Ο διαγωνισμός του νοτιοκορεάτικου Στρατού για 10.000 φορτηγά

5
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η Kia Motors παρουσίασε πρόσφατα τη πλήρη γκάμα οχημάτων της σειράς Medium Standard Tactical Vehicle που έχει κατεβάσει στον διαγωνισμό για την προμήθεια νέων φορτηγών οχημάτων του Στρατού της Νότιας Κορέας.

Τα συγκεκριμένα φορτηγά κατασκευάζονται με βάση το σασί της Hyundai Ρavise, αλλά τα προτεινόμενα νέα φορτηγά της Kia μπορούν να εξοπλιστούν με αρθρωτό πακέτο θωράκισης για την ενίσχυση της επιβίωσης του οχήματος τουλάχιστον από πυρά μικρών όπλων.

Σε αντίθετη περίπτωση, ένα εμπορικών προδιαγραφών αμάξωμα χωρίς αντιβαλλιστικές ιδιότητες ναι μεν εξασφαλίζει καταλυτικά μικρότερο βάρος, άρα και καλύτερες επιδόσεις, κατανάλωση απαιτήσεις σε ιπποδύναμη, αλλά καθιστά το όχημα ευάλωττο ακόμα και σε πυρά από πυρομαχικά υποπολυβόλου.

Η Kia Motors μαζί με την Hanwha Defense είναι οι κύριοι ανταγωνιστές σ΄αυτό το πρόγραμμα προμήθειας που αποτιμάται σε περίπου 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια και αφορά την προμήθεια περισσότερων από 10.000 φορτηγών.

Τα νέα φορτηγά πρόκειται να αντικαταστήσουν το υπάρχοντα στόλο φορτηγών οχημάτων επίσης της ΚΙΑ K511 (τοπικά κατασκευασμένο M35A2) των 2,5 τόνων και K711 των 5 τόνων φορτηγών.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
SpaceMan
Member
Noble Member
SpaceMan

Άντε και στα δικά μας…λέμε τώρα.

Nikolaos
Member
Famed Member
Nikolaos

Ενόψει της πρόσφατα εκπεφρασμένης πολιτικής βούλησης για ανανέωση του τροχαίου υλικού του ΕΣ (με συμπαραγωγή στην Ελλάδα ίσως;;), θα είχε ενδιαφέρον ένα εκτενές άρθρο στο περιοδικό για το ζήτημα, με σκιαγράφηση των κατηγοριών οχημάτων, τις προδιαγραφές και το εκτιμώμενο κόστος κατά περίπτωση.

Αντωνης
Guest
Αντωνης

Με πρόλαβες, αυτό ακριβώς ήθελα να γράψω. Η Πτήση θα το πράξει, είμαι σίγουρος.

MisCo
Member
Famed Member
MisCo

o ΥΠΑΜ μιλησε για μεταχείρα τροχαιο υλικο… και αν θα επρεπε να μαντέψω, θα ειναι και πολιτικων προδιαγραφων.

Apostolis
Member
Noble Member
Apostolis

Πριν αρχίσουμε να μιλάμε για διαγωνισμούς και κατασκευές οχημάτων ας πάρουμε εκείνα τα μεταχειρισμένα από ΗΠΑ. Αν δεν κάνω λάθος ήταν γύρω στα 400 διαφόρων κατηγοριών. Αν φυσικά είναι ακόμα διαθέσιμα.