Αυστραλία: Υποχρεωτική πτήση δι’ οργάνων λόγω πυρκαγιών (βίντεο)

1
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Αυτό δεν είναι από εξομοιωτή. Το περιβάλλον στο οποίο καλούνται να επιχειρήσουν τα πληρώματα της Αυστραλιανής Αεροπορίας που βοηθούν στην εκκένωση των κατοίκων από πυρόπληκτες περιοχές μπορεί να χαρακτηρισθεί λίαν επιεικώς «απαιτητικό» καθιστώντας την πτήση δι’ οργάνων (IFR) αυστηρώς υποχρεωτική. Η ζοφερή εικόνα από το κόκπιτ μεταγωγικών C-27J Spartan και C-130J στο βίντεο που έδωσε στην δημοσιότητα η RAAF μιλά από μόνη της για το μέγεθος της καταστροφής που συντελείται στο έδαφος.

Οι πτήσεις στην απόκοσμη πορτοκαλί αχλύ από την πύρινη κόλαση κάτω εκτελούνται υπό ακραίες συνθήκες, δυσκολεύοντας την προσγείωση σε μικρά αεροδρόμια για την απομάκρυνση εγκλωβισμένων από τις φωτιές ανθρώπων. Ένα C-27J της 35ης Μοίρας αναγκάστηκε να ματαιώσει την αποστολή του όταν το πλήρωμα διεπίστωσε ότι η προσγείωση στο Mallacoota της Βικτόρια ήταν αδύνατη. Η επιχείρηση χρειάσθηκε να επαναληφθεί για την εκκένωση των πολιτών με ασφάλεια.

Το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισε και το πλήρωμα ενός C-130J της 37ης Μοίρας ενώ προσπαθούσε να προσεγγίσει ουσιαστικά στα τυφλά το Merimbula της Νέας Νότιας Ουαλίας μεταφέροντας πυροσβέστες και εξοπλισμό. Τελικά υποχρεώθηκε να προσγειωθεί στην Κάνμπερα. Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της χώρας, στο πλαίσιο της Επιχείρησης Bushfire Assist έχουν απομακρυνθεί ήδη από το αυστραλιανό Ναυτικό (RAAN) περίπου 1.000 τουρίστες και κάτοικοι από την παραλιακή πόλη Mallacoota, με την Αεροπορία να δίνει προτεραιότητα στην εκκένωση ασθενών παιδιών και ηλικιωμένων.

Αλέξανδρος Θεολόγου

 


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
x-m Recent comment authors

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
x-m
Member
Famed Member
x-m

Η κατάσταση είναι πραγματικά θλιβερή. Οι εκτιμήσεις αναφορικά με τις απώλειες της πανίδας είναι σοκαριστικές.