Θερινή Εκπαίδευση ΣΜΥ

13
1002
Μοιραστείτε το άρθρο
  • 41
  •  
  •  

 Ανακοινώθηκε από το ΓΕΣ ότι ολοκληρώθηκε η θερινή εκπαίδευση σε καταυλισμό, των Σπουδαστών της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών, η οποία ξεκίνησε στις 6 Ιουνίου.

Απορία: είναι τόσο μεγάλο το ποσοστό γυναικών στη ΣΜΥ ή επιλέγονται για φωτογράφηση;

 


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 41
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Gilan
Guest
Gilan

Απάντηση στην απορία:
Όταν ήταν στην σχολή κάποιος φίλος πριν από 15 χρόνια περίπου, ήταν 50/50.
Αν κάνουν τη δουλειά τους σωστά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, αν είναι σαν τις ΕΠΟΠίνες της μονάδας μου(!), το κλίσαμε το μαγαζί.

tsimuha2
Guest
tsimuha2

Ευτυχως δεν βαλατε την πληρη ανακοινωση του ΓΕΣ που ειχε τα γνωστα σχολια (βλακειες) ,πχ η εκπαιδευση αυτη πετυχε την “χαλυβδωση” των σπουδαστων κλπ.
Απο τα μπατζακια τους τρεχει ο χαλυβας.

Em.Ti
Guest
Εμ.Τ

Ναι, έχει όντως πολλές γυναίκες η ΣΜΥ. Παρελάσεις δεν βλέπετε;

παναγιωτης
Guest
παναγιωτης

από εξοπλισμό εδώ πάντως σίγουρα είμαστε στο Βιετναμ

Faethon
Guest
Faethon

Η εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές είναι ανεξάρτητες φύλου με οτι αυτό συνεπάγεται.Για τη ΣΜΥ αφορά περίπου το 30% γυναικών κάθε χρόνο, που φέτος θα είναι για 160 εισακτέους συνολικά και αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία εισαγωγής για να καταλήξουν τα ποσοστά και ανάλογα με την προτίμηση των επιτυχόντων στις Στρ. Σχολές.Το μεγαλύτερο ποσοστό που είχε εισαχθεί ήταν περίπου 43% πριν κάποια χρόνια, ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ. Παλαιότερα αποδίδονταν αποκλειστικά ειδικότητες που δεν αφορούσαν μάχιμη υπηρεσία (φροντιστές και λοιπά Σώματα ΥΓ-ΥΠ-ΕΜ-ΕΠ κ.α) με αποτέλεσμα λόγω πιθανής αντισυνταγματικότητας και λόγους ισότητας ως προς τους άντρες, να καταργηθεί.Σε γενικές γραμμές οι γυναίκες είναι… Read more »

Em.Ti
Guest
Εμ.Τ

Είναι όντως τεράστιο θέμα προς συζήτηση. Προς το παρόν πάντως, η Διοίκηση έχει προσπαθήσει να κρατήσει την όσο το δυνατόν ουδέτερη στάση: και δεν μπαίνουν εμπόδια στις γυναίκες βαθμοφόρους για είσοδο στις Ειδικές Δυνάμεις αλλά και καρπώνονται όλα τα δικαιώματα που ισχύουν για τις συναδέλφους τους (άδειες μητρότητας κλπ).

Για αυτό το λόγο σπάνια (και όχι άδικα κατά τη γνώμη μου) δεν προωθούνται σε μάχιμες μονάδες.

Παρ’όλα αυτά και επειδή έχω συνεκπαιδευτεί με γυναίκες βαθμοφόρους, δεν υπολείπονται σε τίποτα από τους άντρες συναδέλφους τους.

Νίκος
Guest
Νίκος

Με τον τρόπο που φοράνε τα κράνη, η φωτογραφία 11 θα μπορούσε να είναι από το Βιετνάμ…

Mitsos_Mantzos
Guest
Δημήτρης Μαντζος 336

Στην φώτο Νο 21 για μία στιγμή νόμιζα ότι η κοπέλα Πέφτει από τη γέφυρα.