Σύγκρουση υδροπλάνων στην Αλάσκα

Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Τρεις νεκροί και τουλάχιστον 10 τραυματίες είναι ο απολογισμός της εναέριας σύγκρουσης δυο υδροπλάνων κοντά στην πόλη Ketchikan της Αλάσκα ενώ εκτελούσe πτήσεις περιήγησης τουριστών που μετείχαν σε θαλάσσια κρουαζιέρα κατά τον σταθμό τους στο συγκεκριμένο λιμάνι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν τα δυο μονοκινητήρια υδροπλάνα της τοπικής εταιρίας Taquan Air συγκρούστηκαν στη φάση της αποθαλάσσωσής τους με αποτέλεσμα και τα δυο να πέσουν στο νερό.

Στο μεγαλύτερο από αυτά  υπήρχαν 11 επιβαίνοντες, αρκετοί από τους οποίους κατέληξαν τραυματίες, ευτυχώς και οι περισσότεροι ελαφρά. Το μικρότερο υδροπλάνο μετέφερε πέντε, ανάμεσα στους οποίους υπήρξαν και οι τρεις νεκροί.

Η Taquan Air διαθέτει ένα στόλο από ένα Cessna Caravan, 11 de Havilland DHC-2 Beaver και τρία de Havilland DHC-3T Turbo Otter τα οποία επιχειρεί με άδεια αερομεταφορέα αεροταξί.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
chikichiki
Member
Famed Member
chikichiki

Είδατε τι διάολος είναι αυτά τα διαβολεμένα τα υδροπλάνα του διαβόλου, που έχετε σκάσει εσείς οι ακρατοανάλγητοι νεοφιλελεύθεροι ακροδεξιοί να τα αδειοδοτήσουμε, πωπω τι σφαίρα αποφύγαμε πάλι. Να αναβληθεί αμέσως η διαδικασία αδειοδότησης, να παγώσει η δημιουργία του νομοθετικού πλαισίου και να συγκροτηθούν άμεσα επιτροπή και υποεπιτροπές καθώς και μεταεπιτροπές καθορισμού αρμοδιοτήτων των προαναφερθείσων υποεπιτροπών που θα πραγματοποιήσουν μελέτες αναθεώρησης του ρίσκου της χρήσης υδροπλάνων στις θάλασσές μας. Εδώ είμαστε σοβαρό κράτος κύριοι, όχι μπανανίες των καπιταλιστών! Μάλιστα!