Ο Νοτιοκορεατικός στρατός αναδιαρθρώνει δραστικά την δομή του μειώνοντας κατά 1/4 τους σχηματισμούς του , εξαιτίας του δημογραφικού προβλήματος της χώρας.

5
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Στο σχέδιο που κατέθεσε ο Νοτιοκορεατικός στρατός στην Νοτιοκορεατική Βουλή για το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και εκσυγχρονισμού  των Στρατού Ξηράς  της  χώρας,  η οροφή των εν υπηρεσία στρατιωτικών του Νοτιοκορεατικού στρατού θα μειωθεί από τους 464.000 άνδρες  που είναι σήμερα στους 365.000 άνδρες

Κύρια αιτία είναι η πρόβλεψη για  μείωση των ανδρών του πληθυσμού πάνω από 20 ετών μετά το 2022  από 350.000 σε 250.000 και  παράλληλα ζητούμενο είναι η μετατροπή της υφιστάμενης δομής του Νοτιοκορεατικού στρατού σε μια πιο ευέλικτη και οικονομικά πιο αποδοτική δύναμη αποτροπής.

Πέραν της μείωσης λοιπόν των οροφών σε άνδρες τα Σώματα Στρατού θα μειωθούν από οχτώ σε δύο, ενώ μέχρι το 2025 οι μεραρχίες του Νοτιο- Κορεατικού στρατού θα έχουν μειωθεί από 38 σε 33.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Stavrogin
Member
Noble Member
Κωνσταντίνος Βορδοναράκης

μικροτερο φτηνοτερο και ισχυροτερο στρατευμα μεσω αναδιάρθρωσης; Γινονται αυτά τα πράγματα στις μέρες μας; και γιατι δεν αρεσει σε κανέναν αυτή η προφανής λύση για την Ελλάδα;

Stavrogin
Member
Noble Member
Κωνσταντίνος Βορδοναράκης

…κι επισης, για να αναδιαρθρώσει η χώρα το στρατευμά της πρεπει να επανεξετάσει τι ειδους αποτροπή χρειάζεται, τι ειδους οπλίτες, τι ειδους αξιωματικους, μεθοδους και όπλα. κοινως να εκσυγχρονίσει το δόγμα άμυνας. αντι να ιδρωνουμε να βρισκουμε αντίμετρα σε καθε νέα δυνατότητα του αντιπάλου, να βρουμε μέτρα που να υποχρεώνει τον αντίπαλο σε έξοδα

Miscojones
Member
Miscojones

Μήπως γιατί από 150 ανώτατους θα πρέπει να έχουμε 20;

evaggelos
Member
Famed Member
evaggelos

θα πρεπει να γινει κι εδω ενα αντιστιχο προγραμμα με πληρη αναδιοργανωση του στρατευματος αλλα ξεχναμε κατι βασικο δεν υπαρχει θεληση και χρημα διοτι ακομα και σημερα δεν ξερουμε τι θελουμε να φυγουν οι δυναμεις απο τον βολο η οχι? επισης χρημα fos για ζαντες 5χρονια.

Πέτρου
Guest
Πέτρου

Σε όλο τον κόσμο η τάση είναι άνθρωποι να αντικαθίστανται από μηχανές. Αν μια χώρα χώρα έχει δημογραφικό πρόβλημα έχει απλώς ένα παραπάνω κίνητρο να επιταχύνει την εξέλιξη.

Ο στρατός δεν είναι εξαίρεση στην τάση, αλλά αν ανήκεις στους θιγόμενους είναι πιο εύκολο να πεις οτι ο στρατός εξαιρείται, από οτι αν για παράδειγμα δούλευες στην μεταποίηση ή στις μεταφορές, ή στο εμπόριο.