7.7 C
Athens
Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021
- Advertisement -

Σήμερα η ορκωμοσία του νέου ΥΕΘΑ Ευ. Αποστολάκη ενώπιον του ΠτΔ – Καθήκοντα Α/ΓΕΕΘΑ ανατέθηκαν στον Αντιστράτηγο Κων. Φλώρο

- Advertisement -

Σήμερα τελικά θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία του νέου υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελου Αποστολάκη.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο μέχρι πρότινος αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ε. Αποστολάκης ΠΝ, θα ορκισθεί ως υπουργός  Εθνικής Άμυνας, στις 19.30, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου παρουσία και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Προηγουμένως το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας με την απόφαση υπ΄ αρ 1 από 14-1-2019, έθεσε σε αυτεπάγγελτη αποστρατεία τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, «για σπουδαίο λόγο που αφορά στην πρόταση του Πρωθυπουργού για διορισμό του ως Υπουργού Εθνικής Άμυνας, και στον οποίο απονέμει τον τίτλο του Επιτίμου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ».
Ακολούθως αποφασίστηκε οτι καθήκοντα Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας ανατίθενται στον Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Φλώρο (μέχρι πρότινος Υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ). Ο Αντιστράτηγος Φλώρος θα υπηρετεί πλέον στη θέση αυτή μέχρι την επιλογή νέου Α/ΓΕΕΘΑ.
Ο Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος γεννήθηκε στις 24 Ιουνίου 1961, στην Χαλκίδα Ευβοίας. Εισήχθη στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1979 και αποφοίτησε το 1983, ως Ανθυπολοχαγός Πεζικού.
Περάτωσε επιτυχώς, τις προβλεπόμενες από τον βαθμό του, εκπαιδεύσεις και τοποθετήθηκε ως Διμοιρίτης στην Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) του Σ.Ξ. και στην συνέχεια ως Διοικητής Λόχου σε Μονάδα Πεζικού στη Ν. Σάμο.
Το 1986 επελέγη για τις Ειδικές Δυνάμεις του Σ.Ξ. και αποφοίτησε επιτυχώς από όλα τα υποχρεωτικά και μη, Σχολεία των Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων.
Επιπλέον αυτών, το 1989, διήλθε επιτυχώς της εκπαιδεύσεως ως Υποβρύχιος Καταστροφέας, στην Μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών, του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού (ΜΥΚ/ΠΝ), και το 1992, του Σχολείου Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ (USAJFK Special Warfare Center and School), στο Fort Bragg, στην Βόρεια Καρολίνα, επιλεγείς ως ο Διακεκριμένος Αλλοδαπός Σπουδαστής, της εκπαιδευτικής περιόδου στην οποία συμμετείχε.
Από το 1986 έως το 1994 υπηρέτησε ως Διοικητής Λόχου στο 575 Τάγμα Πεζοναυτών, στο 3ο Ειδικό Τμήμα Εθνοφυλακής (3ο ΕΤΕΘ) και στην 2α Μοίρα Αλεξιπτωτιστών (2α ΜΑΛ), όπου και απέκτησε τις ειδικότητες του Αρχηγού Ρίψεων Αλεξιπτωτιστών, καθώς και του Αλεξιπτωτιστού Ελευθέρας Πτώσεως.
Το 1994 τοποθετήθηκε στο 505 Τάγμα Πεζοναυτών (505 ΤΠΝ), στο οποίο εξάσκησε τα καθήκοντα του Διοικητού Λόχου, του Αξιωματικού 4ου Γραφείου, του Αξιωματικού Επιχειρήσεων και Εκπαιδεύσεως, του Υποδιοικητού και τέλος του Διοικητού της Μονάδος, μέχρι το 1997, οπότε και μετατέθηκε στην Διοίκηση Δυνάμεων Καταδρομών της Κύπρου (ΓΕΕΦ/ΔΚΔ), εξασκήσας τα καθήκοντα του Αξιωματικού Πληροφοριών και Αξιωματικού 1ου ΕΓ, μέχρι το 1999.
Το 1999, φοίτησε στην Ανωτάτη Σχολή Πολέμου και το καλοκαίρι του 2000, μετά την αποφοίτηση του, τοποθετήθηκε στο 13ο Σύνταγμα Αμφιβίων Καταδρομών (13ο ΣΑΚ.).
Το 2003, τοποθετήθηκε στην Διεύθυνση Ειδικών Δυνάμεων του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ/ΔΕΔ), ως επιτελής και το 2004 ως Διοικητής της Ζ΄ Μοίρας Αμφιβίων Καταδρομών (Ζ΄ΜΑΚ).
Το 2005, μετατέθηκε, στην Εθνική Αντιπροσωπεία, στο Ανώτατο Συμμαχικό Στρατηγείο Δυνάμεων Ευρώπης (GRC NMR / SHAPE) στη Mons (ΒΕΛΓΙΟ), απ’ όπου με την επιστροφή του στην Ελλάδα το 2008, εφοίτησε στην Σχολή Εθνικής Αμύνης (ΣΕΘΑ).
Το 2009 τοποθετήθηκε στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), στην Διεύθυνση Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΕΕ), ως Τμηματάρχης του Τμήματος Σχεδίων Ειδικών Επιχειρήσεων και το καλοκαίρι του 2011 ανέλαβε τα καθήκοντα του Επιτελάρχη της XVI Μ/Κ ΜΠ.
Το 2012 προήχθη στον βαθμό του Ταξιάρχου και επελέγη ως Διοικητής της 13ης Διοικήσεως Ειδικών Επιχειρήσεων (13 ΔΕΕ), από όπου τον Μάρτιο του 2014 τοποθετήθηκε στο Γενικό Επιτελείο Στρατού, ως Διευθυντής της Διευθύνσεως Επιχειρήσεων (ΓΕΣ/ΔΕΠΙΧ).
Τον Μάρτιο του 2015 προήχθη στον βαθμό του Υποστρατήγου και τοποθετήθηκε στο ΓΕΕΘΑ, ως Διευθυντής του Α΄ Κλάδου (Επιχειρήσεις). Από τον Φεβρουάριο του 2016 ανέλαβε τον γενικό συντονισμό του Μεταναστευτικού – Προσφυγικού θέματος από πλευράς του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.
Τον Ιανουάριο του 2017, κατόπιν αποφάσεως του ΚΥΣΕΑ, ανέλαβε τα καθήκοντα του Επιτελάρχη του ΓΕΕΘΑ.
Τον Μάρτιο του 2017, προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατήγου και κατόπιν αποφάσεως του ΚΥΣΕΑ, ανέλαβε τα καθήκοντα του Υπαρχηγού του ΓΕΕΘΑ.
Ο Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου, στην «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΧΕΙΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΠΙΛΥΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ», του Strategic Center for International Security (SCIS), του Πανεπιστημίου του ABERDEEN και Μεταπτυχιακού Τίτλου, στις «ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ» του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ.
Είναι νυμφευμένος με την Άννα-Μαρία Τσικρικώνη, οικονομολόγο και έχει 2 κόρες, την Παναγιώτα 28 ετών, δικηγόρο και την Μαρία 19 ετών, φοιτήτρια στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Κατέχει όλα τα προβλεπόμενα από τον βαθμό του Μετάλλια των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και το Μετάλλιο συμμετοχής σε Ειρηνευτικές Αποστολές του ΝΑΤΟ.
Ομιλεί την Αγγλική .
 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν τους συντάκτες τους
κι όχι απαραίτητα τον ιστότοπο. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς γραπτή
έγκριση. Σε αντίθετη περίπτωση θα λαμβάνονται νομικά μέτρα. Ο ιστότοπος
διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων, τα οποία εκφράζουν μόνο το συγγραφέα
τους.

