Η Ισπανία επενδύει €3,4 εκατ. για χειμερινές στολές

13
2080
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Ο Ισπανικός Στρατός πρόκειται να διαθέσει €3,4 εκατ. για την απόκτηση ειδικά σχεδιασμένων στολών για μονάδες που δραστηριοποιούνται σε ψυχρά περιβάλλοντα, αναφέρει το “Info Defensa”.

 

Η αγορά των χειμερινών στολών θα συμβεί μέσα στα επόμενα τέσσερα έτη. Στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, η Ισπανία αναπτύσσει τακτικά στρατιωτικές αποστολές στην Ανατ. Ευρώπη, ενώ πρόσφατα έστειλε στρατό στη Νορβηγία, συμμετέχοντας στην άσκηση “Trident Juncture 18”.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
ChristosM48
Guest
ChristosM48

“Η Ισπανία επενδύει €3,4 εκατ. για χειμερινές στολές”..πεταμένα λεφτά!!!
Όταν εμείς ανεβοκατεβάζουμε μανίκια αυτοί ξοδεύουν εκατομμύρια!
Ας τους εξηγήσει κάποιος πως ο Ε.Σ. τα έχει λύσει αυτά … μανίκια κάτω = χειμερινή στολή, μανίκια επάνω = θερινή στολή, τόσο απλά !!!!

NikolakiEfentis
Guest
Νικολάκη Εφέντης

Έλα τώρα… Έχουμε επίσης σταφίδες και κονιάκ τί τις θέλουμε τις στολές;

dimitrisx
Guest
dimitrisx

Και από άρβυλα! εεε; ΕΣ Έτη φωτός μπροστά.

hlias-p
Guest
Ηλιας

μαλλον το εχουμε πατενταρει το συστημα αυτο κ δεν μπορουν να το χρησιμοποιησουν!

Μπαμπης v.02
Guest
Μπαμπης v.02

Πως λενε το “Τσοχατζο” στα Ισπανικα ? Τσοχατζοθ ?

Κωνσταντίνος Τέκτων
Guest
Κωνσταντίνος Τέκτων

Πράγματι, σπατάλη! Στον Ελληνικό Στρατό έχουμε λύσει το πρόβλημα της χειμερινής διαβίωσης με άφθονο ζεστό τσάι και σταφίδες!

Kallergis07
Guest
Kallergis07

Το μόνο πρωτοποριακό (για ΕΣ), που έχω δει από τον ΕΣ σε χειμερινή περίοδο είναι ένα – δυο leopard 2 που είχαν βαφτεί και με λευκά κομμάτια παραλλαγής.
Αλλά το χειρότερο είναι συμμετοχές μας σε χώρες με περιβάλλον ερήμου ή ημί-ερημικό όπου πάμε σα τους Ρωμαίους του Αστερίξ ντυμμένοι δέντρα.. Θα μπορούσαμε να φοράμε έστω την κυπριακή που είναι αρκετά καλή.

Em.Ti
Guest
Em.Ti

Υπάρχει ελληνική παραλλαγή ερήμου, είναι στο σχέδιο της lizard αλλά με ένα καφέ και δύο τόνους της άμμου.

http://www2.ttcn.ne.jp/camouflage/image/greek_desert_camouflage.jpg

Gunner
Guest
Gunner

Πολύ ενδιαφέρουσα.

Card image
Alexandros Lekkas
Guest

Πλάκα πλάκα αλλά η σταφίδα έκανε καλή δουλειά πάνω στον Έβρο!

Greg
Guest
greg

Η Ελλάδα επενδύει €2 δίς ….. σέ ψήφους.

MisCo
Guest
MisCo

Σαν χώρα, δεν εχουμε το R&D που χρειάζεται για μεγαλεπιβολα projects και ολοκληρωμένα συστήματα. Σίγουρα ομως καποια πράγματα θα μπορουσαν να σχεδιάζονται και παράγονται εδώ. Ατομικός εξοπλισμός… στολές, κράνη, αρβυλα, αλεξίσφαιρα, backpacks θα πρεπε να ειναι ντόπια προιόντα και μάλιστα πλήρως ανταγωνιστικών προδιαγραφών. Να χτυπάμε διαγωνισμούς στο εξωτερικό.
Και φυσικά ο στρατός μας θα πρεπε να δίνει πρώτος το παραδειγμα στο πως πρεπει να ναι εξοπλισμένος ο στρατιώτης. Αλλωστε σε αντιθεση με πολλες αλλες χώρες, εμεις αντιμετωπιζουμε πολυ αληθινη απειλη.

Αντ’ αυτου χαζευουμε χώρες με μηδενικη απειλη, οπως η Ισπανία, να φροντίζει για την εικόνα του μαχητη της σε ολα τα περιβάλλοντα.

dimitrisx
Guest
dimitrisx

Είχαμε εταιρεία που θα μπορούσε να αναλάβει όλα τα παραπάνω στα οποία αναφέρεσαι. Η Ηλεκτρομηχανική Κύμης. Αλλά προτίμησαν να την κλείσουν και το προσωπικό της μετατάχθηκε. Αγοράζουμε στολές από Τουρκία.