Αναβάθμιση λογισμικού για τα F-15C/D/E της USAF

3
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Σε δημοσίευμά του το Aviation Week αναφέρει πως ξεκινάει η διαδικασία ανάπτυξης νέου λογισμικού για τα αεροσκάφη F-15C/D αλλά και F-15E της USAF. H νέα έκδοση του λογισμικού, γνωστή και ως Suite 9 χρηματοδοτείται από ένα συμβόλαιο αναβάθμισης των αεροσκαφών ύψους 434,8 εκ. δολαρίων.

Το νέο λογισμικό θα μπορέσει να εκμεταλευτεί πλήρως τους νεοεγκατεστημένους υπολογιστές αποστολής των αεροσκαφών υψηλής ταχύτητας, Advanced Display Core Processor II (ADCP-II). Οι τελευταίοι θα μπορούν να εκτελούν 87 δις υπολογισμούς το δευτερόλεπτο, και να τρέχουν το Suite 9.

Επίσης σύμφωνα με την Boeing το Suite 9 θα μπορεί να συνεργαστεί με το μελλοντικό σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου της BAE Systems EPAWSS (Eagle Passive/Active Warning Survivability System), που αναμένεται να τοποθετηθεί στους Αετούς στις αρχές της δεκαετίας του 2020.

Η εταιρεία ισχυρίζεται πως το αεροσκάφος θα μπορέσει να μείνει επιχειρησιακά ικανό τουλάχιστον μέχρι τα μέσα της δεκαετία του 2030, καθώς με το νέο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου θα μπορεί να αντιμετωπίζει με επιτυχία τις απειλές των νέων ρωσικών και κινεζικών πυραύλων.

Σημειώνουμε πως υπάρχουν σκέψεις “αποστρατίας” των F-15C/D στα μέσα της επόμενης δεκαετίας (η είδηση εδώ), ενώ τα F-15E δεν αντιμετωπίζουν τέτοιο ενδεχόμενο. Φυσικά η Boeing έχει “αντιδράσει” σε αυτό το ενδεχόμενο με πολλούς τρόπους (η είδηση εδώ), και η επιτυχία του Suite 9 είναι κρίσιμη για να αποδείξει ότι έχει δίκιο. Το θέμα είναι πως η αντικατάσταση των F-15C/D είναι ένας πολύ δύσκολο πρόβλημα για την αμερικανική αεροπορία (άρθρο σχετικό εδώ).


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Gilan
Member
Gilan

Μας τα χαρίζουν και τελειώνουν τα προβλήματα τους. Αρχίζουν σε μας βέβαια αλλά αυτό είναι άλλο καπέλο (και κανείς δεν ξέρει τι καπέλο είναι!).

Aliengoa
Guest
Aliengoa

Κορυφαίο το σχόλιο σου! Τόσο αστείο όσο και πραγματικό! smile

Gilan
Member
Gilan

smile