“Μυστικοί μάρτυρες” σφραγίζουν το μέλλον του Μπράνσον και (ίσως) των αμερικανοτουρκικών σχέσεων

10
3194
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το δικαστικό σύστημα της Τουρκίας έχει μια ιδιαιτερότητα που δεν την συναντάμε σε χώρες της Δύσης. Οι εισαγγελείς μπορούν να επικαλεστούν “μυστικούς μάρτυρες” και να πετύχουν καταδίκες με βάση τα λεγόμενά τους, δίχως ο δικαζόμενος να μπορεί να τις αντικρούσει. Οι τελευταίες πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον, αναφέρουν πως “μυστικοί μάρτυρες” έδωσαν καταθέσεις που ουσιαστικά σφραγίζουν το μέλλον του, και ενδεχομένως το μέλλον των αμερικανοτουρκικών σχέσεων.

Όπως αναφέρει η ελεγχόμενη από τον Ερντογάν Yeni Safak, “μυστικοί μάρτυρες” παρουσίασαν “σοκαριστικούς ισχυρισμούς” για τις διασυνδέσεις του Μπράνσον με το PKK και το δίκτυο των γκιουλενιστόν (FETO).

Οι “μάρτυρες” αναφέρουν πως ο Μπράνσον και ένας συνεργάτης του, ήθελαν να εκχριστιανίσουν τους Κούρδους και να τους βοηθήσουν στη δημιουργία ανεξάρτητου κράτους.

Όλα τα ανωτέρω λάμβαναν χώρα στην μικρή εκκλησία που διατηρούσε ο Μπράνσον στην Σμύρνη. Ένας εκ των “μαρτύρων” μάλιστα, υποστηρίζει πως ο Αμερικανός πάστορας είναι πράκτορας της CIA.

Δημοσιεύματα όπως αυτό της φιλοκυβερνητικής Yeni Safak μπορούν να εξυπηρετήσουν μόνο έναν σκοπό που δεν είναι άλλος από το να περαστεί το μήνυμα προς τις ΗΠΑ, πως η Άγκυρα δεν πρόκειται να κάνει πίσω στην υπόθεση Μπράνσον, ειδικά τώρα που έχει στη κατοχή της “ακλόνητα” στοιχεία.

Διαβάστε επίσης

Σε τι στοιχεία βασίζονται οι κατηγορίες κατά του Αμερικανού πάστορα Α. Μπράνσον;


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Spyros
Guest
Σπύρος

Ενώ δηλαδή “βγάζουν κι απο τη μύγα ξύγκι” για να δείξουν οτιδήποτε που να μοιάζει με στοιχείο ενοχής, λένε τώρα πως τα στοιχεία των μυστικών μαρτύρων (που πρέπει να μείνουν μυστικοί προφανώς γιατί σεβόμαστε την ανωνυμία τους, γιατί δίνουμε μεγάλη αξία σε τέτοια πράγματα βεβαίως-βεβαίως) είναι τόσο ακλόνητα και πειστικά που δεν τα λέμε σε κανέναν!

Το απόλυτο ανατολίτικο [email protected], αν μου επιτραπεί ο γαλλικός όρος…

Νικ1
Guest
Νικ1

«Το δικαστικό σύστημα της Τουρκίας έχει μια ιδιαιτερότητα που δεν την συναντάμε σε χώρες της Δύσης.»

Σε «μυστικούς μάρτυρες» βασίστηκαν και οι κατηγορίες κατά πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης Συριζα-ΑΝΕΛ στην πρόσφατη υπόθεση Novartis. Μακάρι να είχαμε και τότε συνειδητοποιήσει ότι τέτοιες γελοιότητες δεν γινονται σε χώρες της Δύσης.

Άρα το σχόλιό σας χρήζει διόρθωσης ή η Ελλάδα δεν είναι πια χώρα της Δύσης και είναι πιο κοντά σε «Δημοκρατίες» τύπου Τουρκίας σε νομικά/δικαστικά θέματα. Μάλλον το δεύτερο.

Larisaios
Guest
Λαρισαίος

Μην τρελαθούμε. Άλλο οι μυστικοί μάρτυρες της Τουρκίας, άλλο οι προστατευόμενοι μάρτυρες στην Ελλάδα. Καταρχήν οι καταθέσεις των εν Ελλάδι προστατευτόμενων μαρτύρων δημοσιεύονται, δηλαδή ξέρουμε τι είπαν. Στην Τουρκία μόνο οι Εισαγγελείς γνωρίζουν τι είπαν. Δεύτερον, εδώ η ταυτότητά τους είναι γνωστή στους δικαστές, εκεί όχι. Τρίτον, εδώ καταθέτουν ζωντανά, με τηλεδιάσκεψη απο απόρρητη τοποθεσία αλλά παρουσία δικαστού. Εκεί, άσε καλύτερα…

Οπότε όχι αγαπητέ, δεν έχουμε γίνει ακόμη μπανανία, ούτε φύγαμε απο τη Δύση.

