Βράβευση ισπανικών και ιταλικών πληρωμάτων που συμμετείχαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Εύβοια

10
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Χθες, 17 Αυγούστου 2019 ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς βράβευσε τα πληρώματα των αεροσκαφών της Ιταλίας και της Ισπανίας, που συμμετείχαν στο δύσκολο έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην Εύβοια.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι, όπως αναφέρει δελτίο τύπου της ΓΓΠΠ.

https://twitter.com/eu_echo/status/1162754553223241729

Οι Ισπανικές και Ιταλικές Αρχές ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημα της Ελλάδας για αποστολή εναέριων μέσων, μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και ειδικότερα μέσω του προγράμματος rescEU, συνδράμοντας με δύο ιταλικά και ένα ισπανικό αεροσκάφος τύπου CL-415.

O Γενικός Γραμματέας στον σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τα πληρώματα για την σημαντική συμβολή τους στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, καθώς και για την προσφορά τους στις Ελληνικές Αρχές.

Παράλληλα τόνισε ότι πρόκειται για έμπρακτη ένδειξη των κοινών Ευρωπαϊκών αξιών όπως η Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη και η προστασία της ζωής και της περιουσίας των Ευρωπαίων Πολιτών.

Επίσης, σύντομο χαιρετισμό απεύθυναν οι επικεφαλής των ιταλικών και ισπανικών αποστολών, καθώς και εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το παρόν στην βράβευση έδωσαν ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Βασίλειος Ματθαιόπουλος, ο Διοικητής της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ) Υποπτέραρχος Αθανάσιος Σαββόπουλος, ο Διοικητής Ε.Σ.Κ.Ε. Υποστράτηγος Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος και ο Διοικητής της Υπηρεσίας Εναερίων Μέσων Πυροσβεστικού Σώματος (Υ.Ε.Μ.Π.Σ.) Πύραρχος ΧΑ Γεώργιος Πορτοζούδης, καθώς και στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολεμικής Αεροπορίας.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι πρόσφατα η Ελλάδα δεν ήταν ούτε υπήρχε πρόθεση να γίνει μέλος του συγκεκριμένου ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης για την καταπολέμηση μεγάλου μεγέθους δασικών κι όχι μόνο πυρκαγιών, απόφαση όμως που στην συνέχεια άλλαξε.

Χωρίς την Ελλάδα ο πρώτος κοινός στόλος πυροσβεστικών αεροσκαφών στην Ευρώπη

Η Ελλάδα θα είναι τελικά μέλος του μηχανισμού πολιτικής προστασίας rescEU επιβεβαιώνει η Κομισιόν


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Γιάννης Παυλίδης
Guest
Γιάννης Παυλίδης

Ωραίες οι βραβεύσεις αλλα και έναν εκσυγχρονισμό τα C-215/415 ?

Kimon
Member
Famed Member
Kimon

Στην Ισπανία τα πληρώματα των canadair και γενικά των αερομέσων πυρόσβεσης είναι της πολεμικής αεροπορίας; Αν ναι πολλές αξυρισιές για πιλότο της πολεμικής αεροπορίας !!

ShadowMan
Member
Noble Member
ShadowMan

μπορει να επιτρεπεται εκει οπως στο δικό μας ΠΝ υπο προυποθέσεις.
Παντως ο λόγος που δεν εγινα και εγώ στρατιωτικός ηταν τα γενια. Μακαρι να επιτρεποντουσαν σε αυτο το στυλ.

Stug
Guest
Stug

Στην Ejército del Aire ανήκουν και εκεί αλλα πιθανότατα εχουν σημαντικότερα πραγματα να ασχολούνται απο τρίχες εν έτη σχεδόν 2020

G.164g ag-cat
Guest
G.164g ag-cat

Ήρθαν οι άνθρωποι να κάνουν τη δουλειά τους και τους τρέχουν σε φιέστες. Οι δουλευταραδες οι δικοί μας.

Left950
Guest
Left950

Στους ελληνες πιλοτους κανα μπραβο ή δεν εχουν αναγκη αυτοι?

Kimon
Member
Famed Member
Kimon

Οι Έλληνες απλά εκτελούν το χρέος τους σβήνοντας φωτιές (κάνοντας δηλαδή το καθήκον τους) στην χώρα τους. Οι ξένοι το κάναν για μια ξένη χώρα!

ShadowMan
Member
Noble Member
ShadowMan

τους αξίζει παραπάνω απο μπράβο αλλά δεν το κάνουν για το μπράβο.

Kimon
Member
Famed Member
Kimon

Συμφωνούμε

Spyros
Member
Famed Member
Spyros

Μπράβο και πολλά ευχαριστώ στους ανθρώπους. Τους εύχομαι να μην χρειαστούν την ανταπόδοσή μας.

Ελπίζω και στα δικά μας παιδιά να δίνεται αντίστοιχη προσοχή και ευγνωμοσύνη από τη πολιτεία.