- Advertisement -
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Οι Thoresen και Merhrens, ορίζουν τη λήψη μιας απόφασης, ως μία διαδικασία επιλογής μιας κατεύθυνσης δραστηριοτήτων, ανάμεσα σε ένα αριθμό εναλλακτικών λύσεων, που αποβλέπει στην επίλυση ενός προβλήματος.
Κατά τους Everard και Morris η διαδικασία λήψης των αποφάσεων αποτελείται από πέντε βήματα.
Στο πρώτο βήμα περιγράφουμε την κατάσταση, κατανοούμε το πρόβλημα και διερευνούμε τα αίτια του.
Στο δεύτερο βήμα προσδιορίζουμε τα κριτήρια, προσδιορίζουμε τις ανάγκες, τις οποίες διατυπώνουμε ως στόχους. Οι στόχοι μπορεί να είναι ουσιώδεις, που πρέπει να τους πετύχουμε και στόχοι ευκταίοι, που θέλουμε αλλά δεν είναι απαραίτητο να τους υλοποιήσουμε, για τη διόρθωση της κατάστασης.
Στο τρίτο βήμα γίνεται η σύλληψη των εναλλακτικών μορφών δράσης, ζητώντας ιδέες, από το διοικητικό μηχανισμό που πλαισιώνει τον μάνατζερ.
Στο τέταρτο βήμα πραγματοποιείται τόσο η αξιολόγηση όσο και η δοκιμή των εναλλακτικών μορφών δράσης.
Στο πέμπτο βήμα γίνεται η επιλογή του τρόπου δράσης, που θα πληροί την επίτευξη των ουσιωδών στόχων και ορισμένους από τους ευκταίους.
Ας ελέγξουμε τώρα τη διαδικασία λήψης της απόφασης, σε σχέση με την ονομασία των Σκοπίων. Σε σχέση με το πρώτο βήμα περιγράφουμε την κατάσταση. Το πρόβλημα είναι ο αναθεωρητισμός των γειτόνων μας και η καπηλεία της ιστορίας μας.
Στο δεύτερο βήμα, της διαδικασίας λήψης μίας απόφασης, ορίζουμε ποιοι είναι οι ουσιώδεις στόχοι, που πρέπει να τους πετύχουμε και ποιοι οι ευκταίοι στόχοι;
Εάν η στοχοθεσία μας έχει να κάνει με το κλείσιμο της εκκρεμότητας, προκειμένου να μην εμφανιζόμαστε στο διεθνές σύστημα με πολλαπλά μέτωπα, όπως με την Τουρκία στην Κύπρο και στο Αιγαίο, με την Αλβανία στη Βόρειο Ήπειρο και με την ΠΓΔΜ για το ονοματολογικό, αλλά και η αύξηση του μεταξύ μας εμπορίου, τότε η σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό μοιάζει να είναι η λύση.
Στο τρίτο βήμα γίνεται η σύλληψη των εναλλακτικών μορφών δράσης. Η κυβέρνηση θεωρεί πως η συμφωνία των Πρεσπών είναι η καταλληλότερη, ενώ η αντιπολίτευση αντιπροτείνει μία λύση με σύνθετο προσδιορισμό στη γλώσσα και στην εθνικότητα, καθώς τη σύνθετη ονομασία για το θέμα του ονόματος, την έχει αποδεχτεί από το Βουκουρέστι.
Στο τέταρτο βήμα, πραγματοποιείται τόσο η αξιολόγηση όσο και η δοκιμή των εναλλακτικών μορφών δράσης. Το ερώτημα είναι η βορειομακεδονική ή η σλαβομακεδονική εθνικότητα και γλώσσα, μας απαλλάσσει από τον αλυτρωτισμό; Σε αυτό το σημείο πρέπει να επισημάνω, πως έχει σημασία να ορίζουμε τις λέξεις με τον ίδιο τρόπο, αλλιώς δεν επιλύουμε τα προβλήματα. Για παράδειγμα η πρόταση του 1993 για Δημοκρατία της Σλαβομακεδονίας. Ο όρος Σλαβομακεδόνας, τι θα σήμαινε; τον Σλάβο ο οποίος ζει στη γεωγραφική περιοχή της αρχαίας Μακεδονίας; θα προσδιόριζε την εθνότητα (πρώτο συνθετικό) που ζει σε μία γεωγραφική περιοχή (δεύτερο συνθετικό) ή ο όρος Σλαβομακεδόνας θα προσδιόριζε τους Σλάβους που ήρθαν στην περιοχή τον 6ο αιώνα και αναμείχτηκαν με τους Μακεδόνες; Σε αυτήν την περίπτωση, δικαιούνται με αυτήν την ερμηνεία, την αναφορά σε Αλέξανδρο, Σαμουήλ κτλ. Τέτοιες θεωρίες αναφέρει και ο καθηγητής φιλοσοφίας και ανεξάρτητος βουλευτής, Φερίντ Μούχιτς.
https://www.echedoros-a.gr/2018/06/blog-post_67.html
