Νότια Κορέα και Δανία αγοράζουν όπλα και συστήματα με ενδιαφέρον για τα ελληνικά MH-60R, «έλεγχος τιμών»

1
2540
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ έχει εγκρίνει την πώληση 31 τορπιλών MK 54 στη Νότια Κορέα και 9 αερομεταφερόμενων συστημάτων ποντιζόμενου σόναρ χαμηλής συχνότητας ALFS AN/AQS-22 και 600 ηχοσημαντήρων AN/SSQ-36/53/62 στη Δανία, με εκτιμώμενο κόστος 72 και 200 εκατ. δολάρια αντίστοιχα.

Οι τορπίλες MK 54 είναι συμβατές με το MH-60R, αλλά στη νοτιοκορεατική περίπτωση δηλώνεται πως θα αποκτηθούν για χρήση από αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας P-8. Τις δύο ειδοποιήσεις της DSCA προς το Κογκρέσο μπορείτε να βρείτε εδώ και εδώ.

Να επισημάνουμε εκ των προτέρων ότι κάθε ειδοποίηση της DSCA, ακόμη και για το ίδιο αντικείμενο, μπορεί να διαφέρει ως προς το κόστος, γιατί μπορεί να περιέχει διαφορετικά συνοδευτικά υλικά και υπηρεσίες, που επιβαρύνουν λιγότερο ή περισσότερο το εκτιμώμενο κόστος.

Μετά την Ελλάδα και η Νότια Κορέα αγοράζει MH-60R – «έλεγχος τιμών»

Τα συγκεκριμένα ποσά θα μπορούσαν, ωστόσο, να δώσουν μια εικόνα για το κόστος των παρόμοιων όπλων και συστημάτων που συνοδεύουν το ελληνικό αίτημα για την προμήθεια μέχρι 7 ανθυποβρυχιακών ελικοπτέρων MH-60R, όπου οι αντίστοιχοι αριθμοί είναι 30 τορπίλες MK 54, 7 ALFS AN/AQS-22 και 1.000 ηχοσημαντήρες AN/SSQ-36/53/62. Το εκτιμώμενο κόστος του συνολικού πιθανού πακέτου για το Πολεμικό Ναυτικό αγγίζει τα $600 εκατομμύρια.

Έκτακτο: Έως 7 (!) ελικόπτερα MH-60R εγκρίνουν οι ΗΠΑ για πώληση στην Ελλάδα

Για τις νεότερες εξελίξεις στα ελληνικά MH-60R μπορείτε να διαβάσετε πλήρες ρεπορτάζ στο τρέχον τεύχος μας.

To τεύχος Αυγούστου 2019, Νο399 διαθέσιμο ηλεκτρονικά μέσω Joomag


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
GMT-I
Guest
GMT-I

Δηλαδή αλήθεια το ΠΝ αυτή την στιγμή ακόμα προκρίνει την αγορά 7 ελικοπτέρων για 600 εκατομμύρια δηλαδή όσο κοστίζει μια σχεδόν νέα φρεγάτα? Τα 11 aegean hawk δεν φτάνουν και απλά να αναβαθμιστούν έστω και μερικώς? Αν είναι έτσι τότε λογικά μια χαρά είναι οι standard και να μείνουμε ως έχει οι κύριες μονάδες για ακόμα 20-30 χρόνια και να μην ασχολούμαστε με belhara και οτιδήποτε άλλο. Δηλαδή θα δεχόμουν αυτή την αγορά μόνο αν μας παραχωρούσαν οι ΗΠΑ κύριες μονάδες επιφανείας.