Το Ιράκ παρέλαβε τη 2η παρτίδα παρτίδα εκπαιδευτικών αεροσκαφών T-50IQ

9
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η Ιρακινή Αεροπορία παρέλαβε στις 7 Μαρτίου 2018 τη δεύτερη παρτίδα εκπαιδευτικών αεροσκαφών T-50IQ.

Η παρτίδα αποτελείτο από δύο αεροσκάφη, τα οποία έφθασαν στην αεροπορική βάση Martyr Mohammed Alaa στην πρωτεύουσα του Ιράκ, Βαγδάτη. Το Ιράκ έχει παραγγείλει συνολικά 24 T-50 στο πλαίσιο συμφωνίας με τη Νότια Κορέα που υπογράφθηκε το 2013.

Το Τ-50 είναι δημιούργημα της νοτιοκορεάτικης ΚΑΙ σε συνεργασία με την Locheed Martin και είναι ένα από τα ελάχιστα εκπαιδευτικά αεροσκάφη που μπορεί να πετύχει υπερηχητική ταχύτητα, ενώ μπορεί να εξοπλιστεί με βλήματα AIM-9, AGM-65, ρουκέτες Hydra και μια σειρά βομβών όπως Mk-82, −83, και −84.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
photographix
Member
photographix

Βαζω στοιχημα οτι το Τ-50 θα κερδιζει και τον αμερικανικο διαγωνισμο

Γιωτόμπαλο
Guest
Γιωτόμπαλο

Δύσκολο,αν η Boing χάσει και αυτόν τον διαγωνισμό θα πάψει να είναι κατασκευαστής μαχητικών σύντομα!

Spyros
Member
Spyros

Ποτέ δεν ήταν, απλώς κληρονόμησε τα μαχητικά της McDonnel Douglas.

teo
Member
teo

Θα ήθελα να το δω στην ΠΑ αν και όταν μπορέσει η Ελλάδα να προμηθευτεί εκπαιδευτικό αεροσκάφος. Πέρα από εκπαιδευτικό δείχνει να είναι και ένα καλό ελαφρό μαχητικό με δικό του ραντάρ, δυνατότητες μεταφοράς ατρακτιδίων , εξελιγμένων όπλων κλπ.. Θα μπορούσε να πάρει αρκετό από τον φόρτο που έχουν τα f16.

Spyros
Member
Spyros

Βασικά το αεροσκάφος είναι ένα μικρό F-16, και ως τέτοιο είναι πράγματι ενδιαφέρον. Το κακό είναι πως και σε κόστος μάλλον είναι πιο κοντά στο F-16 (όχι στο V, προφανώς) παρά σε ένα τυπικό εκπαιδευτικό.

teo
Member
teo

Οι τιμές που διαβάζω στο διαδίκτυο θέλουν την εκπαιδευτική του έκδοση στα 20εκ δλδ σχεδόν ίδια με το πολύ χαμηλότερων δυνατοτήτων Μ346, ενώ την έκδοση FA50 στα 30εκ.

photographix
Member
photographix

Απο περιεργεια, διθεσια Gripen (υφισταμενης μαλλον γενιας, μαλλον οχι NG) αραγε ποσο κοστιζουν;

teo
Member
teo

http://nationalinterest.org/blog/the-buzz/why-sweden-destroying-96-powerful-fighter-jets-could-deter-18660

https://en.wikipedia.org/wiki/Saab_JAS_39_Gripen

Η τιμή που δίνει είναι από 30εκ έως 60εκ για το C.. άρα δεν γνωρίζω.. πάντως προσφέρονται για leasing οπότε ίσως δεν θα έβλαπτε μια επαφή. Εδώ ζητήσαμε ενημέρωση για το F35 έτσι για το ονόρε!!!!

Γιάννης
Guest
Γιάννης

Eίναι ένα νοτιο-κορεατικό F-16 υπό κλίμακα. Σε διαστάσεις είναι 8/10 του F-16.
Η τιμή του είναι τσουχτερή για εκπαιδευτικό. 22 εκατ. έναντι 15 του Μ-346. Στο περίπου, με τα ίδια λεφτά αγοράζει κανείς 2 Τ-50 ή 3 Μ-346. Το Τ-50 μπορεί να πετάξει υπερηχητικά αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητο στην εκπαίδευση των Ικάρων. Αλλά και να ήταν το κόστος αγοράς του δεν δικαιολογείται για τις μία-δύο υπερηχητικές πτήσεις που θα κάνει ένας Ίκαρος.