Νέοι όλμοι 120 χλστ. και για τα Μ113 των Φιλιππίνων

2
1409
Μοιραστείτε το άρθρο
  • 41
  •  
  •  

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας των Φιλιππίνων (DND) υπέγραψε συμβόλαιο με την ισραηλινή Elbit Systems Land πριν λίγες μέρες για την προμήθεια 15 μονάδων αυτοκινούμενων όλμων 120 χιλιοστών με βάση το όχημα ΤΟΜΠ M113A2 για τον Στρατό της Χώρας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το τοπικό ιστολόγιο maxdefense οι όλμοι αποτελούνται από το σύστημα Soltam Cardom 120mm αυτόνομης οπισθοδρόμησης. Η συμφωνία περιλαμβάνει την προμήθεια ανακατασκευασμένων (refurbished) οχημάτων M113A2 ως πλατφόρμες των όλμων καθώς και συναφή εξοπλισμό όπως Σύστημα Διαχείρισης Μάχης NG.

Η συμφωνία αποτελεί μέρος του προγράμματος εκσυγχρονισμού Horizon 2 του Στρατού των Φιλιππίνων, το οποίο καλύπτει το έτος 2018 έως το 2022, ενώ οι παραδόσεις προβλέπονται για το δεύτερο εξάμηνο του 2020 χωρίς πιο συγκεκριμένη ημερομηνία.

Σημειώνεται ότι και πριν από αυτή τη νέα παραγγελία, ο στρατός των Φιλιππίνων αναμένει ήδη μια παρτίδα όλμων Soltam Cardom του αμέσως προηγούμενου διαμετρήματος των 81 χλστ. που είχε παραγγείλει το 2018 στα πλαίσια σύμβασης 19,7 εκατομμυρίων δολαρίων για την προμήθεια 44 Σταθμών Οπλισμού για πολυβόλα 12,7 χιλιοστών και 5 μονάδες όλμων 81 χλστ. επί οχημάτων.

Η Elbit είχε προμηθεύσει 28 ΤΟΜΠ M113A2 στον Στρατό των Φιλιππίνων το 2016 σε ποικίλες διαμορφώσεις, μεταξύ των οποίων μεταφοράς προσωπικού με σταθμό οπλισμού RCWS Dragon 12,7 χλστ. ΤΟΜΑ με σταθμό οπλισμού Elbit UT25 25 χλστ., οχήματα περισυλλογής και οχήματα παροχής πυρών υποστήριξης με πυροβόλα 76 χλστ. που ανακτήθηκαν από αποσυρόμενα τεθωρακισμένα Scorpion του Στρατού της χώρας.

Ο ΕΣ χρησιμοποιεί ακόμα τις αντίκες των “τεσσάρων και δύο” από την εποχή του Β’ ΠΠ στα Μ106 του. Προσπάθεια για προμήθεια νέων όλμων από την ΕΒΟ πριν κάποια χρόνια είχε πέσει στο κενό…


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 41
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Gunner
Guest
Gunner

To USMC έχει αποσύρει ΟΛΟΥΣ τους όλμους των 120mm

https://www.janes.com/article/78566/usmc-phases-out-expeditionary-mortar-system

Στα πλαίσια της αγάπης του Υπουργού με τις ΗΠΑ, μήπως να χτυπήσουμε την πόρτα τους ή δεν χρειάζεται πλέον αφού θα τα βρούμε με τους Τούρκους;

seb
Guest
seb

Διαιρέτης δύναμης έχει καταντήσει ο Έλλην βασιλεύς των Όπλων.