Nικ1
Guest
Nικ1

Καλησπέρα. 1. “Προστατευόμενοι” ή “μυστικοί” έχει μικρή διαφορά. Η ουσία είναι ότι υπάρχουν σαφέστατα, πρόσφατα και απολύτως συγκρίσιμα παραδείγματα υποθέσεων σε Ελλάδα (Novartis) και Τουρκία (Brunson) όπου δικαστικοί ενεργούν κατά παραγγελία πολιτικών και χρησιμοποιούν τέτοιου είδους “μάρτυρες” με στόχο συγκεκριμένα πολιτικά οφέλη. 2. Δεν ξέρω γιατί λες ότι στην Ελλάδα οι καταθέσεις τους δημοσιεύονται ενώ στην Τουρκία όχι. Στο ακόλουθο link από το σημερινό δημοσίευμα στο οποίο βασίζεται το παρόν άρθρο βλεπουμε ότι και ο τουρκικός Τύπος μια χαρά δημοσιεύει αποσπάσματα των καταθέσεών τους. Πως αλλιώς θα περνούσε η γραμμή του Σουλτάνου ότι ο Brunson είναι κατάσκοπος/γκιουλενιστής; https://www.yenisafak.com/en/news/secret-witnesses-reveal-pastor-brunsons-terror-links-3439778. Αντίθετα, στην… Read more »

Larisaios
Guest
Λαρισαίος

H διαφορά είναι τεράστια. Αν εσύ δεν είσαι σε θέση να τη δεις δε φταίω εγώ. Σίγουρα δεν πρόκειται να αναλώσω τον πολύτιμο χρόνο μου προσπαθώντας να σε πείσω ότι ο νομικός πολιτισμός στην Ελλάδα δεν είναι ο ίδιος με της Τουρκίας, ότι Η Ελλάδα δεν είναι μπανανία και ότι ο Τσίπρας δεν είναι Ερντογάν.

Μιχάλης Σκαλιωτης
Guest
Μιχάλης Σκαλιωτης

Ειδικά η μετάβαση της κυρίας Θάνου στο πολιτικό γραφείο του πρωθυπουργού τα λέει όλα! Τώρα τι άλλο περιμένουν οι Έλληνες για καταλάβουν ότι είμαστε Μπανανία δεν ξέρω! Μάλλον φυτείες μπανάνας και καρύδας.

Μιχάλης Σκαλιωτης
Guest
Μιχάλης Σκαλιωτης

Πιστεύετε ότι στην Δύση ένας νεαρός που καταδικαστηκε 21 Χρόνια (για υπεξαίρεση 300 εκατομμυριων) θα έβγαινε σε λίγους μήνες με ποσοστό αναπηρίας 70% !!!!! Διαλύθηκε ένα ολόκληρο έθνος χωρίς να πάει κανένας φυλακή ,σκάνδαλο χρηματιστηριου,σκανδαλο ασφαλιστικών ταμείων και πόσα τραπεζικα σκάνδαλα και εγω δεν ξέρω…και όλοι ζούνε καλα και ελεύθεροι και εμείς χειρότερα! Πού ακριβώς βλέπετε την “δυτική” δικαιοσύνη να λειτουργεί στην Ελλάδα ανεξάρτητη και αμερόληπτη????? Βεβαίως δεν είμαστε Τουρκία..συμφωνώ απόλυτα αλλά αυτό δεν μας κανει αυτομάτως και Δύση.

nkary
Guest
nkary

Και σε μας κάτι αντίστοιχο δεν ισχύει? Για τους μυστικούς μάρτυρες?

x-m
Guest
x-m

Χωρίς να θέλω να υποστηρίξω κανέναν , θέλετε να πείτε ότι όσων εντάσσονται στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων στις ΗΠΑ, αποκαλύπτονται τα στοιχεία τους; Δύσκολο μου φαίνεται…..

Flight and Space
Admin
Famed Member

Στις δίκες καταθέτουν ανοιχτά με τα πραγματικά τους ονόματα. Συγκρίνετε ανόμοια πράγματα…