Η Αμερικανική Γερουσία θα προωθήσει τις σκληρές κυρώσεις κατά της Τουρκίας παρά την επίτευξη συμφωνίας

6
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Αμερικάνοι γερουσιαστές υπόσχονται να προχωρήσουν στην ψήφιση των κυρώσεων κατά της Τουρκίας, παρά την ανακοίνωση του αντιπροέδρου Πες ότι η Άγκυρα έχει συμφωνήσει σε μια εκεχειρία στη Συρία.

Όπως αναφέρει το «The Hill», αυτή τη στιγμή συνεχίζονται οι εργασίες σε δύο νομοσχέδια για το ζήτημα, από τους γερουσιαστές Λίντσεϊ Γκράχαμ και Τζιμ Ρις, το περιεχόμενο των οποίων διαφέρει το ένα από το άλλο. Το νομοσχέδιο Γκράχαμ στηρίζεται από τον γερουσιαστή Κρις Βαν Χόλεν και βάζει στο στόχαστρο τον τουρκικό ενεργειακό τομέα, τα περιουσιακά στοιχεία ανώτερων Τούρκων αξιωματούχων υπό αμερικανική δικαιοδοσία και περιορίζει την ικανότητά τους να ταξιδεύουν στις ΗΠΑ. Επιπλέον, ζητά μια στρατηγική για να αποτραπεί η επανεμφάνιση του ISIS και απαγορεύει τις πωλήσεις όπλων στην Άγκυρα.

Το νομοσχέδιο Ρις, που στηρίζεται από τον γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ, απαιτεί μια περιεκτική στρατηγική κατά του ISIS, εντολή για αναφορά δυνητικών τουρκικών εγκλημάτων πολέμου, περιορισμό στην πώληση όπλων στην Τουρκία, κυρώσεις σε υψηλόβαθμους Τούρκους αξιωματούχους και μια αναφορά για την τουρκική συμμετοχή στο NATO, μεταξύ άλλων πραγμάτων.

Πρέπει να τονιστεί, πάντως, ότι οι 2 γερουσιαστές χαρακτήρισαν την εκεχειρία ως θετική εξέλιξη, αν και ο Γκράχαμ δηλώνει πως είπε στον Πενς να χρησιμοποιήσει το Κογκρέσο ως «ιππικό» που θα κτυπήσει σκληρά την Τουρκία για να εγκαταλείψει τη Συρία.

Το τεύχος 401 της Π&Δ Οκτωβρίου 2019 διαθέσιμο ηλεκτρονικά στο Joomag


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Dimitris
Member
Famed Member
Dimitris

Τυχόν υποχώρηση των ΗΠΑ σε αυτή τη συμπεριφορά της Τουρκίας ισοδυναμεί με γεωπολιτικό εξευτελισμό της υπερδύναμης. Στα εν οίκω σημαίνει ότι η Ελλάδα πρέπει… χθες να αυξήσει τις αμυντικές της δαπάνες. Εύχομαι να μην είναι ήδη αργά.

Z10V
Guest
Z10V

Και να τις εξορθολογίσει. Δεν μπορεί να αγοράζουν P3, Belharra, και μετά να λένε δεν έχουμε χρήματα ούτε για σφαίρες.
Και εγώ αν αντί για το super market πάω να αγοράσω ένα rolex μετά θα λέω ότι δεν έχω να φάω και δεν μου φτάνουν τα χρήματα.

My_name_is_Nobody
Member
Famed Member
My_name_is_Nobody

Στους φορείς εξουσίας στις ΗΠΑ πρέπει να γίνεται το έλα να δεις.

Z10V
Guest
Z10V

Όταν ο Ομπάμα ήθελε να εφαρμόσει Ζώνη Απαγόρευσης Πτήσεων στη Συρία και να τελειώσει τον Άσαντ τον σταμάτησε το Κογκρέσο. Ο Ομπάμα παρά τα λάθη του είχε την εξυπνάδα να μην πάει κόντρα στους γερουσιαστές του και την κοινή γνώμη. Ο Τραμπ κάνει το αντίθετο και αυτοκτονεί πολιτικά. Λίγο πριν την στιγμή μάλιστα που θα ξεκινήσει και η ταπεινωτική διαδικασία αποπομπής του και θα χρειαστεί τους Ρεπουμπλικανούς γερουσιαστές. Πριν την τουρκική εισβολή οι Ρεπουμπλικανοί δεν θα ψηφίζαν υπέρ της διαδικασίας. Τώρα? Το σχόλιο μου για τις κυρώσεις στην Τουρκία είναι αυτό που είπα και χτες ότι η Τουρκία πρακτικά δεν… Read more »

My_name_is_Nobody
Member
Famed Member
My_name_is_Nobody

Ο Τραμπ μπορεί να μην είναι καν καλά στα μυαλά του.
https://www.nytimes.com/2019/10/11/opinion/letters/trump-mental.html

Z10V
Guest
Z10V

Ακόμη ένας Mad King? Πάντα είχα την υποψία ότι ο Τραμπ είναι ένας Ταργκάριεν. Πέρα από το αστείο θα είναι κρίμα να έχει τρελαθεί αλλά όντως φαίνεται να χειροτερεύει κάθε ημέρα που περνάει. Ελπίζω να μη γίνει χειρότερο.