Εάν στο δεύτερο βήμα, της διαδικασίας λήψης μίας απόφασης, θέσουμε ως ουσιώδεις στόχους, που πρέπει να τους πετύχουμε, τη μη αναγνώριση των Σκοπίων με το όνομα Μακεδονία και τη μη δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας και της Μεγάλης Βουλγαρίας και ως ευκταίους στόχους, που θέλουμε αλλά δεν είναι απαραίτητο να τους υλοποιήσουμε, για τη διόρθωση της κατάστασης, πχ την πλήρη αλλαγή των σχολικών εγχειριδίων, τότε δημιουργούνται άλλα βήματα για την επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος.
Στο τρίτο βήμα γίνεται η σύλληψη των εναλλακτικών μορφών δράσης. Ας θυμηθούμε πως η Ελβετία δεν λέγεται Γερμανία ή Ιταλία ή Γαλλία παρότι υπάρχουν γερμανόφωνοι, ιταλόφωνοι και γαλλόφωνοι. Ομοίως το Βέλγιο δεν λέγεται Φλαμανδία ή Γαλλία παρότι υπάρχουν 60% φλαμανδόφωνοι και 40% γαλλόφωνοι. Τα Σκόπια, με δεδομένη τη διεθνική τους σύσταση, γιατί θα πρέπει να λέγονται «Μακεδονία»; Εάν τα Σκόπια, θέλουν να έχουν ευρωπαϊκή πορεία, γιατί δεν θα πρέπει να προσαρμοστούν με το ευρωπαϊκό κεκτημένο;
Με δεδομένη τη διεθνική σύσταση του κράτους αυτού και τη συνείδηση της καταγωγής των αλβανόφωνων, ο προβληματισμός της Ελλάδας έχει να κάνει με την ταυτότητα των σλαβόφωνων και την οικειοποίηση της μακεδονικής μας ταυτότητας. Η οικειοποίηση αυτή είναι όμως πρόβλημα ή τμήμα της λύσης του προβλήματος; Την οικειοποίηση της μακεδονικής μας ταυτότητας, πρέπει να την δούμε ως πρόβλημα ή ως ευκαιρία εξυπηρέτησης των γεωπολιτικών μας επιδιώξεων; Εάν υπήρχε ένα κουμπί, που πατώντας το θα έκανε τους σλάβους των Σκοπίων να αντιληφθούν την αληθινή ταυτότητα τους, θα το πατούσαμε; Η αφύπνιση της σλαβικής- βουλγαρικής συνείδησης, με δεδομένη την αλβανική συνείδηση, δεν οδηγεί στη Μεγάλη Αλβανία και στη Μεγάλη Βουλγαρία;
Συμπερασματικά, μήπως θα πρέπει να δεχτούμε τη «μακεδονική» ταυτότητα (με μισή καρδιά) των σλάβων, αρκεί να είναι κρυμμένη κάτω από το χαλί; Μήπως μας εξυπηρετεί να υπάρχει, αρκεί να μην εμφανίζεται στο διεθνές σύστημα.
Εάν τα Σκόπια πάρουν μία ουδέτερη ονομασία, κατά το Βέλγιο ή κατά το Ελβετία, δεν θα πάψει να υπάρχει το υποκείμενο διεθνούς δικαίου (κράτος) με το όνομα «Μακεδονία»; Ασφαλώς θα εξακολουθήσει να υπάρχει περιοχή εντός του κράτους με το όνομα «Μακεδονία», αλλά και στη Βουλγαρία δεν υπάρχει η «Μακεδονία» του Πιρίν; Εάν τα Σκόπια ονομαστούν Βέλγιο, η υπηκοότητα των πολιτών τους δεν θα είναι η βελγική υπηκοότητα; Εάν τα Σκόπια ονομαστούν Ελβετία, η υπηκοότητα των πολιτών τους δεν θα είναι η ελβετική υπηκοότητα; Ασφαλώς σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο, θα εξακολουθήσουν οι σλαβόφωνοι να αυτοπροσδιορίζονται ως «μακεδόνες». Δεν θα υπάρχει όμως ο προσδιορισμός αυτός σε διεθνή έγραφα όπως τα διαβατήρια. Δεν θα έχουμε κρύψει το πρόβλημα κάτω από το χαλί;
Εάν κρύψουμε κάτω από το χαλί (ή θάψουμε βαθιά) το θέμα του ονόματος και της ταυτότητας, χωρίς όμως να την ακυρώνουμε, δεν διασφαλίζουμε τους δύο βασικούς πυλώνες;
1)Να μην αναγνωριστούν τα Σκόπια με το όνομα Μακεδονία η παράγωγο του και
2)Να μην δημιουργηθεί η Μεγάλη Αλβανία και η Μεγάλη Βουλγαρία.
Ως προς την πλήρη αλλαγή των σχολικών εγχειριδίων, τους ευκταίους στόχους, που θέλουμε αλλά δεν είναι απαραίτητο να τους υλοποιήσουμε, για τη διόρθωση της κατάστασης. Μπορεί να γίνει με τρόπο, που να μην οδηγεί σε αφύπνιση της σλαβικής- βουλγαρικής συνείδησης.
Στο τέταρτο βήμα, πραγματοποιείται τόσο η αξιολόγηση όσο και η δοκιμή των εναλλακτικών μορφών δράσης. Στην περίπτωση της μη επικύρωσης της συμφωνίας, ποια θα είναι η αντίδραση της Γερμανίας και των ΗΠΑ; ποιο θα είναι το κόστος δανεισμού από τις αγορές; Υπάρχει η πιθανότητα, της συμμόρφωσης της Ελλάδας, κατά το πρότυπο της Τουρκίας, για την περίπτωση της απελευθέρωσης του πάστορα Μπράνσον;
Εσείς ποια στοχοθεσία θεωρείτε σωστή και ποια λήψη απόφασης;

