AΓΡΕCCOΡ! To F-5E που φόρεσε στ’ αλήθεια το σοβιετικό κόκκινο αστέρι

6
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Αυτό το F-5E δεν ανήκει σε κάποια αμερικανική Μοίρα Aggressor παίζοντας τον ρόλο του εχθρού –είναι με τον εχθρό! Αν μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις, τότε οι φωτογραφίες του «Κόκκινου 10» λένε απείρως περισσότερες καθώς το συγκεκριμένο F-5E της νοτιοβιετναμικής Αεροπορίας μετά την πτώση της Σαϊγκόν βρέθηκε να πετά στην Σοβιετική Ένωση με χειριστές τους καλύτερους πιλότους δοκιμών.

Παρά την τιτάνια προσπάθεια των Αμερικανών να σώσουν το πιο σύγχρονο υλικό με το οποίο είχαν εφοδιάσει την Αεροπορία του Νοτίου Βιετνάμ (VNAF) για να μην πέσει στα χέρια των προφυλακών του βορειοβιετναμικού Στρατού, πολλά αεροσκάφη δεν κατάφεραν να πετάξουν ως την γειτονική Ταϊλάνδη τον Απρίλιο του ’75 με την κατάρρευση του Νότου. Το F-5E με αριθμό σειράς «73-0807» της 522 Μοίρας Μαχητικών ήταν ένα από τα αεροπλάνα που κατέληξαν λάφυρα πολέμου των νικητών.

Ένα από τα λίγα F-5E (sn 73-0868) που κατάφεραν να διαφύγουν στην Ταϊλάνδη τον Απρίλιο του ’75 φωτογραφίζεται τον Οκτώβριο του ιδίου έτους με σβυσμένα τα νοτιοβιετναμικά διακριτικά.

Τα χρόνια που ακολούθησαν η Λαϊκή Αεροπορία του Βιετνάμ απεδείχθη ιδιαίτερα ευρηματική κατορθώνοντας να διατηρήσει σε υπηρεσία αρκετά από τα αμερικανικής κατασκευής αεροσκάφη με τα οποία οι ΗΠΑ είχαν εξοπλίσει την κυβέρνηση της Σαϊγκόν. Μάλιστα, αεροσκάφη Α-37Β, F-5Α και άλλοι τύποι πέταξαν πολεμικές αποστολές εναντίον των Ερυθρών Χμερ στην σύρραξη του Βιετνάμ με την Καμπότζη και κάποια παρέμειναν σε υπηρεσία ως και την δεκαετία του ’90.

Το «73-0807» είχε διαφορετική μοίρα. Για κάποιο λόγο δεν μπόρεσε να απογειωθεί από την αεροπορική βάση Bien Hoa και κατελήφθη ανέπαφο στις 25 Απριλίου 1975. Εικάζεται ότι έμεινε πίσω είτε επειδή δεν υπήρχαν ανταλλακτικά για την αποκατάσταση κάποιας βλάβης –το F-5E ήταν ο πλέον προηγμένος τύπος που διέθετε η VNAF και μόλις είχε ενταχθεί σε υπηρεσία– ή διότι δεν υπήρχαν αρκετοί πιλότοι για να φυγαδευτούν όλα.

Σοβιετικοί πιλότοι δοκιμών δίπλα στο υπό αξιολόγηση F-5E. Προσέξτε την αμερικανικής προέλευσης κάσκα πτήσης που φορά ο χειριστής στα δεξιά.

Οι Βιετναμέζοι το δώρισαν στους Σοβιετικούς συμμάχους τους οι οποίοι αφού εξέτασαν τις προόδους της αμερικανικής τεχνολογίας, δοκίμασαν τις επιδόσεις του στην εναέριο μάχη εναντίον του καλύτερου μαχητικού τους εκείνη την εποχή: του MiG-21. Οι δοκιμές έγιναν πάνω από τις αχανείς εκτάσεις του Κέντρου Δοκιμών GLIC, στο Δέλτα του Βόλγα (το σοβιετικό αντίστοιχο της αεροπορικής βάσης Edwards ή του Πεδίου Δοκιμών Tonopah) και στο κόκπιτ του «73-0807» κάθισαν μερικοί από τους εμπειρότερους δοκιμαστές πιλότους –Βλαντίμιρ Κανταούροφ, Αλεξάντερ Μπέζιβιετς και Νίκολαϊ Σταγκόφ.

Οι Σοβιετικοί σχεδιαστές υποστήριζαν ότι το υπερηχητικό MiG-21 ήταν ανώτερο από το F-5E. Όμως σχεδόν σε κάθε αναμέτρηση με το δελταπτέρυγο μαχητικό, το F-5E έβγαινε νικητής εντυπωσιάζοντας όσους το πέταξαν… Λέγεται ότι τα συμπεράσματα που αποκομίσθηκαν από την αξιολόγηση του αμερικανικού μαχητικού χρησιμοποιήθηκαν στην ανάπτυξη νέων τύπων, όπως του MiG-23.

