Σε 90 ημέρες η πρώτη “εκδοχή” της αμερικανικής Space Force

2
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το Πεντάγωνο σχεδιάζει να έχει έτοιμη την πρώτη, πειραματική εκδοχή της Space Force στις επόμενες 90 ημέρες, αλλά η δημιουργία της αναμένεται να προκαλέσει αρκετές απορίες για τον τρόπο και τον σκοπό λειτουργίας.

Όπως τονίζει το «Popular Mechanics», ο πυρήνας του προσωπικού της Space Force θα αποτελείται κατά κύριο λόγο από προσωπικό της Αμερικανικής Αεροπορίας, αλλά και μικρό αριθμό μελών του Αμερικανικού Ναυτικού και του Αμερικανικού Στρατού. Σύμφωνα με το σχέδιο, θα υπάρχουν 151 άτομα από την Αεροπορία, 24 από τον Στρατό, 14 από το Ναυτικό και 9 από το Πεντάγωνο και τους μηχανισμούς πληροφοριών. Μεταγενέστερα, στη Space Force θα μπορούσαν να απασχοληθούν μέχρι 15.000 μέλη της Αεροπορίας, μαζί με άγνωστο αριθμό ατόμων από τους υπόλοιπους Κλάδους.

Ωστόσο η Space Force θα είναι πραγματικά ανεξάρτητη ή θα λειτουργεί ως τμήμα της Αεροπορίας, όπως συμβαίνει με το Σώμα Πεζοναυτών και το Ναυτικό; Μέχρι πού θα φθάνει η αρμοδιότητά της; Θα ελέγχει όλα τα διαστημικά συστήματα ή θα περιοριστεί στις πιθανές απειλές κατά των αμερικανικών συστημάτων στο Διάστημα και τις πιθανές επιθέσεις εις βάρος των ΗΠΑ από το Διάστημα; Πώς θα μοιάζει η εσωτερική λειτουργία;

Για να επιλυθούν οι προκλήσεις το συντομότερο δυνατό, θα πρέπει να συμφωνήσουν πάντως Λευκός Οίκος και Κογκρέσο ότι η Space Force είναι πραγματικά αναγκαία και ότι θα πρέπει να χρηματοδοτηθεί.

Οι Αμερικανικές ΕΔ “ατενίζουν” το διάστημα: Ήγγικεν η ώρα για τη δημιουργία του “6ου Σώματος” (Space Corps)

Η νέα «ΠΤΗΣΗ & Διάστημα» ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2019


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
teo
Member
teo

που εισαι ρε Ανταμα με BSG !!!!

Κινήσεις εντυπωσιασμου και Χολιγουντιανης προελευσης. Τα f15 κατερριψαν δορυφορο απο το 1985 εχει παρουσιαστει τιποτα καλυτερο απο τότε;

Στην ουσια θα ειναι τυπακια σε γραφεια που θα λειωνουν μπροστα σε οθόνες και απλα θα συστηνονται πιο ψαρωτικα στους συναδελφους τους… στην Ελλαδα θα τους λεγαμε και βύσματα.. να γυρνας απο περιπολία στον Βορειο Πόλο με το Arleigh Burke και να χεις το κολλητο σου να στο παιζει αστροναυτης με θητεια στο κεντρο του Νταλλας!!!!

Η ανθρωποτητα ειναι εκατονταδες χρονια πισω απο αυτο που οι λατρεις του scifi θα θελαμε να δουμε!

Panos71
Member
Noble Member
Panos71

Αρχηγος ο Buck Rogers