Διαβάστε το σύνταγμα της ΠΓΔΜ του 1991 και τις συνταγματικες τροπολογίες του Ιανουαρίου 2019 καθώς και την συμφωνία των πρεσπων και θα σας λυθούν όλες οι ερωτήσεις – απορίες σας.
Όσο για την τελευταία παράγραφο σας, αναιρεί όλη την ορθολογική σας ανάλυση, υιοθετώντας συνομοσιολογικα σενάρια που δεν έχουν καμία σχέση με την Ελλάδα και τους διεθνείς οργανισμούς στους οποίους είναι μέλος.

‘Για τους ανόητους, δάσκαλος δεν είναι η λογική αλλά η συμφορά.’ Δημοκριτος
Με 77% του προυπολογισμου ΥΠΕΘΑ σε μισθους/συνταξεις, 500+ στρατοπεδα, 280+ ανωτατους αξιωματικοι, εγχωρια αμυντικη βιομηχανια της πλακας και τραγικες ελλειψεις παντου, ο Ακαρ ‘υποχρεουται’ να δωσει ενα μαθημα στους Γιουνανους που ‘ξεπουλανε’ κομματι της μακραιωνης Ελληνικης ιστοριας για οφιτσια και τα αναδρομικα τους.

Ζούμε πρωτόγνωρες στιγμές!!! Ο ανώτερος αξιωματικός του ΠΝ και εν ενεργεία ΑΓΓΕΘΑ εν μια νυκτί τον (προ)ανακυρήσσουν σε υπουργό αμύνης χωρίς κάν να έχουν γίνει κρισεις και την επομένη αποστρατεύεται τιμητικώς, εγκαταλείπει την στρατιωτική καρριέρα, βγάζει τη στολή του και γίνεται υπουργός, άρα πολιτικοποιείται, άρα κομματικοποιείται ως εκλεκτός προφανώς του κυβερνώντος κόμματος. Δεν έχουν ιστορικό προηγούμενο τουλάχιστον μεταπολιτευτικά αυτές οι κινήσεις και σίγουρα δεν θυμιζουν σε τίποτα δημοκρατία δυτικής χώρας…..
Μετά από οκτώ χρόνια στο μούσκιο των μνημονίων η πολιτική ζωή της χώρας φλερτάρει επικινδύνως με τριτοκοσμικές καταστάσεις.

