Η Ισπανία ολοκληρώνει την ισότιμη συμμετοχή της στο FCAS μέσα στο 2020

2
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η Ισπανία σκοπεύει να ολοκληρώσει τους πρώτους μήνες του 2020 τη διαδικασία ισότιμης ένταξης στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα του μελλοντικού ευρωπαϊκού μαχητικού FCAS.

Σύμφωνα με το «Infodefensa», η διαδικασία θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο, όταν η Μαδρίτη θα έχει καλύψει το «χαμένο έδαφος» απέναντι στο Παρίσι και το Βερολίνο. Η Ισπανία εντάχθηκε στο FCAS με την υπογραφή συμφωνίας τον περασμένο Ιούνιο, στο «Paris Air Show 2019», αλλά η ίδια έπρεπε να «τρέξει» για να προλάβει τις Γαλλία και Γερμανία, που είχαν ξεκινήσει το πρόγραμμα αρκετούς μήνες νωρίτερα.

«Αποκαλυπτήρια» για το “Ευρωμαχητικό” νέας γενιάς FCAS στο Paris Air Show! (Βίντεο)

Το FCAS περιλαμβάνει επτά κεντρικά τμήματα: το αεροσκάφος επόμενης γενιάς, τον κινητήρα, το πλέγμα επικοινωνιών, το εργαστήριο προσομοίωσης, την τεχνολογία στελθ, τον απομακρυσμένο έλεγχο και τους αισθητήρες. Το πλέγμα επικοινωνιών θα είναι μία από τις μεγαλύτερες καινοτομίες και προκλήσεις, που θα οδηγήσουν τελικά στο ευρωπαϊκό μαχητικό αεροσκάφος 6ης γενιάς.

Μετά τον Απρίλιο οι τρεις χώρες θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα από το ίδιο επίπεδο, ενώ για την καλύτερη διαχείρισή του θα υπάρχει ειδικό κοινό γραφείο στο Παρίσι, επειδή η Γαλλία ηγείται του εγχειρήματος. Στόχος των Ισπανών είναι να αναλάβουν τον πρώτο ρόλο σε ένα ή δύο από τα επτά τμήματα του project. Το μαχητικό, που θα προέλθει από το FCAS, θα αντικαταστήσει τα μαχητικά 4ης γενιάς των τριών χωρών, με αφετηρία το 2040.

Η καινούργια «ΠΤΗΣΗ» ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2020


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Κίμωνextb2b Recent comment authors

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
extb2b
Member
extb2b

“με αφετηρία το 2040”;;;
όρε φίλε
Airbus FCAS vs Bae/Leonardo TEMPEST vs Dassault [email protected]

Κίμων
Guest
Κίμων

Εμπρός κι εμείς, να δηλώσουμε τώρα συμμετοχή! Σίγουρα θα μπορούσαμε να είμαστε χρήσιμοι!