Η Ισπανία μεριμνά για τα Leopard 2A4

2
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Ο Ισπανικός Στρατός έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για τη βελτίωση μέρους των αρμάτων μάχης Leopard 2A4, δίνοντας έμφαση στην υποστήριξη των αισθητήρων του πύργου.

 

Το πρόγραμμα αφορά διαδοχικά μικρά συμβόλαια για να εξασφαλιστεί η διατήρηση των επιδόσεων των ηλεκτρονικών συστημάτων και αισθητήρων. Η εταιρεία που θα αναλάβει τις εργασίες, θα φροντίσει για τη καλή λειτουργία του ΣΕΠ EMES 15, του πανοραμικού περισκοπίου Peri R 17 A1, βοηθημάτων νυκτερινής οδήγησης κ.α. Σύμφωνα με το «Infodefensa», το ύψος των εργασιών αναμένεται να φθάσει τα €2,48 εκατ. και το έργο θα ολοκληρωθεί το 2024.

 

Η Ισπανία θα μετατρέψει 30 άρματα μάχης Leopard 2A4 σε οχήματα μηχανικού

Μετά την επιλογή του Leopard 2E, ο Ισπανικός Στρατός μίσθωσε συνολικά 108 Leopard 2A4 από τη Γερμανία, με τα πρώτα οχήματα να φθάνουν στην Ισπανία το 1995. Η Ισπανία προχώρησε στην αγορά των τανκ το 2006. Από τα 104 οχήματα, 53 Leopard 2A4 βρίσκονται σε αποθήκευση και τα 30 από αυτά θα μετατραπούν σε τεθωρακισμένα οχήματα μηχανικού.

 

To τεύχος Ιουνίου της ΠΤΗΣΗΣ (397), τώρα διαθέσιμο ηλεκτρονικά στο Joomag


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Leonidas
Member
Leonidas

που είναι η κυπριακή κυβέρνηση που ήθελε Leopard 2 A4?
53 άρματα είναι μια χαρά για να αντικαταστήσουν τα 52 αμχ30β2

Γ.Μ.
Guest
Γ.Μ.

Τα 53 αυτά ισπανικά άρματα δεν πωλούνται. Όπως αναφέρεται και στο άρθρο, τα 30 εξ αυτών θα μετατραπούν σε οχήματα μηχανικού. Τα υπόλοιπα πιθανότατα θα χρησιμοποιηθούν (αν δεν χρησιμοποιούνται ήδη) ως πηγή ανταλλακτικών.