To ΓΕΕΘΑ πλέον αποτελεί πολιτική οργάνωση και θα πρέπει να θεωρείται ως συνιστώσα του κυβερνώντος κόμματος.
Επόμενο πανυγήρι ο εξευτελισμός των ΟΥΚ (μετά τον από αυτόν της ΕΛΑΣ που τρώει καθημερνιά φάπες από Ρουβίκωνες και καταληψίες) στην επόμενη παρέλαση που είτε θα κάνουν μούγκα ή θα τραγουδήσουν κανα Μακεδονία Ξακουστή την ώρα που συμφωνία θα έχει από κάτω την υπογραφή του τέως αρχηγού της.
Ο δε Αποστολάκης υποβιβάζεται από Ναύαρχος σε ρόλο … συνταγματάρχη.

Περι Μακεδονιας το αναγνωσμα : Τελικα η συγχηση ταυτοτητα των Ελληνων συνεχιζει να υπαρχει και δημιουργει προβληματα ακομα και στο “Μακεδονικο”. Πολλοι διαβαζουμε περιοδικα αμυντικης υλης αλλα οταν ημασταν στο Γυμνασιο μαλλον καναμε κοπανα απο το μαθημα της Ιστοριας. Ετσι διαλεγουμε να μαιμουδιζουμε οτι μας πασσαρουν οι ξενοι “Βυζαντινη Αυτοκρατορια” αντι Ρωμαικη , συγχηση μεταξυ “Ρωμιων” και Ελληνων και αμαθεια στην εννοια της λεξεως “ντοπιος” που οι μεχρι σημερα “Μακεδονομαχοι” την χρησιμοποιουσαν σαν ΒΡΙΣΙΑ εναντια στους ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ. Εξηγουμαι. Στην Ελληνικη σημερα Μακεδονια περιλαμβανεται και η Χαλκιδικη! ΓΙΑΤΙ? Αφου η Χαλκιδικη ηταν ομοσπονδια αποικιων της Χαλκιδας την οποια κατεκτησε ο Φιλιππος (εκει εχασε και το ματι του). Στην Ελληνικη Μακεδονια σημερα περιλαμβανεται και η Καβαλα με την Αμφιπολη. ΓΙΑΤΙ? Αφου η Νεαπολις (καβαλα) ηταν αποικια των Θασιων και η Αμφιπολη απο τους Θασιους περασε στους Αθηναιους! Ποιοι ΕΙΝΑΙ σημερα οι Ελληνες Μακεδονες? Ποιες ΕΙΝΑΙ σημερα οι Ελληνικες φυλες? Αυτη η συγχηση ειναι που δημιουργει το προβλημα και οχι τα Σκοπια! Εξηγουμαι. Κανεις “μακεδονομαχος” δεν επιασε απο τον γιακα τον Ψωμιαδη που υποδεχονταν στο αεροδρομιο Μακεδονια τους ξενους τουριστες με Ποντιακα συγκροτηματα φωναζοντας καλωηρθατε στην Μακεδονια!!! Ειναι οι Ποντιοι Μακεδονες? Προσεξτε τι απαντηση θα δωσετε γιατι με την απαντηση σας μπορει να δικαιολογησετε τους Σκοπιανους? Στην οικογενεια μου -γενημα θρεμα Μακεδονες- εχουμε ονοματα οπως Επαμεινωνδας (ο πατερας μου) , Φιλιππος και Αρετας (τα ξαδερφια του παππου μου που χαθηκα στην Μικρα Ασια προσπαθοντας να απελευθερωσουν τα αδερφια τους εκει). Δεν εχω δει ποντιακη οικογενεια με τετοια ονοματα!!! Οταν ηρθαν οι προσφυγες στην Μακεδονια ΑΥΤΟΙ ηταν οι πρωτοι που ειπαν οτι “οι Ελληνες ηρθαν στην Μακεδονια το ’22”!! Δεν το ειπαν οι Σκοπιανοι. ΚΑΙ οταν οι Ελληνες Μακεδονες θυμωσαν τους αποκαλεσαν “ντοπιους” λες και οι γηγενεις Μακεδονες επαψαν να ειναι Ελληνες κατω απο την ανιστοριτη ερμηνια της λεξης ΝΤΟΠΙΟΣ!!!!!! Τελικα για ποια Μακεδονια μιλαμε? Του Φιλιππου? Του Αλεξανδρου, του Κασσανδρου, των Ρωμαιων, της Μακεδονικης Δυναστειας οπου Μακεδονια -για λιγο- ονομαστηκε το πρωην Θεμα Θρακης? Μιλαμε για το Βιλαετι Της Μακεδονιας επι Οθωμανικης Αυτοκρατοριας? Ποιοι φωναζουν σημερα για την Μακεδονια οταν δεν φωναζαν εδω και 100 χρονια? Οι Ποντιοι, οι ΑνατολικοΡωμυλιωτες, οι Ρουμελιωτες, οι Μωραιτες, οι Αρβανιτες, οι Βλαχοι (Ρουμανοι)? Υπηρχαν αυτοι οταν υπηρχαν οι Μακεδονες? Ο Ελληνισμος περασε μεσα απο μυριαδες περιπετειες προκαλοντας συγχηση ταυτοτητας. Οταν οι οπλαρχηγοι το 1821 υπεγραφαν , το εκαναν ως Ρωμαιοι και οχι ως Ελληνες! Πριν λοιπον αναθεματησουμε τους εχθρους του Εθνους ας βρουμε ποιοι ΗΜΑΣΤΕ…Γιατι δεν ακουω κανενα να αποκαλει Αχαιο το εαυτο του και δικαιως οταν η σημερινη Σπαρτη κατοικηται απο απογονους Σλαβων Μιλιγκων και Εζεριτων σε τετοιο βαθμο που περιηγητης τον 7ο αιωνα εγραφε “εσλαβωθει ολη η Ρωμανια” που σημαινει οτι κατακληστικαι απο σλαβικες φυλες! Πριν γινουμε λοιπον Μακεδονομαχοι ας αναρωτηθουμε ποιοι ημαστε ΕΜΕΙΣ.