Το διαβαθμισμένο τεχνικό εγχειρίδιο του F-5E που κατήρτησε το υπουργείο Άμυνας της ΕΣΣΔ. Όταν κατέρρευσε το Ν. Βιετνάμ ο τύπος ήταν το πλέον προηγμένο αεροσκάφος της VNAF.

Πάντως όταν οι Ισραηλινοί δοκίμασαν το συριακό MiG-23MLD «2786» με το οποίο ο Επισμηναγός Adel Bassem αυτομόλησε στο Ισραήλ τον Οκτώβριο του 1989, δεν εντυπωσιάστηκαν. Βρήκαν το σοβιετικό τζετ ξεπερασμένο σε ορισμένους τομείς και με ιδιαίτερα αυξημένο φόρτο εργασίας για τον χειριστή…

Το F-5E «λάφυρο» φαίνεται σε φωτογραφίες να φέρει τον τακτικό αριθμό «Κόκκινο 10», όπως τα αμερικανικά αεροσκάφη Aggressor που προσομοίαζαν τους Σοβιετικούς στα πεδία ασκήσεων της Nellis. Μόνο που αυτό το F-5E ήταν αληθινός Aгрессор!

Αλέξανδρος Θεολόγου

 


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

6
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
NikolaosLefterisSpiderChristosCii Recent comment authors

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
ChristosCii
Member
Active Member
ChristosCii

Έχετε κάνει ένα τυπογραφικό λάθος , ενώ στην αρχή αναφέρετε σωστά το S/N του F-5E 73-0867 , μετά αναφέρετε το 73-0807 που ήταν πύραυλος της Boeing https://en.m.wikipedia.org/wiki/LGM-30_Minuteman. , Εκτός από το συγκεκριμένο F-5E οι Βόρειοι αιχμαλώτισαν αρκετά και κάποια από αυτά τα έδωσαν δεξιά και αριστερά 2 από αυτά είναι σε μουσεία της Πολωνίας και της Τσεχίας.

Nikolaos
Member
Famed Member
Nikolaos

Ακριβώς. Οι Βόρειοι χρησιμοποίησαν όλους τους τύπους (-Α, -Β, -Ε) που κατέλαβαν, όταν αφυπηρέτησαν δώρισαν πολλά σε συμμάχους του ΣτΒ και προπάντων έβγαλαν φράγκα πουλώντας ανταλλακτικά (γίνεται λόγος για το Ιράν) και εξοπλισμό εξυπηρέτησης εδάφους. Οι Αμερικανοί είχαν εκπλαγεί που η Μαλαισία δεν είχε παραγγείλει σχετικό εξοπλισμό στις ΗΠΑ όταν πήρε τα F-5E/F & RF-5E Tigereye. Την ώρα που ξεφόρτωναν τα Τάιγκερ οι Αμερικανοί από τα Γκάλαξυ στη Μαλαισία, πρόσεξαν ένα Αντόνωφ να ξεφορτώνει τον εξοπλισμό εδάφους τους! Ήταν λάφυρα του Βιετνάμ!

Nikolaos
Member
Famed Member
Nikolaos

Θαυμάσια αναδρομή, ως συνήθως. Μόνη διευκρίνιση ότι το MiG-23 είχε πετάξει σε πρώιμη μορφή ήδη το 1967, και κατά το χρόνο των δοκιμών του λαφύρου F-5E Tiger όχι μόνο ήταν σε μαζική υπηρεσία με την τακτική αεροπορία της ΕΣΣΔ, αλλά είχε εξαχθεί μαζικά σε Αίγυπτο, Συρία, και ίσως Αλγερία (μόνο το -ΒΝ) και Ιράκ. Ασφαλώς το -MLD που έπεσε στα χέρια του Ισραήλ ήταν ένα εντελώς άλλο αεροπλάνο, αλλά αυτό είχε να κάνει με εξέλιξη του υπάρχοντος σχεδίου (μειωμένο βάρος, αυξημένη ώση, ανώτερο ραντάρ, κυνόδοντα στη ρίζα της πτέρυγας κλπ.) και όχι με κάποια θεμελιωδώς νέα λύση που αρύσθηκαν από… Read more »

Lefteris
Member
Famed Member
Lefteris

Να συγκεντρώσει τα σχόλια σου η ΠΔ και να τα κάνει άρθρα.

Nikolaos
Member
Famed Member
Nikolaos

Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σου, αγαπητέ Λευτέρη, με τιμά.

Spider
Member
Noble Member
Spider

Εάν μελετώντας το F-5E οι Ρώσοι έφτιαξαν το MIG-23, τότε κάτι λάθος θα συνέβαινε με τους σχεδιαστές της Mikoyan. Επειδή όμως, άσχετα με την τεχνολογία των ηλεκτρονικών ή με την αντοχή των ρωσικών κινητήρων, τίποτε λάθος δεν συνέβη με τους Ρώσους αεροναυπηγούς, μάλλον η θεωρία ότι το MiG-23 σχεδιάστηκε με βάση την εμπειρία του F-5 είναι ακόμη ένας αστικός μύθος. Άλλωστε η πρώτη πτήση του MiG-23 έγινε το 1967…