Τουρκικό Shoot and Scoot στο Αφρίν (video)

11
Μοιραστείτε το άρθρο
  • 73
  •  
  •  

 

 

Στο συνημμένο video μπορούμε να δούμε δυο αυτοκινούμενα πυροβόλα Firtina να κινούνται, να βάλουν κατά εχθρικών στόχων, και να κινούνται αμέσως μετά. Οι βολές γίνονται εναντίον κουρδικών στόχων του YPG στην περιοχή του Αφρίν.

Αν και οι Κούρδοι δεν διαθέτουν ραντάρ αντιπυροβολικού (μάλλον), ούτε και αξιόλογο πυροβολικό, εντούτοις οι Τούρκοι, είτε γιατί δεν αφήνουν πλέον τίποτε στην τύχη (ακόμη και την ελάχιστη πιθανότητα εκδικητικού πυρός), είτε γιατί εκπαιδεύουν όσο πιο εντατικά γίνεται τους στρατιώτες τους, εκτελούν shoot and scoot λες και βρίσκονται στην Ανατολική Θράκη.

πηγή: https://twitter.com/anadoluajansi/status/954705950820184064


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 73
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Theo
Guest
Theo

Αρκετά καλή κίνηση έχουν, τώρα για ευστοχία δεν είμαι αρμόδιος να πω.

Thomas K
Guest
Thomas K

Δεν νομίζω να είναι shoot and scoot
Βγήκαν από το στρατόπεδο τους πισω-φαινεται καθαρά- έκαναν τις βολές τους και επέστρεψαν στην ασφάλεια του στρατοπέδου,ορχος!

My_name_is_Nobody
Member
My_name_is_Nobody

Έτσι φένεται. Ο χρόνος του βίντεο δεν είναι πραγματικός αλλά προϊόν μοντάζ.

Mich
Guest
Mich

Όντως. Οι θέσεις βολής πάντως μια χαρά μου φαίνονται.

Nikolaos
Member
Nikolaos

Η ευκινησία των οχημάτων είναι εκπληκτική με τα μέτρα του π/β … Δεν έχω δει βέβαια ΡΖΗ 2000 σε αντίστοιχη κίνηση …

Mich
Guest
Mich

Καλά, σε δρόμο κινήθηκαν και από φουλ προετοιμασμενη θέση έβαλαν. Δεν τράβηξαν κανένα ζόρι.

DEAD KENNEDYS
Guest
DEAD KENNEDYS

Το συγκεκριμενο “δρομολογιο”… το εκαναν αρκετες φορες προβα …φιλε μου.

Kamp
Member
Kamp

Το βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα πως είναι κομμένο και προιόν μοντάζ είτε ηθελημένα για να δείξουν πως έχουν γρήγορη αντίδραση είτε (που είναι και το πιο λογικό) για να δείξουν απλά την ουσία..

Tchass
Guest
Tchass

Υπάρχουν βίντεο στο youtube με πραγματικό shoot and scoot από Ελληνικά pzh .. δείτε τα.. αυτό μάλλον είναι .. #βγαινουμε από τα τσιμεντένια μας υπόστεγα από κανονικό δρόμο όσο πιο γρήγορα γίνεται..πάμε στο προστατευμένο λαγούμι .. ρίχνουμε δύο βλήματα πιθανώς στον γάμο του Καραγκιόζη και γυρνάμε αέρα πίσω μην τυχόν και φάμε κάνα RPG#. Αν μπορούσαν να κάνουν τις βολές μέσα από το στρατόπεδο θα τις έκαναν. Δείτε τα βίντεο για να καταλάβατε την διαφορά.. Και τέσσερις αντί για δύο σωλήνες (μάλλον δεν χωρούσαν στο τουρκικό λαγούμι παραπάνω). Η διαφορά βέβαια είναι ότι οι δικοί μας είναι σε άσκηση ενώ… Read more »

Γ.Μ.
Guest
Γ.Μ.

Ενδιαφέρον έχει και το M-113 που συνοδεύει τα δύο Firtina. Πρόκειται είτε για ΚΔΠ (αν διακρίνω καλά στην οροφή φέρει κάποια συσκευή, πιθανότατα γεννήτρια) -το πιθανότερο-, είτε για ΤΟΜΠ που μεταφέρει ομάδα ασφαλείας (κάποια στιγμή διακρίνονται στρατιώτες να κινούνται πίσω του).

Faethon
Member
Faethon

Η κίνηση (προιόν μοντάζ) δείχνει μια κίνηση σε δρόμο, τάξη σε έτοιμο οχύρωμα και βολή για τα μάτια του κόσμου.Η διαφορά τους με εμάς είναι μία…ότι έχουμε νικηθεί ήδη απο το τραπέζι των διαπραγματεύσεων ένεκα ανίκανων Ελλήνων (;) πολιτικών(;)