antonios
Όταν πρωτοήρθαν τον 1990-2000 οι πρώτοι μετανάστες και λαθρομετανάστες στην Ελλάδα, θυμάμαι τον Στεφανόπουλο να αναφέρει πως κατά τους αρχαίους Έλληνες , Έλληνας θεωρείται όποιος μετέχει της Ελληνικής παιδείας .
Βέβαια αυτή ήταν μια στρεβλωμένη ελεύθερη μετάφραση του λόγου του Ισοκράτη, ο οποίος στον λόγο του το 380 πχ προσπαθούσε να συμφιλιώσει τους Έλληνες ώστε με ηγέτιδα δύναμη την Αθήνα να πολεμήσουν κατά των βαρβάρων (Περσών) . Στον λόγο του αναφέρεται ΜΟΝΟ σε Έλληνες. Να λύσει μια εμφύλια διαμάχη μεταξύ πόλεων-κρατών προσπαθούσε ο άνθρωπος ….
Αλλά ας το πάμε διαφορετικά, όπως δηλαδή προτείνει το νεότερο πολιτικό σύστημα που μας μπαστάκωσε με το έτσι θέλω όλες τις φυλές του Ισραήλ.
Από την στιγμή λοιπόν που όποιος μετέχει της Ελληνικής παιδείας θεωρείται Έλληνας , αυτή την στιγμή στην Ελλάδα μπορείς να δεις Μακεδόνες οι οποίοι μετέχουν των Μακεδονικών, Ελληνικών παραδόσεων, ομιλούν την Ελληνική γλώσσα και ασπάζονται την κυρίαρχη Ελληνική θρησκεία. Αυτοί είναι οι Μακεδόνες, όπως φτιασιδώθηκαν στο διάβα των ετών.
Αρα;
Άρα το ίδιο το παραμύθι που έστησαν οι πολιτικάντηδες νεοέλληνες για να κουκουλώσουν το μεταναστευτικό που ταλανίζει την Ελλάδα, το ίδιο αναιρεί αυτά που σήμερα αναφέρουν παραπάνω για δήθεν μη ύπαρξη Μακεδόνων τα οποία αναπαράγεις παραπάνω.
Αυτά τα αναφέρω γιατί με ενοχλεί να χρησιμοποιούνται τα ίδια εργαλεία (επιχειρήματα) από τους πολιτικούς με διαφορετική ερμηνεία ανάλογα την περίσταση και τα θέματα που θέλουν να κουκουλώσουν.

