34.5 C
Athens
Πέμπτη, 2 Ιουλίου, 2020
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑ Σήμερα η ορκωμοσία του νέου ΥΕΘΑ Ευ. Αποστολάκη ενώπιον του ΠτΔ -...

Σήμερα η ορκωμοσία του νέου ΥΕΘΑ Ευ. Αποστολάκη ενώπιον του ΠτΔ – Καθήκοντα Α/ΓΕΕΘΑ ανατέθηκαν στον Αντιστράτηγο Κων. Φλώρο

Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Σήμερα τελικά θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία του νέου υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελου Αποστολάκη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο μέχρι πρότινος αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ε. Αποστολάκης ΠΝ, θα ορκισθεί ως υπουργός  Εθνικής Άμυνας, στις 19.30, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου παρουσία και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Προηγουμένως το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας με την απόφαση υπ΄ αρ 1 από 14-1-2019, έθεσε σε αυτεπάγγελτη αποστρατεία τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, «για σπουδαίο λόγο που αφορά στην πρόταση του Πρωθυπουργού για διορισμό του ως Υπουργού Εθνικής Άμυνας, και στον οποίο απονέμει τον τίτλο του Επιτίμου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ».

Ακολούθως αποφασίστηκε οτι καθήκοντα Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας ανατίθενται στον Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Φλώρο (μέχρι πρότινος Υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ). Ο Αντιστράτηγος Φλώρος θα υπηρετεί πλέον στη θέση αυτή μέχρι την επιλογή νέου Α/ΓΕΕΘΑ.

Ο Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος γεννήθηκε στις 24 Ιουνίου 1961, στην Χαλκίδα Ευβοίας. Εισήχθη στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1979 και αποφοίτησε το 1983, ως Ανθυπολοχαγός Πεζικού.

Περάτωσε επιτυχώς, τις προβλεπόμενες από τον βαθμό του, εκπαιδεύσεις και τοποθετήθηκε ως Διμοιρίτης στην Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) του Σ.Ξ. και στην συνέχεια ως Διοικητής Λόχου σε Μονάδα Πεζικού στη Ν. Σάμο.

Το 1986 επελέγη για τις Ειδικές Δυνάμεις του Σ.Ξ. και αποφοίτησε επιτυχώς από όλα τα υποχρεωτικά και μη, Σχολεία των Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων.
Επιπλέον αυτών, το 1989, διήλθε επιτυχώς της εκπαιδεύσεως ως Υποβρύχιος Καταστροφέας, στην Μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών, του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού (ΜΥΚ/ΠΝ), και το 1992, του Σχολείου Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ (USAJFK Special Warfare Center and School), στο Fort Bragg, στην Βόρεια Καρολίνα, επιλεγείς ως ο Διακεκριμένος Αλλοδαπός Σπουδαστής, της εκπαιδευτικής περιόδου στην οποία συμμετείχε.

Από το 1986 έως το 1994 υπηρέτησε ως Διοικητής Λόχου στο 575 Τάγμα Πεζοναυτών, στο 3ο Ειδικό Τμήμα Εθνοφυλακής (3ο ΕΤΕΘ) και στην 2α Μοίρα Αλεξιπτωτιστών (2α ΜΑΛ), όπου και απέκτησε τις ειδικότητες του Αρχηγού Ρίψεων Αλεξιπτωτιστών, καθώς και του Αλεξιπτωτιστού Ελευθέρας Πτώσεως.

Το 1994 τοποθετήθηκε στο 505 Τάγμα Πεζοναυτών (505 ΤΠΝ), στο οποίο εξάσκησε τα καθήκοντα του Διοικητού Λόχου, του Αξιωματικού 4ου Γραφείου, του Αξιωματικού Επιχειρήσεων και Εκπαιδεύσεως, του Υποδιοικητού και τέλος του Διοικητού της Μονάδος, μέχρι το 1997, οπότε και μετατέθηκε στην Διοίκηση Δυνάμεων Καταδρομών της Κύπρου (ΓΕΕΦ/ΔΚΔ), εξασκήσας τα καθήκοντα του Αξιωματικού Πληροφοριών και Αξιωματικού 1ου ΕΓ, μέχρι το 1999.

