Ισπανικό A400M μεταφέρει εφόδια στη μονάδα Patriot που βρίσκεται στην Τουρκία

1
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

 

Ένα μεταφορικό αεροσκάφος A400M της πολεμικής αεροπορίας της Ισπανίας πραγματοποίησε στις 9 Φεβρουαρίου 2019 την πρώτη του αποστολή στην Τουρκία, για τον ανεφοδιασμό των ισπανικών στρατευμάτων που έχουν αναπτυχθεί στη γειτονική χώρα.

 

Το αεροσκάφος, που σύμφωνα με το “Infodefensa” τέθηκε σε υπηρεσία τον περασμένο Ιούλιο, προσγειώθηκε στην αεροπορική βάση Incirlik και μετέφερε εφόδια για τη μονάδα Patriot, η οποία μετά από απόφαση του ΝΑΤΟ και την έγκριση της ισπανικής κυβέρνησης βρίσκεται στην ΝΑ Τουρκία και “προστατεύει” την Τουρκία από τους βαλλιστικούς πυραύλους της Συρίας.

 

Το ίδιο αεροσκάφος προσγειώθηκε μια ημέρα αργότερα στη Βαγδάτη, για να υποστηρίξει τους 550 Ισπανούς στρατιώτες που παίρνουν μέρος στην εκπαίδευση του Ιρακινού Στρατού. Το A400M αντικατέστησε σε αυτή την αποστολή το C-130. Σε ισπανική υπηρεσία υπάρχουν 10 C-130, που θα αρχίσουν να αποσύρονται από το 2020.

 

Η Ισπανία μεταφέρει εφόδια στις ισπανικές αποστολές σε Λίβανο και Τουρκία


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Ranger
Guest
Ranger

Η παρουσία των ισπανικών πατριοτ φυσικά οφείλεται κυρίως στην αμυντική συνεργασία των Ισπανών με τους Τούρκους όσον αφορά το αποβατικο τους και στην πιθανότητα παραγγελίας και δεύτερου, καθώς και στην πιθανότητα χρήσης του σχεδίου f 100 ως βάση για το tf 2000 (φυσικά με τα τουρκικά ραντάρ).

Αναλόγως και οι Ιταλοί έχουν Sampt στην Τουρκία για παρόμοιους λόγους.