Ο καπεταν Κοττας μιλουσε ΜΟΝΟ Βουλγαρικα. Το 1904 μια επιτροπη Γαλλων αξκων ηρθε στην τοτε Οθωμανικη Αυτοκρατορια για να καταγραψη τις μειονοτητες μεσα σε αυτη. Συνοδος τους ηταν ανωτατος Τουρκος αξκος. Στην Μακεδονια -με την ευρεια εννοια- ο Τουρκος -καθως η επιτροπη εμπαινε σερ καθε χωριο- τους ελεγε “αυτοι ειναι Ελληνες, αυτοι ειναι Βουλγαροι κτλπ…Το περιεργο ομως για τους Γαλλους ηταν οτι καθε χωριο ΜΙΛΟΥΣΕ ΜΙΑ γλωσσα (κυριως). Εκπληκτοι ρωτησαν τον Τουρκο αξκο πως οι Τουρκοι γνωριζουν ποιοι ειναι ελληνες, σερβοι ή βουλγαροι οταν καθε χωριο μιλαει μια κυριως γλωσσα. Η απαντηση ηταν αποστομωτικη. Οι Ελληνες πανε σε Πατριαρχικες Εκκλησιες, οι Βουλγαροι σε Βουλγαρικες και οι Σερβοι σε Εξαρχικες…Το γνωρισμα αναμεσα σε “φυλες” ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η ΓΛΩΣΣΑ αλλα σε ποια Εκκλησια ανηκαν!!!!! Στην πολη που ζω ο παππους μου υπηρετησε οπως ηταν φυσικο και στον Οθωμανικο Στρατο. Γνωριζε οπως και ολοι οι συμπολητες του τοσο τα τουρκικα, τα ελληνικα οσο και τα αλβανικα και τα βουλγαρικα. Εαν ομως του ελεγες οτι δεν ηταν Ελληνας θα σε σκοτωνε. Αυτο το ΕΚΑΝΕ το Ελληνικο Κρατος με 3 αναδιανομες ΓΗΣ. Εξηγουμαι. Οταν οι τουρκοι τσιφλικαδες ειδαν οτι δεν ηπηρχε καμια ελπιδα ΠΟΥΛΗΣΑΝ στους υποτακτικους τους (ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ) τη γη σε χρυσο. Αυτοι οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ -που οι μισοι μιλουσαν Βουλγαρικα- ακολουθησαν τον Βενιζελο μετα το ’16 και στην Μικρασιατικη Εκστρατεια. Πολλοι χαθηκαν (ενας αδερφος του παππου μου αναμεσα τους). Οταν το κρατος ηρθε αντιμετωπο με με 2 εκκατομυρια προσφυγες ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ τις περιουσιες των νοτιο Ελληνων ουτε των Μοναστηριων αλλα με το ετσι θελω πηρε τα χωραφια των ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ και εφτιαξε κληρους χωρις αποζημιωσεις χωρις τιποτα. Οταν ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ διαμαρτυρηθηκαν τοτε εφεραν στην Μακεδονια Μανιατες χορωφυλακες και οποιος “μιλουσε” Βουλγαρικα ή οτιδηποτε αλλο τον χαρακτηριζαν ΠΡΟΔΟΤΗ παρ’οτι ειχε πολεμισει και το ’16 και το 19 με 22!!!!! Εκει μπηκαν σφηνα οι Βουλγαροι του VMRO και τους ειπαν “ειδατε πως σαν συμπεριφερονται οι Ελληνες? Θελετε ακομα να λεγεστε Ελληνες ή ερχεστε μαζι μας ως Μακεδονες”? Πολλοι επεσαν στα δυχτια τους ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ υπαιτιοτητα! Το ονομα της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ το απεμπολησε η “νοτια ελλαδα” πολυ πριν το διεκδικησουν οι Σκοπιανοι! Οταν ημουν μικρος νικιαζαμε δωματιο σε λουομενους να συμπληρωσουμε το μικρο μας εισοδημα . Μια χρονια φιλοξενησαμε μια κυρια ποντιακης καταγωγης κατα τα αλλα συμπαθεστατη. Αυτο το οποιο ελεγε ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ηταν 2 φρασεις. 1) Πριν Ερθουν οι προσφυγες δεν ξερατε τι ειναι πολιτισμος και 2ο) Οι Ελληνες ηρθαν το ’22! Αυτα τα ελεγε ΕΛΛΗΝΙΔΑ την δεκαετια του ’80!!!!!! Και μετα μας φταινε οι Σκοπιανοι? Ειχαμε ποτε το θαρρος να διαμαρτυρηθουμε εκτος ελλαδας. Σε αυστραλεζικη εγγυκλοπαιδεια της δεκαετιας του ’60 τους Σκοπιανους τους ονομαζει Μακεδονες! ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟΤΕ ΟΙ ΕΘΝΑΡΧΕΣ να διαμαρτυρηθουν? Οταν διναμε τα Μ4 Sherman και αλλο πολεμικο υλικο στον Τιτο με διαταγη των ΗΠΑ γιατι δεν διαμαρτηρυθηκαμε τοτε ? Αυτα για να μαθαινουμε την Ιστορια ΟΧΙ οπως θα θελαμε να ειναι αλλα οπως ειναι , γιατι εσυ ανεφερες τον Ισοκρατη αλλα εγω ειμαι φανατικος στην ερευνα της Ιστοριας της μεθοδου του Θουκιδιδη!

Εγώ δεν εκφράζω άποψη επί του θέματος.
Επίσης δεν αναφέρω εγώ τον Ισοκράτη.
Απλά στηλιτεύω το πολιτικό σύστημα όπου χρησιμοποιεί τα ίδια εργαλεία με άλλη ερμηνεία κάθε φορά, ώστε να πασάρει αυτό που θέλει στο κοινό .

