Το ραντάρ SMART-L αποδεικνύει την συνεργασία με τον SM-3

14
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η αμερικανο-ολλανδική μελέτη «Ballistic Missile Defense Sensor Integration Study» (BMD SIS) κατέληξε ότι τα ολλανδικά ραντάρ SMART-L λειτουργούν φυσιολογικά με τον αμερικανικό πύραυλο επιφανείας-αέρος SM-3, ανακοίνωσε το υπουργείο άμυνας της Ολλανδίας την προηγούμενη εβδομάδα.

Το SMART-L χρησιμοποιείται κυρίως σε πλοία AAW Περιοχής της Ολλανδίας (φρεγάτες De Zeven Provincien), της Γερμανίας (φρεγάτες Sachsen), της Μεγάλης Βρετανίας (αντιτορπιλικά Type 45), της Δανίας (φρεγάτες Iver Huitfeldt), της Γαλλίας και της Ιταλίας (φρεγάτες Horizon). Το ραντάρ εξοπλίζει επίσης τα βρετανικά αεροπλανοφόρα Queen Elizabeth και το νοτιοκορεατικό ελικοπτεροφόρο Dokdo. Η μέγιστη εμβέλεια του συστήματος φθάνει τα 400km, ενώ μπορεί να αγγίξει μέχρι τα 480km. Στην πιο σύγχρονη έκδοσή του (SMART-L ELR) έχει παραγγελθεί από το Ολλανδικό Ναυτικό και την Ολλανδική Αεροπορία (σε δύο συστήματα που θα αντικαταστήσουν ισάριθμα SMART-L παλαιότερης έκδοσης).


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
dimitrisx
Guest
dimitrisx

Δηλαδή για παραχώρηση των εν’ λόγο σκαφών από το Ολλανδικό ναυτικό ούτε λόγος!

Nick Koliopoulos
Guest
Nick Koliopoulos

Έχουμε στοιχεία για τις επιδόσεις συστήματος SMART-L ELR για την ανίχνευση stealth στόχων όπως τα f-35?

GDIKEOS
Guest
ΔΙΚΑΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΙΚΡΟΣ ΗΡΩΑΣ

Nick Koliopoulos είναι σκέτη απογοήτευση!

Γιατί έχει λίγα στοιχεία η κεραία.

Διαβάστε και λίγο βρε παιδιά βάλτε στο ίντερνετ τα στοιχεία.

Η εμβέλεια είναι τα 65 χιλιόμετρα.

http://www.thales7seas.com/html5/products/253/Thales_-_Datasheet_SMART-L_DS121_10_10_H_nw_stijl_HR.pdf

npo
Guest
npo

σωστα τα είπαν
Performance:
– Military Patrol Aircraft : ~400 km
– Stealth missile : ~65 km

Spirit
Guest
Spirit

Αυτό είναι το από SMART-L
Η απόσταση αποκάλυψης ειναι συνάρτηση και της γωνίας και του ύψους που πετά το μαχητικό.

Nick koliopoulos
Guest
Nick koliopoulos

Έχω την αίσθηση ότι το περιγραφόμενο RCS των stealth missiles είναι της τάξης των 0.1-0.01 m2. To f35 με αναφερόμενο RCS της τάξης των 0.005 – 0.0015 m2 και με την χρήση ενός ιδιαίτερα εξελιγμένου συστήματος αυτοπροστασίας – παρεμβολων θα έχει ακόμη μικρότερη απόσταση αποκάλυψης από αυτό το ραντάρ ( burn-through range).

Manolis
Guest
manolis

Η εμβέλεια των 65 χιλιόμετρων ειναι εναντιον Stealth missile.

