Η Ισπανία ενέκρινε €7,3 δις για τις F-110, το VCR και τη βελτίωση των EF-2000

5
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η ισπανική κυβέρνηση ενέκρινε τη διάθεση €7,33 δις για την υλοποίηση των προγραμμάτων φρεγατών F-110, τροχοφόρων τεθωρακισμένων οχημάτων VCR 8×8 και τον εκσυγχρονισμό των μαχητικών EF-2000 Typhoon στις 14 Δεκεμβρίου 2018.

 

Το κονδύλι για τις F-110 αγγίζει τα €4,325 δις και περιλαμβάνει τη ναυπήγηση πέντε φρεγατών του τύπου για λογαριασμό του Ισπανικού Ναυτικού. Οι F-110 θα αντικαταστήσουν τις διαθέσιμες φρεγάτες κλάσης Santa Maria, θα είναι πλοία γενικών καθηκόντων και θα εξοπλίζονται με τον Α/Α πύραυλο ESSM Block 2. Τα πλοία είναι προϊόν της ισπανικής Navantia και η κατασκευή τους θα έχει αποτέλεσμα τη δημιουργία 7.000 θέσεων εργασίας τα επόμενα εννέα έτη.

 

Όπως αναφέρει το “Info Defensa”, πιστώσεις €2,1 δις θα απορροφήσει το πρόγραμμα κατασκευής 348 τροχοφόρων τεθωρακισμένων οχημάτων VCR 8×8, με το οποίο προβλέπεται να καλυφθούν απαιτήσεις του Ισπανικού Στρατού. Το όχημα, που αποτελεί προϊόν ανάπτυξης ισπανικής κοινοπραξίας, θα αποδώσει εκδόσεις διοίκησης, παρατήρησης πυροβολικού, μηχανικού και, φυσικά, μεταφοράς προσωπικού. Το VCR θα αντικαταστήσει τα MRAP Lince και RG-31, θα πλαισιώσει το BMR 6×6 και θα οδηγήσει στη μερική απόσυρση των M113. Η κατασκευή των οχημάτων θα δημιουργήσει 1.650 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας.

 

Κερδισμένη θα βγει και η Ισπανική Αεροπορία, στην οποία θα διατεθούν €906 εκατ. για τον εκσυγχρονισμό των μαχητικών αεροσκαφών EF-2000 Typhoon. Οι προβλεπόμενες εργασίες αφορούν εγκατάσταση του πακέτου βελτιώσεων P2E, με το οποίο τα ισπανικά Eurofighter θα μπορούν να αξιοποιήσουν τον πύραυλο αέρος-αέρος Meteor και το όπλο μακρού πλήγματος Storm Shadow. Το τελευταίο, ωστόσο, δεν έχει αποκτηθεί από τη Μαδρίτη. Σε υπηρεσία υπάρχουν 69 EF-2000 Typhoon, τα οποία θα παραμείνουν σε ενεργή χρήση έως το 2045.

 

Η Ισπανία επένδυσε €5,5 δις σε εξοπλισμούς το τελευταίο εξάμηνο


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Βκ
Guest
Βκ

Οι σοβαρές κυβερνήσεις παίρνουν σοβαρές αποφάσεις. Δεν διαρρέουν στον τύπο κάθε εβδομάδα και κάτι διαφορετικό. Εμείς εδώ κάθε μέρα αλλάζουμε και εξοπλιστικά προγράμματα. Σαν τα πουκάμισα αλλάζουμε το τελευταίο διάστημα
τις φρεγάτες.

Spirit
Guest
Spirit

Δεν υπάρχει ούτε σοβαρό κράτος, ούτε σοβαρή κυβέρνηση, ούτε σοβαροί πολίτες.
Τα πράγματα ειναι απλά, τα το ρισκάρουμε, σιγά μην γίνει πόλεμος, κανένα επίδομα για ψήφο και πάμε για άλλα.

Georgios
Member

Meteor και Storm shadow (Scalp) για το Typhoon. Ό,τι καλύτερο, μπράβο Ισπανία.

Nikoss
Member
Nikoss

Και οι Ισπανοι ειχαν κριση δεν εγκατελειψαν ομως τις ΕΔ τους,αυτα προς γνωσιν και συμμορφωση..

Chris
Member
Chris

Οι Ισπανοί έχουν κρίση, όχι εμείς. Εμείς έχουμε παρατεταμένη παρακμή σε όλα τα επίπεδα.