Το 1999, φοίτησε στην Ανωτάτη Σχολή Πολέμου και το καλοκαίρι του 2000, μετά την αποφοίτηση του, τοποθετήθηκε στο 13ο Σύνταγμα Αμφιβίων Καταδρομών (13ο ΣΑΚ.).

Το 2003, τοποθετήθηκε στην Διεύθυνση Ειδικών Δυνάμεων του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ/ΔΕΔ), ως επιτελής και το 2004 ως Διοικητής της Ζ΄ Μοίρας Αμφιβίων Καταδρομών (Ζ΄ΜΑΚ).

Το 2005, μετατέθηκε, στην Εθνική Αντιπροσωπεία, στο Ανώτατο Συμμαχικό Στρατηγείο Δυνάμεων Ευρώπης (GRC NMR / SHAPE) στη Mons (ΒΕΛΓΙΟ), απ’ όπου με την επιστροφή του στην Ελλάδα το 2008, εφοίτησε στην Σχολή Εθνικής Αμύνης (ΣΕΘΑ).

Το 2009 τοποθετήθηκε στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), στην Διεύθυνση Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΕΕ), ως Τμηματάρχης του Τμήματος Σχεδίων Ειδικών Επιχειρήσεων και το καλοκαίρι του 2011 ανέλαβε τα καθήκοντα του Επιτελάρχη της XVI Μ/Κ ΜΠ.

Το 2012 προήχθη στον βαθμό του Ταξιάρχου και επελέγη ως Διοικητής της 13ης Διοικήσεως Ειδικών Επιχειρήσεων (13 ΔΕΕ), από όπου τον Μάρτιο του 2014 τοποθετήθηκε στο Γενικό Επιτελείο Στρατού, ως Διευθυντής της Διευθύνσεως Επιχειρήσεων (ΓΕΣ/ΔΕΠΙΧ).

Τον Μάρτιο του 2015 προήχθη στον βαθμό του Υποστρατήγου και τοποθετήθηκε στο ΓΕΕΘΑ, ως Διευθυντής του Α΄ Κλάδου (Επιχειρήσεις). Από τον Φεβρουάριο του 2016 ανέλαβε τον γενικό συντονισμό του Μεταναστευτικού – Προσφυγικού θέματος από πλευράς του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

Τον Ιανουάριο του 2017, κατόπιν αποφάσεως του ΚΥΣΕΑ, ανέλαβε τα καθήκοντα του Επιτελάρχη του ΓΕΕΘΑ.

Τον Μάρτιο του 2017, προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατήγου και κατόπιν αποφάσεως του ΚΥΣΕΑ, ανέλαβε τα καθήκοντα του Υπαρχηγού του ΓΕΕΘΑ.

Ο Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου, στην «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΧΕΙΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΠΙΛΥΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ», του Strategic Center for International Security (SCIS), του Πανεπιστημίου του ABERDEEN και Μεταπτυχιακού Τίτλου, στις «ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ» του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ.

Είναι νυμφευμένος με την Άννα-Μαρία Τσικρικώνη, οικονομολόγο και έχει 2 κόρες, την Παναγιώτα 28 ετών, δικηγόρο και την Μαρία 19 ετών, φοιτήτρια στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Κατέχει όλα τα προβλεπόμενα από τον βαθμό του Μετάλλια των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και το Μετάλλιο συμμετοχής σε Ειρηνευτικές Αποστολές του ΝΑΤΟ.

Ομιλεί την Αγγλική .

 


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  
- Advertisement -

11 ΣΧΟΛΙΑ

11 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Γιώργος Π.

Οι Thoresen και Merhrens, ορίζουν τη λήψη μιας απόφασης, ως μία διαδικασία επιλογής μιας κατεύθυνσης δραστηριοτήτων, ανάμεσα σε ένα αριθμό εναλλακτικών λύσεων, που αποβλέπει στην επίλυση ενός προβλήματος. Κατά τους Everard και Morris η διαδικασία λήψης των αποφάσεων αποτελείται από πέντε βήματα. Στο πρώτο βήμα περιγράφουμε την κατάσταση, κατανοούμε το πρόβλημα και διερευνούμε τα αίτια του. Στο δεύτερο βήμα προσδιορίζουμε τα κριτήρια, προσδιορίζουμε τις ανάγκες, τις οποίες διατυπώνουμε ως στόχους. Οι στόχοι μπορεί να είναι ουσιώδεις, που πρέπει να τους πετύχουμε και στόχοι ευκταίοι, που θέλουμε αλλά δεν είναι απαραίτητο να τους υλοποιήσουμε, για τη διόρθωση της κατάστασης. Στο τρίτο… Read more »

