Εορτασμοί επετείου συγκρότησης της αεροπορίας των Σκοπίων

6
1244
(c) Igor-Bozinovski
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

(c) Igor-Bozinovski

Στις 10 Ιουνίου 2019 η αεροπορία των Σκοπίων γιόρτασε τη συμπλήρωση 27 ετών από την ίδρυσή της. Για να τιμηθεί το γεγονός διοργανώθηκε εκδήλωση στο αεροδρόμιο Petrovec, το οποίο βρίσκεται 17km ΝΑ της πρωτεύουσας της χώρας.

 

Σύμφωνα με το «Tango Six», στις εκδηλώσεις πήραν μέρος δύο επιθετικά ελικόπτερα Mi-24V και τέσσερα ελικόπτερα γενικής χρήσης Mi-8/17. Στη στατική έκθεση εμφανίστηκε ένα μεταφορικό ελικόπτερο UH-1H, που χορηγήθηκε στα Σκόπια από την χώρα μας το 2001. Μαζί με το πρώην ελληνικό Huey, υπήρχαν ένα Mi-24V, ένα Mi-8 και ένα εκπαιδευτικό αεροσκάφος Zlin 143L. Το παρόν έδωσε επίσης ένα Α/Α σύστημα SA-13, ενώ τις εντυπώσεις έκλεψε ένα αμερικανικό ελικόπτερο UH-60M Black Hawk.

 

Μετά την τελευταία στρατιωτική επιθεώρηση για την άμυνα, τα Σκόπια θα διατηρήσουν σε υπηρεσία δύο επιθετικά ελικόπτερα Mi-24V μέχρι το 2025 και υπάρχει ελπίδα να αυξηθούν τα Mi-8 κατά δύο. Στις εξοπλιστικές προθέσεις υπάρχουν η προμήθεια Δυτικών ελικοπτέρων και ο εκσυγχρονισμός του δικτύου επιτήρησης και Α/Α άμυνας.

 

To τεύχος Ιουνίου της ΠΤΗΣΗΣ (397), τώρα διαθέσιμο ηλεκτρονικά στο Joomag


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Johnny68
Guest
Johnny68

Αυτός ο στρατός είναι που κάποιοι στην Ελλάδα φοβούνται μη μας πάρουν τη Μακεδονία?

desperadonik
Member
Active Member
desperadonik

ειναι γνωστο πως με τον στρατο τους τα σκοπια θα μας παρουν την Μακεδονια. ετσι και ο ισχυρος κοσοβαρικος στρατος ανεξαρτητοποιησε το Κοσοβο, ενω ο αηττητος στρατος του Μαυροβουνιου απειλει την Σερβια την ιδια ωρα που ο ενδοξος αλβανικος στρατος θα επιβαλει την μεγαλη Αλβανια στα Βαλκανια… πλακα μας κανεις?

evaggelos
Member
Noble Member
evaggelos

δεν ξερω γιατι αλλα μου μοιαζει ακυρο το σκεπτικο οπλισμων των σκοπιανων αφου η καταληξη θα ειναι σχεδον η διαλυση ειδικα αν συγχωνευτουν αλβανια-κοσοβο-και το αλβανικο τους τμημα.

Koursaros312
Member
Trusted Member
Koursaros312

Το 90% της αεροπορίας τους δηλαδή συμμετείχε, τρομερό ποσοστό, φαντάζομαι το άλλο 10% δεν λειτουργεί.

chikichiki
Member
Famed Member
chikichiki

Τουλάχιστον έχουν όμορφη παραλλαγή, μοιάζουν και φρεσκοβαμμένα…

George_K
Member
Famed Member
george_k

“Όχι πλέον Σκόπια…, το “Σκόπια” κόβεται…” grin

https://www.youtube.com/watch?v=XiAfXDp2aB0