Φοιτητές ντυμένοι βορειοκορεάτες διαμαρτύρονται και «εισβάλλουν» στη Ν. Κορέα

2
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Μία ομάδα φοιτητών αποφάσισε να διαμαρτυρηθεί για την «χαλαρή» στάση της κυβέρνησης της Νότιας Κορέας απέναντι στην προκλητικότητα της Βόρειας Κορέας, όπως τουλάχιστον την αντιλαμβάνονταν αυτοί.

Η όλη «επιχείρηση» βιντεοσκοπήθηκε για να ανέβει ζωντανά στο YouTube και να λάβει ακόμα μεγαλύτερη απήχηση.

Η απόβαση έγινε στην παραλία Γκουάν Γκαλί, μια πολυσύχναστη περιοχή στο Μπουσάν.

Βρήκαν λοιπόν στρατιωτικές στολές της Βόρειας Κορέας και έκαναν «απόβαση» με την σημαία της Βόρειας Κορέας ανα χείρας σε μία πολυσύχναστη τουριστική παραλία.

Στην πραγματικότητα πέτυχαν τον σκοπό τους που ήταν να αναδείξουν την χαλαρότητα της κυβέρνησης, αφού στην πράξη δεν συνέβη τίποτα. Κανείς δεν τους σταμάτησε, κανείς δεν τους συνέλαβε, ούτε φυσικά… τους πυροβόλησε.

Σουρεαλιστικές σκηνές, καθώς ένας από τους φοιτητές κλείνει τη μύτη του με το ένα χέρι καθώς βουτάει στο νερό για την… απόβαση.

Το θέμα είναι ότι επέλεξαν μία μάλλον ατυχή λύση για να δείξουν την διαμαρτυρία τους αυτή η οποία σαφώς κι έγινε αντικείμενο προπαγάνδας στην απέναντι πλευρά.

Σε εμάς εδώ πιθανόν να φαίνεται αστείο, όντας κάποιες χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά. Ας αναλογιστούμε πώς θα μας φαινόταν αν κάποια ομάδα φοιτητών ορμώμενοι από κομματικά κίνητρα (ως αντιπολίτευση) ντυνόντουσαν Τούρκοι στρατιώτες και έκαναν μία αντίστοιχη «συμβολική» απόβαση σε κάποια παραλία της Κύπρου. Ή της Σύμης.

Τα κακώς κείμενα στον αμυντικό σχεδιασμό και στις Ένοπλες Δυνάμεις μίας χώρας μπορεί να είναι πολλά. Αυτό όμως δίνει το δικαίωμα στον κάθε τυχόντα να τα αναδεικνύει προκειμένου να κάνει την πολιτική του;


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Stavrogin
Member
Κωνσταντίνος Βορδοναράκης

Απάντηση στην τελευταία ερώτηση: ΝΑΙ…σε μια δημοκρατία οπωσδήποτε Ναι. Γιατί το κλειδι της ερώτησης είναι το…σε καθε “τυχόντα”, που γεννά το ερώτημα : Ποιός κρίνει; Ποιός καλείται “Αρμόδειος” να κρινει, ποιός τον εχροισε αρμόδιο ενω παράλληλα εχροισε καποιους άλλούς αναρμόδειους δηλαδή πολίτες κατα τι δευτέρας κατηγορίας. Καλώς ή κακως η δημοκρατία εξ ορισμού σημαινει το πολιτευεσθαι όλων των πολιτων ενος κράτους.

My_name_is_Nobody
Member
Famed Member
My_name_is_Nobody

Λούφα και παραλλαγή: Σειρήνες στο Γκουάν Γκαλί.