Konstantinos_Zikidis
Guest

Νομίζω ότι το Smart-L είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ραντάρ που κυκλοφορούν, λαμβάνοντας υπόψη τις προδιαγραφές του. Γνωρίζει κανείς εάν το Smart-L ELR αποτελεί εξέλιξη του Smart-L EWC; https://www.thalesgroup.com/en/worldwide/defence/news/smart-l-ewc-first-air-picture

GDIKEOS
Guest
ΔΙΚΑΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΙΚΡΟΣ ΗΡΩΑΣ

Konstantinos Zikidis Διάβασε παρακάτω: http://missiledefenseadvocacy.org/missile-defense-systems-2/allied-air-and-missile-defense-systems/allied-sensor-systems/smart-l-radar-the-netherlands-and-others/ March 22, 2016: SMART-L EWC produced its first air picture while mounted on a test stand at its Hengelo site. December 2006: SMART-L ELR (later called SMART-L EWC) was first tested aboard the Royal Netherlands Navy frigate the HrMs Tromp in cooperation with the U.S. Navy during Flight Test Mission 11 on the Pacific Missile Range Facility off Hawaii. During the test, SMART-L ELR demonstrated its ability to track a ballistic missile and cue other platforms using the tracking data.[14] 2003: Thales built a prototype SMART-L radar designed for detecting and tracking ballistic missiles. Called… Read more »

Konstantinos_Zikidis
Guest

Ευχαριστώ για τις αναφορές. Επομένως το Smart-L ELR είναι παλαιότερο και προσανατολισμένο για ναυτική χρήση, ενώ το EWC πιο πρόσφατο, με αντιβαλλιστικές δυνατότητες. Η αλήθεια είναι ότι τα 65 km αποκάλυψης για στόχο κατηγορίας πυραύλου stealth δεν είναι και πολύ μεγάλο νούμερο αλλά δεν γνωρίζουμε σε ποια τιμή RCS αντιστοιχεί. Πάντως η αποκάλυψη βαλλιστικού πυραύλου στα 2000 km εντυπωσιάζει.

GDIKEOS
Guest
ΔΙΚΑΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΙΚΡΟΣ ΗΡΩΑΣ

Μια βελτιωμένη έκδοση με περισσότερα MODOULES στοιχεία AESA από τα 24 (16+8) που έχει θα βελτιώσει την εμβέλεια εντοπισμού στέλθ αεροσκαφών. Δεν ξέρω αν θα μπορεί να μπει σε πλοία όμως η μεγαλύτερη κεραία σε διαστάσεις που είναι το μέγα πρόβλημα και όχι το βάρος. Οι επιδόσεις όμως θα είναι εντυπωσιακές αναλόγως όμως με την βελτίωση σαν τα ραντάρ των Ρώσων. Η διαφορά εδώ είναι στην καλύτερη κεραία που έχει μεγαλύτερη απόδοση και ο συγχρονισμός εκπομπής -λήψης που γίνετε ψηφιακά 100% Θα μπορούσαν να βγάλουν μια βελτιωμένη έκδοση αλλά γιατί να βιαστούν; Το σωστό είναι να περιμένουν μια δεκαετία να… Read more »

ivychris
Guest
ivychris

(σε δύο συστήματα που θα αντικαταστήσουν ισάριθμα SMART-L παλαιότερης έκδοσης)….

η συζήτηση για προμήθεια θα είχε νόημα αν υπήρχαν τα tactical VLS για SM-2 και φυσικά τα χρήματα, όχι τόσο για το L αλλά για τους 64 SM-2 για τις 4 ΜΕΚΟ…

andreasmp412c
Guest
andreasmp412c

Μπορουν να τοποθετηθουν sm-2 στις μεκο? Γιατι ειχα την εντυπωση οτι το vls που χρειαζεται δεν “μπαινει” λογω μεγεθους κ βαρους? Μπορει να κανω κ λαθος αλλα κ παλι το υποστεγο μπορει να υποστηριξει το βαρος του smart-L? Γενικα τα πλοια που μεχρι στιγμης φοραν αυτα τα δυο ειναι μεγαλυτερου εκτοπισματος απ τις δικες μας μεκο

darede
Guest
darede

οχι και στα 2 και ναι δεν έχουμε πλοία για να εγκαταστήσουμε το αναφερθέν ραντάρ