Petros

Διαβάστε το σύνταγμα της ΠΓΔΜ του 1991 και τις συνταγματικες τροπολογίες του Ιανουαρίου 2019 καθώς και την συμφωνία των πρεσπων και θα σας λυθούν όλες οι ερωτήσεις – απορίες σας.
Όσο για την τελευταία παράγραφο σας, αναιρεί όλη την ορθολογική σας ανάλυση, υιοθετώντας συνομοσιολογικα σενάρια που δεν έχουν καμία σχέση με την Ελλάδα και τους διεθνείς οργανισμούς στους οποίους είναι μέλος.

NickK

‘Για τους ανόητους, δάσκαλος δεν είναι η λογική αλλά η συμφορά.’ Δημοκριτος

Με 77% του προυπολογισμου ΥΠΕΘΑ σε μισθους/συνταξεις, 500+ στρατοπεδα, 280+ ανωτατους αξιωματικοι, εγχωρια αμυντικη βιομηχανια της πλακας και τραγικες ελλειψεις παντου, ο Ακαρ ‘υποχρεουται’ να δωσει ενα μαθημα στους Γιουνανους που ‘ξεπουλανε’ κομματι της μακραιωνης Ελληνικης ιστοριας για οφιτσια και τα αναδρομικα τους.

Neilos

Ζούμε πρωτόγνωρες στιγμές!!! Ο ανώτερος αξιωματικός του ΠΝ και εν ενεργεία ΑΓΓΕΘΑ εν μια νυκτί τον (προ)ανακυρήσσουν σε υπουργό αμύνης χωρίς κάν να έχουν γίνει κρισεις και την επομένη αποστρατεύεται τιμητικώς, εγκαταλείπει την στρατιωτική καρριέρα, βγάζει τη στολή του και γίνεται υπουργός, άρα πολιτικοποιείται, άρα κομματικοποιείται ως εκλεκτός προφανώς του κυβερνώντος κόμματος. Δεν έχουν ιστορικό προηγούμενο τουλάχιστον μεταπολιτευτικά αυτές οι κινήσεις και σίγουρα δεν θυμιζουν σε τίποτα δημοκρατία δυτικής χώρας…..
Μετά από οκτώ χρόνια στο μούσκιο των μνημονίων η πολιτική ζωή της χώρας φλερτάρει επικινδύνως με τριτοκοσμικές καταστάσεις.

Mickey

To ΓΕΕΘΑ πλέον αποτελεί πολιτική οργάνωση και θα πρέπει να θεωρείται ως συνιστώσα του κυβερνώντος κόμματος.

Επόμενο πανυγήρι ο εξευτελισμός των ΟΥΚ (μετά τον από αυτόν της ΕΛΑΣ που τρώει καθημερνιά φάπες από Ρουβίκωνες και καταληψίες) στην επόμενη παρέλαση που είτε θα κάνουν μούγκα ή θα τραγουδήσουν κανα Μακεδονία Ξακουστή την ώρα που συμφωνία θα έχει από κάτω την υπογραφή του τέως αρχηγού της.

Ο δε Αποστολάκης υποβιβάζεται από Ναύαρχος σε ρόλο … συνταγματάρχη.

antonios

Περι Μακεδονιας το αναγνωσμα : Τελικα η συγχηση ταυτοτητα των Ελληνων συνεχιζει να υπαρχει και δημιουργει προβληματα ακομα και στο “Μακεδονικο”. Πολλοι διαβαζουμε περιοδικα αμυντικης υλης αλλα οταν ημασταν στο Γυμνασιο μαλλον καναμε κοπανα απο το μαθημα της Ιστοριας. Ετσι διαλεγουμε να μαιμουδιζουμε οτι μας πασσαρουν οι ξενοι “Βυζαντινη Αυτοκρατορια” αντι Ρωμαικη , συγχηση μεταξυ “Ρωμιων” και Ελληνων και αμαθεια στην εννοια της λεξεως “ντοπιος” που οι μεχρι σημερα “Μακεδονομαχοι” την χρησιμοποιουσαν σαν ΒΡΙΣΙΑ εναντια στους ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ. Εξηγουμαι. Στην Ελληνικη σημερα Μακεδονια περιλαμβανεται και η Χαλκιδικη! ΓΙΑΤΙ? Αφου η Χαλκιδικη ηταν ομοσπονδια αποικιων της Χαλκιδας την οποια κατεκτησε ο… Read more »

