Η Ισπανία σκέφτεται να αναπτύξει πυροβολικό στη Λετονία επειδή η ίδια δεν έχει τα κατάλληλα πεδία βολής

4
1052
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

 

Ο Ισπανικός Στρατός μελετά να αυξήσει τη στρατιωτική του παρουσία στη Λετονία, στο πλαίσιο της νατοϊκής επιχείρησης ενίσχυσης της ασφάλειας στην περιοχή. Η ενίσχυση θα αφορά δυνάμεις πυροβολικού και ο λόγος δεν θα είναι επειδή η Ισπανία θέλει να εκπληρώσει με ζήλο τα νατοϊκά της καθήκοντα, αλλά επειδή η ίδια δεν έχει τα κατάλληλα πεδία βολής για να δοκιμάσει πυρομαχικά εκτεταμένου βεληνεκούς.

 

Όπως μεταδίδει το “Defensa”, οι Λετονοί έχουν ζητήσει την ανάπτυξη περισσότερων αρμάτων μάχης Leopard 2E, αλλά οι Ισπανοί εξετάζουν την αποστολή πυροβόλων των 105 και 155mm. Σύμφωνα με δήλωση του αρχηγού του Ισπανικού Στρατού στην ισπανική εφημερίδα “ABC”, στην Ισπανία δεν υπάρχουν οι κατάλληλοι χώροι για τη δοκιμή πυρομαχικών πυροβολικού εμβέλειας των 45km, αλλά αυτά θα μπορούσαν να δοκιμαστούν στη Λετονία, όπου υπάρχουν αυτές οι διευκολύνσεις. Άλλωστε στη Λετονία έχουν πραγματοποιήσει τέτοιες δοκιμές άλλα παρόμοια συστήματα, για παράδειγμα αμερικανικοί ΠΕΠ HIMARS. Πώς δεν σκέφτηκαν άραγε να έρθουν στην Ελλάδα;


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Chris
Guest
Chris

Γιατί απέναντι στη Λετονία βρίσκεται ο εχθρός του ΝΑΤΟ η Ρωσία. Απέναντι στην Ελλάδα βρίσκεται μια καλή και συμμαχική χώρα την οποία οι Ισπανοί προστατεύουν με αντιπυραυλικές συστοιχίες Πάτριοτ.

seb
Guest
seb

Μάλλον σπόντα είναι, σχετική με την έλλειψη κατάλληλων πεδίων βολής – εκπαίδευσης στην χώρα μας. Κρίσιμο και παραγνωρισμένο πρόβλημα.

Gilan
Guest
Gilan

Συμφωνώ μαζί σου φίλε! wink

Ww2
Guest
Ww2

Kolisan kai aftoi sta granazia ths grafiokratias