Η Σερβία παρουσίασε τα πρώτα οχήματα αναγνώρισης BRDM-2, αναμένει τα επιθετικά ελικόπτερα Mi-35

2
2987
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Στις 29 Ιουλίου 2019 έγινε η παρουσίαση 10 εκσυγχρονισμένων οχημάτων αναγνώρισης BRDM-2MS, που η Σερβία παρέλαβε πρόσφατα από τη Ρωσία.

Στην τελετή, η οποία έγινε στη Νις, έδωσαν το παρόν ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούσιτς και ο υπουργός Άμυνας Αλεξάνταρ Βουλίν. Στη δήλωσή του ο Βούτσιτς αναφέρθηκε στις νέες δυνατότητες που αυτά προσφέρουν και ευχαρίστησε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για τη δωρεά των οχημάτων. Η Σερβία αναμένει τη μεταβίβαση ακόμη 20 BRDM-2MS και 30 άρματα μάχης T-72B1MS που θα προέλθουν από τα αποθέματα του Ρωσικού Στρατού.

Η Ρουμανία μπλόκαρε την θαλάσσια παράδοση ρωσικού αμυντικού υλικού στην Σερβία

Παράλληλα, σε συνέντευξη που έδωσε ο αρχηγός της Σερβικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχος Ντούσκο Ζάρκοβιτς στην εφημερίδα «Politika», έγινε γνωστό ότι τα πρώτα επιθετικά ελικόπτερα Mi-35 θα φθάσουν στη Σερβία στα τέλη του έτους. Σύμφωνα με τον Ζάρκοβιτς, θα αποκτηθούν τέσσερα Mi-35 μαζί με τρία ελικόπτερα γενικής χρήσης Mi-17. Τα Mi-35 θα επιχειρούν από το Κράλιεβο.

 


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Δημήτρης
Guest

-Οι Σέρβοι παρουσιάζουν τα BRDM-2 που τους δώρισαν οι Ρώσοι και είναι μέσ΄ στην χαρά! Εμείς όταν προσφέρονταν δωρεάν 150+ BRDM-2 από τα αποθέματα της Αν. Γερμανίας ούτε καν ασχοληθήκαμε! Όπως και με τα π.χ. BTR-60 προς ενίσχυση των πεζοναυτών κτλ…κτλ.
-BRDM-2MS . . . τι σημαίνει το MS;

filon26
Member
Famed Member
filon26

Θα έλεγα, “Μ” modernized (модернизированы) kai “S” Srbija. Η έκδοση Μ διαθέτει κινητήρα ντήζελ, πρόσθετη θωράκιση και ηλεκτροοπτικά συστήματα που δεν διέθετε η βασική έκδοση.