adpanos

antonios Όταν πρωτοήρθαν τον 1990-2000 οι πρώτοι μετανάστες και λαθρομετανάστες στην Ελλάδα, θυμάμαι τον Στεφανόπουλο να αναφέρει πως κατά τους αρχαίους Έλληνες , Έλληνας θεωρείται όποιος μετέχει της Ελληνικής παιδείας . Βέβαια αυτή ήταν μια στρεβλωμένη ελεύθερη μετάφραση του λόγου του Ισοκράτη, ο οποίος στον λόγο του το 380 πχ προσπαθούσε να συμφιλιώσει τους Έλληνες ώστε με ηγέτιδα δύναμη την Αθήνα να πολεμήσουν κατά των βαρβάρων (Περσών) . Στον λόγο του αναφέρεται ΜΟΝΟ σε Έλληνες. Να λύσει μια εμφύλια διαμάχη μεταξύ πόλεων-κρατών προσπαθούσε ο άνθρωπος …. Αλλά ας το πάμε διαφορετικά, όπως δηλαδή προτείνει το νεότερο πολιτικό σύστημα που μας… Read more »

antonios

Ο καπεταν Κοττας μιλουσε ΜΟΝΟ Βουλγαρικα. Το 1904 μια επιτροπη Γαλλων αξκων ηρθε στην τοτε Οθωμανικη Αυτοκρατορια για να καταγραψη τις μειονοτητες μεσα σε αυτη. Συνοδος τους ηταν ανωτατος Τουρκος αξκος. Στην Μακεδονια -με την ευρεια εννοια- ο Τουρκος -καθως η επιτροπη εμπαινε σερ καθε χωριο- τους ελεγε “αυτοι ειναι Ελληνες, αυτοι ειναι Βουλγαροι κτλπ…Το περιεργο ομως για τους Γαλλους ηταν οτι καθε χωριο ΜΙΛΟΥΣΕ ΜΙΑ γλωσσα (κυριως). Εκπληκτοι ρωτησαν τον Τουρκο αξκο πως οι Τουρκοι γνωριζουν ποιοι ειναι ελληνες, σερβοι ή βουλγαροι οταν καθε χωριο μιλαει μια κυριως γλωσσα. Η απαντηση ηταν αποστομωτικη. Οι Ελληνες πανε σε Πατριαρχικες Εκκλησιες,… Read more »

adpanos

Εγώ δεν εκφράζω άποψη επί του θέματος.
Επίσης δεν αναφέρω εγώ τον Ισοκράτη.

Απλά στηλιτεύω το πολιτικό σύστημα όπου χρησιμοποιεί τα ίδια εργαλεία με άλλη ερμηνεία κάθε φορά, ώστε να πασάρει αυτό που θέλει στο κοινό .

Fingolfin

“Κατακλυσμός από σλαβικές φυλές”. Η αλλοίωση πληθυσμού ανα τους αιώνες δεν είναι τόσο τραγική, διαφορετικά αν ήταν τόσοι πολλοί ο σλάβοι τότε γιατί να μην μιλούν και σλαβικά μαζί με τα ελληνικά; Συνεπώς οι σλάβοι που ήρθαν ήταν μειοψηφία και αναγκάστηκαν να μιλήσουν την ελληνική για να συνυπάρξουν με τους ντόπιους, εκτός και αν έχετε στοιχεία για καταπίεση σλαβικών πληθυσμών (όπως έγινε από τους οθωμανούς στο λαό της Ανατολίας/Μικράς Ασίας). Για τους βλάχους θα έπρεπε να ξέρετε και το ιστορικό ελλήνων αρχόντων στη Ρουμανία, ψάξτε το λίγο, δεν είναι ρουμάνοι. Οι πόντιοι που ζουν στην μακεδονία είναι πόντιοι, δεν έχουν… Read more »