“Κατακλυσμός από σλαβικές φυλές”.
Η αλλοίωση πληθυσμού ανα τους αιώνες δεν είναι τόσο τραγική, διαφορετικά αν ήταν τόσοι πολλοί ο σλάβοι τότε γιατί να μην μιλούν και σλαβικά μαζί με τα ελληνικά; Συνεπώς οι σλάβοι που ήρθαν ήταν μειοψηφία και αναγκάστηκαν να μιλήσουν την ελληνική για να συνυπάρξουν με τους ντόπιους, εκτός και αν έχετε στοιχεία για καταπίεση σλαβικών πληθυσμών (όπως έγινε από τους οθωμανούς στο λαό της Ανατολίας/Μικράς Ασίας).
Για τους βλάχους θα έπρεπε να ξέρετε και το ιστορικό ελλήνων αρχόντων στη Ρουμανία, ψάξτε το λίγο, δεν είναι ρουμάνοι. Οι πόντιοι που ζουν στην μακεδονία είναι πόντιοι, δεν έχουν ξεχάσει την πατρίδα τους. Επίσης το να λεγόμαστε έλληνες, ρωμαίοι (ανατολικοί), ή βυζαντινοί είναι σχεδόν το ίδιο. Όπως και οι σασσανίδες είναι πέρσες ή ιρανοί.
Και τέλος φυσικά και ομιλούμε για την ιστορική ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ του Φιλίππου, τις μετέπειτα επαρχίες γιατί τις ανακατεύετε;

Γιατι η ελληνικη “παιδεια” εχει το ΧΑΡΙΣΜΑ της αφομοιωσης. Η παιδεια ΟΧΙ το DNA! Για παραδειγμα οταν ο Καρακαλα εδωσε την Ρωμαικη ταυτοτητα σε ΟΛΟΥΣ οσους κατοικουσαν εντος των συνορων της Ρωμαικης αυτοκτρατοριας ΔΕΝ ΕΞΕΡΕΣΕ τα αφρικανους ανεξαρτητως ΧΡΩΜΑΤΟΣ. Ομως υπηρχαν καποιοι Ρωμαιο”πατερες” απο την δυτικη ευρωπη (που οι φυλες τους δεν ειδαν ΠΟΤΕ την ρωμαικη ταυτοτητα) και το αμφισβητησαν αυτο (ο Καρακαλα οπως και ο Σεπτημος Σεβερος ηταν Λυβιοι) ΜΕΧΡΙ που στην Αγγλια πριν 2 χρονια βρεθηκε ταφος λεγεωναριου ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗΣ καταγωγης (νεγρος)!!!! Ετσι και στην Ελλαδα εχουμε “παντογνωστες” που μπερδευουν τη γραβατα με το σωβρακο! ΟΧΙ η Μακεδονια του Φιλιππου δεν ειχε την εκταση της Ελληνικης Μακεδονιας αλλα ουτε υπηρξε ΠΟΤΕ Βυζαντινη Αυτοκρατορια. Δεν μπορουμε να αναμασαμε το χορτο που μας πασσαρουν οι δυτικοι (βυζαντινη αυτοκρατορια) αλα καρτ !!!! Η υπηρξε Βυζαντινη Αυτοκρατορια και η Μακεδονια ειναι Σλαβικη ή υπηρξε ΜΟΝΟ Ρωμαικη Αυτοκρατορια και η Μακεδονια ειναι ελλαδα (και ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ). Για τους Βλαχους σας προτρεπω να αναζητησετε τις συνθηκες μεταξυ Ελλαδος και Ρουμανιας μετα το τελος των Βαλκανικων Πολεμων για την προστασια των Ρουμανιζοντων ελληνων πολιτων!

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΕΚΤΑΚΤΟ: Εντελώς ΔΩΡΕΑΝ η παραχώρηση των 1200 M1117 ASV Guardian!

Πριν λίγες μέρες οι ΗΠΑ έστειλαν LoA (Letter of Acceptance) στην Ελληνική πλευρά, για την παραχώρηση 1.200 τροχοφόρων τεθωρακισμένων τύπου Μ1117 Guardian. H LoA...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

ΕΚΤΑΚΤΟ: Η Ελλάδα πάει Μάλι, το δήλωσε σήμερα η Φλοράνς Παρλί!

41
Η Φλοράνς Παρλί ενημέρωσε πριν λίγες ώρες τη γαλλική Γερουσία για την κατάσταση στο Μάλι και προανήγγειλε ελληνική συνεισφορά τους επόμενους μήνες!Αν και αυτό...
- Advertisement -

January #008

Αγορά 4.49
- Advertisement -

ΠΤΗΣΗ 2015 November 2015 #354

Αγορά
- Advertisement -

ΠΤΗΣΗ 2016 May 2016 #360

Αγορά 2.29

Related News

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Δευτέρα 25/1 στην Αθήνα η @florence_parly για την υπογραφή των συμβολαίων των Rafale, στην ατζέντα νέα πρόταση για φρεγάτες!

 Την ερχόμενη Δευτέρα στις 25 Ιανουαρίου θα βρεθεί στην Αθήνα η Υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Φλοράνς Παρλί, σε μια επίσκεψη που συνδέεται με την...

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ: Αυξάνεται η θητεία στον Στρατό Ξηράς από τον Μάιο

Το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε σήμερα να προχωρήσει σε μια σειρά ρυθμίσεων που αυξάνουν κατά τρεις μήνες τη διάρκεια της πλήρους θητείας στον Στρατό Ξηράς, στην...

Τα F-35 καθυστερούν και οι Πεζοναύτες παρατείνουν την θητεία των AV-8B

Την επέκταση της επιχειρησιακής ζωής του στόλου των Harrier μέχρι το 2029 αποφάσισε το Σώμα Πεζοναυτών, εν όψει των καθυστερήσεων στις παραδόσεις των μαχητικών...