήμερο 10-20 Δεκεμβρίου, αποσυναρμολογήθηκε, συσκευάστηκε και αναχωρεί σήμερα ή αύριο το πρωί από το «Ελ. Βενιζέλος».

Επειδή αρκετοί ρωτάτε και μάλιστα κάποιοι μας… ψέγετε διότι «δεν αποκαλύπτουμε την αλήθεια», το MQ-9 Sea Guardian «Ν308ΗΚ» που βρέθηκε για 20 ημέρες στη Λάρισα ΔΕΝ ήταν «το πρώτο ελληνικό Reaper», ΔΕΝ ήταν καν «το MQ-9 σε ελληνική διαμόρφωση», ούτε φυσικά θα μείνει για «να δώσει το μήνυμα στην άλλη πλευρά» και φυσικά δεν είναι «η ενδιάμεση λύση μέχρι να έλθουν τα ελληνικά MEA του τύπου», όπως οι διάφοροι μπουρδολόγοι έγραψαν και γράφουν εδώ και ημέρες.

Όπως έχουμε ήδη γράψει η General Atomics, φιλοξενούμενη της ΠΑ, χρησιμοποίησε την ευκαιρία και το ελληνικό ενδιαφέρον για να φέρει το δικό της ιδιόκτητο MQ-9 για επίδειξη των ικανοτήτων σε αποστολές ναυτικού περιβάλλοντος. Οι επιδείξεις μάλιστα δεν αφορούσαν μόνο την ελληνική πλευρά, αλλά αρκετές ξένες αντιπροσωπίες επισκέφθηκαν την Λάρισα/110ΠΜ το παραπάνω χρονικό διάστημα και παρακολούθησαν τις αποστολές του Sea Guardian, ανάμεσά τους όλοι σχεδόν οι χρήστες MQ-9 στην Ευρώπη αλλά και άλλες δυνητικά ενδιαφερόμενες χώρες.

Για το ποίες είναι οι δυνατότητες του αεροσκάφους, ποια είναι η πρόταση στην ΠΑ και τι μέλλει γενέσθαι –πράγματα που δεν γράφηκαν ή αγγίχτηκαν επιφανειακά- θα μπορέστε να διαβάστε στο επόμενο τεύχος της ΠΤΗΣΗΣ, ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2020!


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Antifa-τικος
Guest
Antifa-τικος

Μας εχουν φλομωσει στην παραπληροφόρηση. Επιτέλους καντε κατι για αυτο , ούτε στην Χούντα δεν λεγαν τέτοια ψέματα στην κοινη γνώμη.

Flight and Space
Admin
Famed Member

Ποιοι;

Pythonelf
Guest
Pythonelf

Τι ποιοί; Ρωτάς κ όλας; Τα ΜΜΕ και η κυβέρνηση.

Iomar
Member
Noble Member
Iomar

Καλησπέρα,

Τώρα που το συνηθίσαμε φεύγει;

Nikolaos
Member
Famed Member
Nikolaos

Καλή αντάμωση Sea Guardian, με ελληνικά εθνόσημα αυτή τη φορά!