Εντός του έτους η πρώτη δοκιμή SM-3 Block IIA κατά αληθινού ICBM

3
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

H Αμερικανική Αμυντική Πυραυλική Υπηρεσία, το Αμερικανικό Ναυτικό και η Raytheon ετοιμάζονται να θέσουν τον πύραυλο αναχαίτισης SM-3 Block IIA σε μια σειρά δοκιμών για πρώτη φορά εναντίον αληθινών διηπειρωτικών βαλλιστικών βλημάτων.

Σε συνέντευξή του στη διάρκεια της έκθεσης SNA 2020, της Ένωσης Ναυτικού Επιφανείας στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο, ο Roy Donelson, διευθυντής της Raytheon στο τμήμα στρατηγικών και πυραυλικών αμυντικών συστημάτων, δήλωσε πως η εταιρία του θα συμμετάσχει σε προηγμένες δοκιμές στο τέλος του χρόνου αντιμετωπίζοντας απειλές όπως ICBM. Ο Donelson επιβεβαίωσε πως θα είναι η πρώτη πραγματική δοκιμή του SM-3 εναντίον διηπειρωτικών βαλλιστικών βλημάτων.

Επιτυχής, αυτή τη φορά, κατάρριψη βαλλιστικού πυραύλου από επίγειο SM-3

Επιπλέον, ο Roy Donelson αποκάλυψε πως το Αμερικανικό Ναυτικό θα εμπλακεί σε μεγάλο βαθμό στις δοκιμές διαθέτωντας πλοία και συστήματα για την εκτέλεσή τους. Οι δοκιμές θα λάβουν χώρα στην περιοχή του Ειρηνικού Ωκεανού με το βλήμα αναχαίτισης να εκτοξεύεται από πλοίο.

Στόχος των δοκιμών θα είναι “ένα βλήμα κατασκευής Northrop Grumman”, όπως ανακοινώθηκε, περιγραφή που ταιριάζει σε ένα βαλλιστικό βλήμα δύο σταδίων βασισμένο στον Trident-C4. Παρόμοιο βλήμα χρησιμοποιήθηκε για την προσομοίωση διηπειρωτικού βλήματος-στόχου κατά τις δοκιμές του 2017 και 2019 που αναχαιτίστηκαν από αντιβαλλιστικά βλήματα ξηράς.

Η Ιαπωνία αποκτά περισσότερους SM-3, «έλεγχος τιμών»

Τον Δεκέμβριο του 2019, η Raytheon ανέλαβε συμβόλαιο ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για βλήματα SM-3 Block IIA ενώ νωρίτερα εγκρίθηκε η πώληση 73 πυραύλων ιδίου τύπου στην Ιαπωνία έναντι 3.295 δις δολαρίων.

Πηγή: Naval News


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

3
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
SAABYiorgos Recent comment authors

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
SAAB
Member
Noble Member
SAAB

Αμερικανική Αμυντική Πυραυλική Υπηρεσία.
Πρέπει να δημιουργήσουμε Πυραυλικό Σώμα Στρατού. Τέλος.

Yiorgos
Member
Famed Member
Yiorgos

SAABSAAB

https://www.mda.mil/

Για να έχεις μια αντίληψη για την MDA. Δεν είναι απλά ένα πυραυλικό σώμα στρατού αλλά μια υπηρεσία για την προστασία της Αμερικής και των συμμάχων της από πυραυλικες επιθέσεις σε οποιαδήποτε φάση πτήσης του πυραύλου.

Φιλικά πάντα,
Γιώργος

SAAB
Member
Noble Member
SAAB

Thanks George!
Τώρα που είδα τι ρόλο έχει, πείστικα περισσότερο για την χρησιμότητά της, έστω και στα μέτρα τα δικά μας.