Η Ιβηρική Χερσόνησος ετοιμάζεται για θερμοκρασίες-ρεκόρ που θα πλησιάσουν τους 50 °C

0
1034

Σοκ και προβληματισμό προκαλούν οι προβλέψεις μετεωρολόγων που κάνουν λόγο για ένα χωρίς προηγούμενο κύμα καύσωνα που θα χτυπήσει την Ισπανία και τη Πορτογαλία τις επόμενες ημέρες. Ανάλογα τη πηγή, οι πιθανές θερμοκρασίες που προβλέπονται, είναι πολύ πιθανό να φτάσουν και να ξεπεράσουν τους 48 °C.

Σύμφωνα με τη Βρετανική Μετεωρολογική Υπηρεσία, οι θερμοκρασίες προς το τέλος της παρούσας εβδομάδας, είναι πολύ πιθανό να φτάσουν τους 48 °C και θα επηρεάσουν Πορτογαλία, Ισπανία και νοτιοδυτική Γαλλία.

To Severe Weather EU, έκανε χθες λόγο για θερμοκρασίες που μπορεί να φτάσουν έως του 51°C.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τη NASA, η Ευρώπη βιώνει ένα εξαιρετικά θερμό και στεγνό καλοκαίρι. Οι παρακάτω δορυφορικές εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, απεικονίζουν τη τρομακτική διαφορά σε πράσινο, μεταξύ 15 Ιουλίου 2017 και 17 Ιουλίου 2018.

15 Ιουλίου 2017
17 Ιουλίου 2018

Εάν οι προβλέψεις των μετεωρολόγων για την Ιβηρική Χερσόνησο επιβεβαιωθούν τότε αναμένεται να σημειωθεί νέο ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών στην Ευρώπη. Το προηγούμενο ρεκόρ το κατέχει η Ελλάδα με 48 °C που μετρήθηκαν στις 10 Ιουλίου 1977 στην Ελευσίνα και το Τατόι.