Η Σλοβενία ακυρώνει τα Boxer, λόγω κόστους

8
2548
Μοιραστείτε το άρθρο
  • 29
  •  
  •  

Η Σλοβενία ματαιώνει την προμήθεια του τροχοφόρου τεθωρακισμένου οχήματος Boxer.

 

Την αναβολή της παραγγελίας ανακοίνωσε το υπουργείο άμυνας της Σλοβενίας τη δεύτερη εβδομάδα του μήνα, μεταδίδει το “SHEPHARD”. Η επιλογή του οχήματος είχε γίνει τον Φεβρουάριο του 2018 και στόχευε στην αντικατάσταση παλαιότερων τεθωρακισμένων γιουγκοσλαβικής κατασκευής.

 

Σύμφωνα με την προηγούμενή μας αναφορά, βασική αιτία για τη ματαίωση της αγοράς είναι το υψηλό κόστος. Η Σλοβενία επιθυμούσε την παραγγελία 48 Boxer διαμόρφωσης ΤΟΜΑ, με κύριο πυροβόλο των 30mm. Σε δεύτερο χρόνο θα ακολουθούσε η αγορά συμπληρωματικού αριθμού οχημάτων για κάλυψη επιπλέον απαιτήσεων.

 

Το κόστος του Boxer προβληματίζει τη Σλοβενία


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 29
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Nikolaos
Guest
Nikolaos

Υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι λόγος άλλος της διαφθοράς μπορεί να οδηγήσει ένα έθνος (και μάλιστα μικρό και με ένοπλες δυνάμεις με πολλά κενά) να προμηθευτεί αυτά τα top-of-the-line APC, ή άλλα οπλικά συστήματα με τόση απόκλιση κόστους (πιθανώς και δυνατοτήτων, πράγμα αδιάφορο όμως, διότι όλοι θα έπρεπε να κάνουν ουρά για το F-15XXX τουλάχιστον …) από το μέσο όρο; Τα έθνη βαδίζουν προς τον αφοπλισμό λόγω κόστους των σύγχρονων μέσων, και οι χώρες παραγωγής, αφού αγοράσουν οι ίδιες την υποχρεωτική πρώτη παρτίδα (που φυσικά σύντομα θα ακινητοποιηθεί ελλείψει FOS, κατά τις λαμπρότερες γερμανικές παραδόσεις), ασκούν πολιτικές πιέσεις για προμήθειες… Read more »

Gunner
Guest
Gunner

Από την στιγμή που έχει AMV, Pandur 1, είναι παράλογη η αγορά τρίτου τύπου οχήματος. Το κατάλαβαν νωρίς κι έπραξαν τα δέοντα. Μπράβο τους

ΓΙΑΝΝΗΣ 1
Guest
ΓΙΑΝΝΗΣ 1

Για μικρές χώρες που δεν πάνε και πολλά χρόνια από την ίδρυση τους, όπως η Λιθουανία, η Σλοβενία κ.α η αγορά σύγχρονων δυτικών όπλων είναι αρκετά ακριβή υπόθεση.

Στο παρελθόν η Μέρκελ πίεζε τον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να παραγγείλει μεταξύ άλλων το Boxer λέγοντας του ότι μας είναι αναγκαίο για το Αφγανιστάν. Επίσης για άλλα γερμανικά τ/θ ήθελε να παραγγείλουμε το Wiesel για το οποίο έλεγε μας είναι αναγκαίο για τα νησιά μας ενώ ήθελε να μας πουλήσει και το ΤΟΜΑ Puma. Που από τι φαίνεται είναι το πιο ακριβό ΤΟΜΑ στον κόσμο.

Gunner
Guest
Gunner

Γι αυτά που λες υπάρχει κάποια πηγή στο διαδυκτιο;

ΓΙΑΝΝΗΣ 1
Guest
ΓΙΑΝΝΗΣ 1

Πλάκα κάνεις ?
Είναι από εσωτερική πληροφόρηση.

FOX
Guest
FOX

Προτάσεις υπάρχουν δεκάδες, δεν σημαίνει ότι έχουν και βάση

ΓΙΑΝΝΗΣ 1
Guest
ΓΙΑΝΝΗΣ 1

Παλαιά υπήρξε π.χ πρόταση από αμερικανική εταιρεία να μας εκσυγχρονίσει τις Ντακότες που είχαν απομείνει στην Π.Α. (αν θυμάμαι καλά ήταν 6) Αλλά δεν υπήρχε ελληνικό ενδιαφέρον και πολύ σωστά δεν υπήρχε.
Άλλο οι προτάσεις και άλλο να πιέζει η ίδια η Μέρκελ τον πρωθυπουργό μίας χώρας να αγοράσει 7 συγκεκριμένα γερμανικά οπλικά συστήματα ώστε να συνεχίσει η Γερμανία να δανείζει την χώρα του. (δηλαδή στην προκειμένη εμάς)

FOX
Guest
FOX

Πέρα του κόστους είναι και θέμα πώς θα δουλέψουν αυτά τα συστήματα σε περιόδους κρίσης, πόσο μάλλον στην δική κατάσταση, με την πασπερμια υλικού…