Έξι νέα αποβατικά LPD type 071 μέσα σε μόλις δώδεκα χρόνια για το κινέζικο Ναυτικό

1
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το νεότερο αποβατικό πλοίο δεξαμενής της κλάσης Type 071 του κινέζικου Ναυτικού είναι σχεδόν έτοιμο να παραδοθεί στον χρήστη του, όπως φαίνεται από φωτογραφία του που διέρευσε από τα ναυπηγεία Hudong-Zhonghua Shipbuilding στην Κίνα.

Η συγκεκριμένη κλάση θεωρείται εφάμιλλης κατηγορίας με τα αμερικανικά αποβατικά κλάσης San Antonio. Μπορεί να υποστηρίξει μέχρι τέσσερα βαρέα ελικόπτερα της κατηγορίας Ζ-8 Super Frelon, τέσσερα αερόστρωμνα Type 726 καθώς και αμφίβια τεθωρακισμένα οχήματα.

To πρόγραμμα ναυπήγησης ξεκίνησε το 2006 και από τότε έχει αποδώσει έξι πλοία της κλάσης, περί που ένα κάθε δυο χρόνια. Η ταχύτητα είναι βέβαια εντυπωσιακή και με τον τρόπο αυτό η ικανότητα διεξαγωγής αμφίβιων επιχειρήσεων ευρείας κλίμακας των κινεζικών Ενόπλων Δυνάμεων αυξάνεται καταλυτικά.

Σημειώνεται ότι τα ίδια ναυπηγεία εργάζονται αυτήν την στιγμή για την ολοκλήρωση του μεγαλύτερου αμφίβιου πλοίου δεξαμενής Type 075, που θα μπορεί να υποστηρίξει μαζικές επιχειρήσεις ελικοπτέρων.

Η αναβάθμιση του κινεζικού Ναυτικού για την οποία έχουμε μιλήσει και στο παρελθόν δεν είναι κάτι πρόσφατο. Έχει σχεδιαστεί προσεκτικά και δρομολογείται εδώ και αρκετά χρόνια και πλέον αρχίζουμε να βλέπουμε τα κινεζικά σχέδια να παίρνουν μορφή…

Διαβάστε επίσης

Το σχέδιο εισβολής της Κίνας στη Ταϊβάν μέχρι το 2020


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Gunner
Guest
Gunner

Το κινεζικό ναυτικό μετατρέπεται γοργά στο αντίπαλο δέος του αμερικανικού ναυτικού. Οι πεζοναύτες του το ίδιο.