«Μύλος» στην Σλοβακία: Πρωθυπουργός και υπουργός Άμυνας ακυρώνουν ο ένας τον άλλον για τα F-16V!

6
2091
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Ο υπουργός Άμυνας της Σλοβακίας ανακοίνωσε ότι είχε υπογράψει τρεις συμφωνίες για την αγορά 14 αεροσκαφών F-16V από την Lockheed Martin καθώς και των όπλων τους και υπηρεσιών εκπαίδευσης, αλλά ο Πρωθυπουργός τον άδειασε λέγοντας ότι οι συμβάσεις είναι άκυρες!

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση έγινε την Παρασκευή το πρωί και μόλις λίγες ώρες αργότερα, ο πρωθυπουργός Πέτερ Πελλεργρίνι εξέδωσε δικιά του ανακοίνωση που ανέφερε ότι οι συμβάσεις ήταν άκυρες επειδή δεν είχαν εγκριθεί από το υπουργείο Οικονομικών.

Η ανακοίνωση ανέφερε τα εξής: «Ο πρωθυπουργός Πελεργρίνι θεωρεί ότι οι συμβάσεις σχετικά με την αγορά μαχητικών F-16 που υπογράφηκαν νωρίτερα σήμερα από το υπουργείο Άμυνας είναι προς το παρόν άκυρες, καθώς το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει ακόμη εγκρίνει τη συμφωνία».

Το υπουργείο άμυνας έχει επικεφαλής τον Πέτερ Γκάτζος από το σκληροπυρηνικό δεξιό κόμμα Σλοβακικό Εθνικό Κόμμα (SNS), που αποτελεί ελάσσωνα κυβερνητικό εταίρο στον συνασπισμό με το λαϊκιστικό αριστερό κόμμα Σοσιαλδημοκρατία SD-Smer του Πελεργρίνι.

Τοπικοί πολιτικοί αναλυτές υποστήριξαν ότι η σύγκρουση αυτή ήταν πιθανώς ορμώμενη από έναν εσωτερικό ανταγωνισμό εξουσίας στο πλαίσιο του κυβερνητικού συνασπισμού.

H Σλοβακία αναζητουσε νέο μαχητικό αεροσκάφος για την αντικατάσταση των πεπαλαιωμένων MiG-29 που είχε «κληρονομήσει» από την πάλαι ποτέ Τσεχοσλοβακία επί Ψυχρού Πολέμου. Βασικοί υποψήφιοι ήταν το σουηδικό Gripen και το αμερικανικό F-16.

Τον Απρίλιο επιλέχθηκε το F-16, κι η αγορά οριστικοποιήθηκε τον Οκτώβριο, φαίνεται όμως ότι το σίριαλ αυτό θα έχει κι άλλα επεισόδια.

Σλοβακία, F-16, έλεγχος τιμών

Η Σλοβακία επιλέγει το F-16


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
George_K
Guest
George K.

Κυρίαρχος το Viper…

ivychris
Guest
ivychris

“…το σκληροπυρηνικό δεξιό κόμμα Σλοβακικό Εθνικό Κόμμα (SNS), που αποτελεί ελάσσωνα κυβερνητικό εταίρο στον συνασπισμό με το λαϊκιστικό αριστερό κόμμα Σοσιαλδημοκρατία SD-Smer…”

Αυτοί μας έχουν αντιγράψει για τα καλά…

Spyros
Guest
Σπύρος

…και παίρνουν και F-16?

Να δείτε που θα τους δούμε και με P-3 Orion κάποια στιγμή… και με κανένα Ταϊνανέζικο Μ2000-5 μη σου πω!

Makis
Guest
Makis

Τα ιδια χαλια με την Ελληνικη πραγματικοτητα! Εξαγουμε πολιτικο πολιτισμο βρε!

evaggelos
Guest
βαγγελης

μου θυμιζει ελλαδα αυτη η χωρα

Card image
Βασίλης
Guest
Βασίλης

Ένας ήταν ο Πελεγκρίνι που κοουτσάριζε σωστά ένα σύνολο..!
Όλοι οι άλλοι είναι “for the panigyris”…