Η Ισπανία επενδύει €3,4 εκατ. για χειμερινές στολές

13
2062

Ο Ισπανικός Στρατός πρόκειται να διαθέσει €3,4 εκατ. για την απόκτηση ειδικά σχεδιασμένων στολών για μονάδες που δραστηριοποιούνται σε ψυχρά περιβάλλοντα, αναφέρει το «Info Defensa».

 

Η αγορά των χειμερινών στολών θα συμβεί μέσα στα επόμενα τέσσερα έτη. Στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, η Ισπανία αναπτύσσει τακτικά στρατιωτικές αποστολές στην Ανατ. Ευρώπη, ενώ πρόσφατα έστειλε στρατό στη Νορβηγία, συμμετέχοντας στην άσκηση «Trident Juncture 18».

13 ΣΧΟΛΙΑ

 1. «Η Ισπανία επενδύει €3,4 εκατ. για χειμερινές στολές»..πεταμένα λεφτά!!!
  Όταν εμείς ανεβοκατεβάζουμε μανίκια αυτοί ξοδεύουν εκατομμύρια!
  Ας τους εξηγήσει κάποιος πως ο Ε.Σ. τα έχει λύσει αυτά … μανίκια κάτω = χειμερινή στολή, μανίκια επάνω = θερινή στολή, τόσο απλά !!!!

 2. Πράγματι, σπατάλη! Στον Ελληνικό Στρατό έχουμε λύσει το πρόβλημα της χειμερινής διαβίωσης με άφθονο ζεστό τσάι και σταφίδες!

 3. Το μόνο πρωτοποριακό (για ΕΣ), που έχω δει από τον ΕΣ σε χειμερινή περίοδο είναι ένα – δυο leopard 2 που είχαν βαφτεί και με λευκά κομμάτια παραλλαγής.
  Αλλά το χειρότερο είναι συμμετοχές μας σε χώρες με περιβάλλον ερήμου ή ημί-ερημικό όπου πάμε σα τους Ρωμαίους του Αστερίξ ντυμμένοι δέντρα.. Θα μπορούσαμε να φοράμε έστω την κυπριακή που είναι αρκετά καλή.

 4. Σαν χώρα, δεν εχουμε το R&D που χρειάζεται για μεγαλεπιβολα projects και ολοκληρωμένα συστήματα. Σίγουρα ομως καποια πράγματα θα μπορουσαν να σχεδιάζονται και παράγονται εδώ. Ατομικός εξοπλισμός… στολές, κράνη, αρβυλα, αλεξίσφαιρα, backpacks θα πρεπε να ειναι ντόπια προιόντα και μάλιστα πλήρως ανταγωνιστικών προδιαγραφών. Να χτυπάμε διαγωνισμούς στο εξωτερικό.
  Και φυσικά ο στρατός μας θα πρεπε να δίνει πρώτος το παραδειγμα στο πως πρεπει να ναι εξοπλισμένος ο στρατιώτης. Αλλωστε σε αντιθεση με πολλες αλλες χώρες, εμεις αντιμετωπιζουμε πολυ αληθινη απειλη.

  Αντ’ αυτου χαζευουμε χώρες με μηδενικη απειλη, οπως η Ισπανία, να φροντίζει για την εικόνα του μαχητη της σε ολα τα περιβάλλοντα.

  • Είχαμε εταιρεία που θα μπορούσε να αναλάβει όλα τα παραπάνω στα οποία αναφέρεσαι. Η Ηλεκτρομηχανική Κύμης. Αλλά προτίμησαν να την κλείσουν και το προσωπικό της μετατάχθηκε. Αγοράζουμε στολές από Τουρκία.

Comments are closed.