Η Ισπανία αποκτά ακόμη τέσσερα πρώην αμερικανικά ελικόπτερα SH-60F

4
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το υπουργείο Άμυνας της Ισπανίας θα διαθέσει €36,3 εκατ. για την απόκτηση των τελευταίων δύο μεταχειρισμένων ελικοπτέρων SH-60F Sea Hawk και θα παραλάβει ακόμη δύο ως πηγή ανταλλακτικών.

Το κονδύλι εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο την Παρασκευή. Η προμήθεια των ελικοπτέρων, που προηγουμένως υπηρετούσαν με το Αμερικανικό Ναυτικό, γίνεται μέσω EDA και έχει χαρακτήρα «ενδιάμεσης λύσης», έως την ένταξη σε υπηρεσία των NH90.

Η Ισπανία θα εγκρίνει την προμήθεια ακόμη δύο SH-60F πριν το τέλος του 2018

Σύμφωνα με το «Infodefensa», τα SH-60F που θα αξιοποιηθούν για την υποστήριξη των υπολοίπων, δεν είναι σε πτητική κατάσταση. Το πρόγραμμα απόκτησης των SH-60F ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2016 και τα ελικόπτερα περνούν από τροποποιήσεις για να χρησιμοποιηθούν ως ελικόπτερα γενικής χρήσης.

Σε υπηρεσία εισήλθε το πρώτο μεταχειρισμένο ισπανικό SH-60F

Σε αυτές συμπεριλαμβάνεται η τοποθέτηση περισσότερων καθισμάτων για επιβάτες, η τοποθέτηση νέων κινητήρων, νέου συστήματος επικοινωνιών, συσκευής GPS, η προσαρμογή του φωτισμού για νυκτερινές επιχειρήσεις, η βελτίωση της θωράκισης και βελτίωση του συστήματος αυτοπροστασίας.

Τα πρώτα δύο SH-60F βρίσκονται σε υπηρεσία. Τα υπόλοιπα ελικόπτερα θα παραδοθούν σε ζεύγη το 2021, 2022 και 2023.

Η νέα «ΠΤΗΣΗ & Διάστημα» ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2019


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
MisCo
Member
Famed Member
MisCo

Οι Ισπανοι σκουπιζουν μτχ, εμεις? Δε θελουμε? Προτιμουμε τα 40χρονα AB212? Μονο καινουργιλες μας κανουν?

Spirit
Guest
Spirit

$20 εκ. το ελικόπτερο, Romeo βέβαια δεν ειναι, και δεν ξέρω πόσο εύκολα να τοποθετηθεί ένα ραντάρ.
Με την εκτίμηση βεβαία ότι ένα ROMEO μπορεί να φτάσει και τα 80εκ. πρέπει να μας προβληματίσει

Stpoly
Guest
Stpoly

Τα συγκεκριμένα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στον ρόλο SAR ,medevac κ μεταφορών,αυτά που κάνουν τα S-70B-6 σήμερα , γλυτώνοντας ώρες από τα aegean hawk ώστε να κάνουν επιτέλους την δουλειά για την οποία αγοράστηκαν,ASW δηλαδή.Στο πλαίσιο της αγοράς των Sh-60R θα πρέπει να διατυπωθεί αίτημα για παραχώρηση 5-6 (ώστε να πάρουμε 3-4 τελικά).

GMT-I
Guest
GMT-I

Πολύ σωστός. Ας βγει κάτι από αυτή την αγορά. Πραγματικά 6-8 ελικόπτερα από τα αποθέματα των ΗΠΑ (νομίζω αποσύρουν και δεκάδες HH-60) δεν είναι τίποτα μπροστά σε μια παραγγελία για τα 4 Romeo, ώστε να αποσυρθούν πλέον και τα Ab-212 που θα απογειώσουν τις ικανότητες του ΠΝ(συνεργασία με το ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ να έχει οργανικό ελικόπτερο, ενώ χρήση από τα καταστρώματα των αρματαγωγών στην διάρκεια της απόβασης, μεταφορά των ΟΥΚ, ενώ εννοείται σε καιρό ειρήνης SAR/MEDEVAC/VIP/εκπαιδευτικά/μεταφορές μεταξύ βάσεων του ΠΝ και βάσεων/φρεγατών)