Η Σλοβακία αποκαλύπτει το ΜΕΑ “αυτοκτονίας” Predator AX-1

9
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η Σλοβακία πρόκειται να ξεκινήσει τις δοκιμαστικές πτήσεις του εγχώριου ΜΕΑ αυτοκτονίας Predator AX-1.

Έκθεμα του συστήματος παρουσιάστηκε στην έκθεση “IDEB 2018”, που έγινε από τις 16 έως τις 18 Μαΐου 2018 στη Μπρατισλάβα. Όπως αναφέρει το “Jane’s”, η ανάπτυξη του Predator AX-1 άρχισε το Μάιο του 2017 κατόπιν απαιτήσεως του υπουργείου άμυνας της χώρας.

 

Το Predator AX-1 κατασκευάζεται από συνθετικά υλικά και κινείται από δύο ηλεκτροκινητήρες. Το σύστημα φέρει πολεμική κεφαλή που παράγεται για τον εξοπλισμό εκδόσεων του RPG-7. Η εμβέλεια του Predator AX-1 ανέρχεται σε 20km, ενώ παρουσιάζει χρονική αυτονομία 20 λεπτών. Ο χειριστής μπορεί να κατευθύνει έως τρία drones ταυτόχρονα.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Christos Parousis
Guest
Christos Parousis

Τόσο δύσκολο είναι και για την Ελλάδα να φτιάξουμε ένα τέτοιο σύστημα? μυαλά υπάρχουν θέληση δεν υπάρχει

chikichiki
Member
chikichiki

Εξαρτάται…πληρώνετε;

Christos Parousis
Guest
Christos Parousis

Εδώ σχολιάζουμε σοβαρά για χαβαλέ να μπαίνεις σε site τύπου πραβδανετ

chikichiki
Member
chikichiki

Η χρήση χιούμορ από τη μεριά μου δεν αναιρεί τη σοβαρότητα και την ορθότητα του περιεχομένου του σχολίου μου, το οποίο όμως δυστυχώς επιλέξατε να αγνοήσετε. Να το κάνω λοιπόν πιο λιανά: ναι είναι δύσκολο για την Ελλάδα να φτιάξει ένα τέτοιο σύστημα, γιατί η ανάπτυξή του κοστίζει λεφτά που δεν διαθέτουμε ούτε για αστείο, και πρέπει να αποσβεστεί. Επιπλέον έχω σοβαρές αμφιβολίες για την ικανότητα του ελληνικού αμυντικού χώρου να παράγει κάτι τέτοιο που να είναι πραγματικά ανταγωνιστικό σε αυτή την (ιδιαίτερα κορεσμένη) κατηγορία. Κι επιπλέον, δεν έχει εκφραστεί απαίτηση από τις ΕΔ (ίσως επειδή την ίδια δουλειά στα… Read more »

n.p
Guest
n.p

Ένα βλήμα των 155mm δεν κάνει την ίδια δουλεία . Προφανώς δεν είναι ούτε κατευθυνόμενο ούτε επίμονο 20 λεπτα πάνω απο τον στόχο. έχει ελαχιστό κόστος. Η πολώνια με χρήματα που απαιτούνται για τον εκσυχρονισμό ενος f-16 θα παραγεί κάποιες χιλιάδες.Οπώς καταλαβαίνεις ένα πρόγραμμα σε βάθος 5-6 χρόνων είναι απόλυτα εθικτό. Η ελληνική αμυντική βιομηχανία μπορεί να το παράγει σε μεγάλο ποσοστό. Δεν ειναι αναγκή να φτάνει και στο 100%.’Οσο για την επιχειρησιακή απαίτηση μάλλον οι ΕΔ κοιμούνται του καλού καίρου και αγνοούν ενα νέο οπλικο σύστημα που βρίσκετε σαν κορυφαία εξοπλιστικη απαίτηση σε όλους τους στρατούς ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ τα… Read more »

Christos Parousis
Guest
Christos Parousis

Πραγματικά η απάντηση σου μας άφησε άφωνους όλους,στρατιωτικός αναλυτής να υποθέσω? Τώρα μάλλον έχεις μπερδέψει λίγο την ειρωνεία με το χιούμορ

chikichiki
Member
chikichiki

Γιατί όμως να μην κάνει την ίδια δουλειά; Η εμβέλεια είναι σχεδόν ίδια, με ειδικά βλήματα γίνεται και μεγαλύτερη. Μόνο πλεονέκτημα του AX-1 είναι η (μάλλον περιορισμένη για το σκοπό) αυτονομία, η οποία όμως δεν γνωρίζω με τι τιμή πώλησης αποκτάται. Κρίνοντας από τις τιμές των UAV αναγνώρισης, κάτι που έχει πάνω του εκρηκτικά μάλλον θα είναι ακόμα ακριβότερο. Αυτό για την Πολωνία δε γνωρίζω που το ακούσατε, αλλά ο εκσυγχρονισμός ενός μόνο F-16 μου φαίνεται δύσκολο να μπορεί να αγοράσει “χιλιάδες” από δαύτα. Ένα ScanEagle κοστίζει μαλλιοκέφαλα, πόσο μάλλον κάτι τέτοιο! Εκτός φυσικά αν το προϊόν είναι ουσιαστικά εκλεπτυσμένο… Read more »

chikichiki
Member
chikichiki

Άλλη μια απάντηση απείρου κάλλους που κατέφυγε σε προσωπική επίθεση αντί σε απάντηση στα επιχειρήματα που κατατέθηκαν, έστω συμπληρωματικά. Έμαθα επίσης σήμερα ότι ειρωνία και χιούμορ είναι και αυτές αμοιβαίως αποκλειόμενες έννοιες (μετά το χιούμορ και την αλήθεια) που είναι αδύνατο να συνδέονται. Εσείς δηλαδή είστε απόφοιτος λόγου χάριν της ΑΔΙΣΠΟ; Όλοι οι άλλοι σχολιαστές είναι πρώην χειριστές μαχητικών ή υπήρξαν διοικητές μηχανοκίνητων σχηματισμών; Ή μήπως οι περισσότεροι κουβαλούν απλώς την εμπειρία της θητείας τους και ένα ενδιαφέρον για το αντικείμενο; Δεδομένου πως ισχύει το δεύτερο, δε παρατηρείτε μια αντίθεση όταν από τη μια χαρακτηρίζετε αυτούς τους σχολιαστές του περιοδικού… Read more »

n.p
Guest
n.p

Η εμβέλεια μπορεί να είναι ίδια ή ακόμα και μικρότερη αλλα να μην παραβλέπουμε οτι είναι κατευθυνόμενα όπλα ακριβείας και ικανά να <<κυνηγούν>> τον στόχο τους.Για εμένα η διαφορά είναι περίπου ίδια σαν να σ υγκρίνουμε στην ίδια εμβέλεια μια απλή σιδερένια mk 82 με μια με συλλογή jdam. Ως προς το κόστος¨.https://www.ptisidiastima.com/warmate/. προς 20εκατ δολλαρια η πολωνια θα κατασκευασει 1000. Tα κόστη για τα αντίστοιχα τουρκικά ειναι προφανώς χαμηλότερα. Ως προς την αποτελεσματικότητα ακόμα και μετατροπών στυλ ISIS τα γεγονότα μιλούν απο μόνα τους. https://www.ptisidiastima.com/hmeimim-drone-attack/.Mια χαρα έπιασαν στον ύπνο στους Ρώσους ,το στράτευμα με την μεγαλύτερη παράδοση και ενδιαφέρον… Read more »