antonios

Γιατι η ελληνικη “παιδεια” εχει το ΧΑΡΙΣΜΑ της αφομοιωσης. Η παιδεια ΟΧΙ το DNA! Για παραδειγμα οταν ο Καρακαλα εδωσε την Ρωμαικη ταυτοτητα σε ΟΛΟΥΣ οσους κατοικουσαν εντος των συνορων της Ρωμαικης αυτοκτρατοριας ΔΕΝ ΕΞΕΡΕΣΕ τα αφρικανους ανεξαρτητως ΧΡΩΜΑΤΟΣ. Ομως υπηρχαν καποιοι Ρωμαιο”πατερες” απο την δυτικη ευρωπη (που οι φυλες τους δεν ειδαν ΠΟΤΕ την ρωμαικη ταυτοτητα) και το αμφισβητησαν αυτο (ο Καρακαλα οπως και ο Σεπτημος Σεβερος ηταν Λυβιοι) ΜΕΧΡΙ που στην Αγγλια πριν 2 χρονια βρεθηκε ταφος λεγεωναριου ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗΣ καταγωγης (νεγρος)!!!! Ετσι και στην Ελλαδα εχουμε “παντογνωστες” που μπερδευουν τη γραβατα με το σωβρακο! ΟΧΙ η Μακεδονια του… Read more »

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΑΓΕΕΘΑ, ΑΓΕΑ και ΑΓΕΝ, Τρεις Αρχηγοί Επιτελείων μαζί , και κοντά τους ο Αρχηγός Στόλου. Ναι, στη βολή της SST-4…

 Η φωτογραφία ανοίγματος του άρθρου θα λέγαμε πως είναι χαρακτηριστική. Οι 3 από τους 4 αρχηγούς των Επιτελείων, πάνω σε ένα πλοίο του ΠΝ,...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

Κύριο Άρθρο

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Η Ελλάδα εξάγει αμυντικά συστήματα υψηλής τεχνολογίας στο… Ισραήλ! Εξαγωγική...

5
Απίστευτο κι όμως πραγματικό! Μια εκ των κορυφαίων ελληνικών αμυντικών εταιρειών, η Intracom Defence συμφώνησε με την ισραηλινή ΙΑΙ για την εξαγωγή υψηλής τεχνολογίας...
Card image

ΠΤΗΣΗ 2020 June

Αγορά 4.49 €
Card image

ΠΤΗΣΗ 2019 Νοέμβριος #402

Αγορά 4.49 €
Card image

ΠΤΗΣΗ 2019 March #394

Αγορά 4.49 €

Related News

Ο Πρόεδρος Τραμπ ενέκρινε την απόσυρση Αμερικανικών δυνάμεων από την Γερμανία αλλά…  

Το 'πε και το 'κανε: Παρά τις αντιδράσεις εντός και εκτός ΗΠΑ, ο Πρόεδρος Τραμπ ενέκρινε τελικά το σχέδιο για την αποχώρηση 9.500 Αμερικανών...

Χ. Μάας: Η διευθέτηση των τουρκικών γεωτρήσεων σε Ελλάδα και Κύπρο προϋπόθεση για την εμβάθυνση του ευρωτουρκικού διαλόγου

Τη διευθέτηση του ζητήματος των τουρκικών γεωτρήσεων στα ανοιχτά της Κύπρου και της Κρήτης έθεσε ως προϋπόθεση για την εμβάθυνση του διαλόγου Ευρωπαϊκής Ένωσης-...

Η Σερβία παρέλαβε (και) τα κινεζικά drones;

Στη Σερβία φέρονται ότι έφτασαν τα κινεζικά drones CH-92A την Τρίτη, υποστηρίζουν τοπικά δημοσιεύματα.Σύμφωνα με το «Tango Six», τα drones μεταφέρθηκαν με μεταγωγικό Il-76,...

Θετικά τα πρώτα μηνύματα στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Θετικά είναι τα πρώτα μηνύματα για την επιβατική κίνηση στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών με την χθεσινή ημέρα Τετάρτη 1η Ιουλίου, άνοιγμα όλων των πυλών...

Η Ρωσία διαψεύδει το σενάριο αγοράς των τουρκικών S-400 από τις ΗΠΑ

Η Τουρκία δεν έχει το δικαίωμα να πουλήσει το Α/Α σύστημα S-400 σε άλλη χώρα δίχως άδεια από τη Ρωσία, αναφέρουν κατηγορηματικά Ρώσοι αξιωματούχοι.Η...
- Advertisement -
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x