32.4 C
Athens
Τετάρτη, 5 Αυγούστου, 2020
Αρχική ΝΕΑ ΑΜΥΝΑ Η Ισπανία ενδιαφέρεται για ισραηλινά πυρομαχικά τύπου «loitering», η Ελλάδα;

Η Ισπανία ενδιαφέρεται για ισραηλινά πυρομαχικά τύπου «loitering», η Ελλάδα;

Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η ισραηλινή εταιρεία Uvision έχει πρόσφατα παρουσιάσει τις ικανότητες διαφορετικών πυρομαχικών τύπου «loitering» στον Ισπανικό Στρατό.

Όπως σημειώνει το «Infodefensa», η παρουσίαση αφορούσε την οικογένεια Hero και έγινε στο αρχηγείο της Ταξιαρχίας Αλεξιπτωτιστών. Η επίδειξη οργανώθηκε στα πλαίσια του προγράμματος «Fuerzas 2035» και περιλάμβανε την χρήση προσομοιωτή.

Η Uvision συνεργάζεται με ισπανικές εταιρείες, για να ενσωματώσει το Hero σε διαφορετικές πλατφόρμες, και έχει ήδη πετύχει την εγκατάσταση του Hero-30, του μικρότερου συστήματος της οικογένειας Hero, στο όχημα Ειδικών Επιχειρήσεων της ισπανικής εταιρείας Einsa.

Οι ΗΠΑ θέλουν να αποκτήσουν ισραηλινά πυρομαχικά τύπου “loitering”

Το Hero-30 μπορεί να αναπτυχθεί μέσα σε λίγα λεπτά και να αναπτύξει ταχύτητα έως και 180km/h. Το σύστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύκτας. Έχει ηλεκτρικό κινητήρα, αυτονομία 30 λεπτών και βάρος 3kg. Η εκτόξευση γίνεται από κάνιστρο μήκους 95 εκατοστών, γίνεται δύσκολα αντιληπτή και προκαλεί πολύ μικρό θόρυβο. Το κάνιστρο ζυγίζει 7kg, μαζί με το πυρομαχικό. Έτσι, ένας στρατιώτης μπορεί να μεταφέρει ένα ή δύο κάνιστρα.

Ο έλεγχος του Hero γίνεται με tablet. Το πυρομαχικό μπορεί να πετά πάνω από μία συγκεκριμένη περιοχή, ώσπου να επιλεγεί ένας στόχος και να συμβεί η επίθεση. Το Hero-30 χαρακτηρίζεται από ακρίβεια 1m. Η Uvision έχει και άλλες εκδόσεις, όπως το Hero-120 και το Hero-400, με μεγαλύτερη αυτονομία και φορτίο. Ανάλογα με την κεφαλή, τα συστήματα μπορούν να κτυπήσουν προσωπικό ή οχήματα ή οχυρωμένες θέσεις.

Markava: Hero με «μακρύ βλέμμα» και… «μακριά γροθιά».

Τα πυρομαχικά τύπου «loitering», γνωστά και ως drones καμικάζι, είναι πυρομαχικά ικανά να παραμένουν σε περιπολία πάνω από μία περιοχή, πραγματοποιώντας αναγνώριση και προσφέροντας δεδομένα ή εικόνες για την ανάθεση στόχου κατά την πτήση. Πρόκειται για έναν συνδυασμό drone και πυραύλου, επιτρέποντας η επίθεση να γίνει τη σωστή στιγμή ή έγκαιρα να διακοπεί. Είναι μια απόφαση που λαμβάνει ο χειριστής.

Η Ισπανία σκοπεύει να προμηθευτεί τέτοια πυρομαχικά, ώστε να μειώσει πιθανή σπατάλη σε πυρομαχικά πυροβολικού και να περιορίσει τις απώλειες αμάχων, οι οποίες θα ήταν αναπόφευκτες στην περίπτωση χρήσης κλασικών πυρομαχικών.

Τον Δεκέμβριο του 2019 υπήρξε μια παρόμοια παρουσίαση σε επιτελείς του ΓΕΣ και στελέχη των Σχολής Αλεξιπτωτιστών (ΣΧΑΛ), Ζ΄ ΜΑΚ και ΕΤΑ από εκπροσώπους ιδιωτικής εταιρείας. Ολοένα και περισσότερες χώρες διεθνώς ανακαλύπτουν τα οφέλη από τα πυρομαχικά τύπου «loitering», μήπως έχει έρθει η ώρα και για την Ελλάδα;

Η καινούργια «ΠΤΗΣΗ» ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2020


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -

9 ΣΧΟΛΙΑ

9 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mageiras

Υπάρχει ναυτική έκδοση σε κανιστρα η οποία θα έπρεπε να εξοπλίσει τουλάχιστον τις Πυραυλάκατους ή/και Κανονιοφόρους μας…

nigozs

Δεν ξέρουμε την λειτουργία τους σε περιβάλλον παρεμβολών, παρ όλα αυτά, θα ήταν μια πολύ καλή επιλογή για σκάφη περιπολίας τόσο του ΠΝ όσο και του ΛΣ μετατρέποντας εύκολα τα “απλά” πλοιάρια σε φορείς.

NickKoliopoulos

Έχουμε πληροφορίες για το κόστος αυτών των πυρομαχικών σε σχέση με πυραύλους όπως οι Hellfire?

gdmast

Ακριβώς όχι, αλλά πολύ πολύ φθηνότερα, όπως έχει ήδη γραφτεί αλλού με εκτενές ρεπορτάζ.

nigozs

Η Ελλάδα, μετά συγχωρήσεως, να βάλει τον κωλο της κάτω και να φτιάξει δικά της !
Όπως φαίνεται τα συγκεκριμένα πυρομαχικά είναι το μέλλον και κατά πάσα πιθανότητα καταργούν άλλες πολυέξοδες επιλογές.

alexmark

Δε γίνεται! Εχει εξειδίκευση στα σουβλάκια και στους φρεντουτσίνο, άσε που το φραπέ είναι ελληνική εφεύρεση! Δε γίνεται να σπαταλάμε χρήματα για έρευνες σε διαφορετικούς τομείς, είμαστε μικρή οικονομία!

Spyros

Και ο φρέντο (καπουτσίνο ή εσπρέσο) ελληνική εφεύρεση είναι. Δεν υπάρχει Ιταλός που θα έπινε τέτοιο πράγμα.

SpaceMan

Τόση πολύ κινητικότητα με το Ισραήλ και τις βιομηχανίες του αλλά ούτε μισή ανακοίνωση σχετικά με αγορές ή πρόθεση αγορών. Ή έχουμε αλλάξει για τα καλά τακτική και πλέον τηρείται το απόρρητο είτε η ελληνική γραφειοκρατία ζει και βασιλεύει.

blackpeteg

Εδώ και χρόνια θα έπρεπε να έχουμε προμηθευτεί συστήματα HARPY/HAROP για καταστολή αεράμυνας όπως οι σύμμαχοι Τούρκοι που τα έχουν πάρει εδώ και μία δεκαπενταετία.
Φαντάζομαι πως θα έχουν προχωρήσει τo reverse engineering, συνεπώς θα έχουμε απέναντί μας (εάν δεν έχουμε ήδη) “τουρκικής” σχεδίασης πυρομαχικά σε μαζική παραγωγή όπως έχουν βγάλει τα UAV.
Συνεπώς – συμπαραγωγή/μαζική παραγωγή είναι ο μόνος δρόμος για όλα αυτά τα φθηνά αλλά πολύ χρήσιμα εργαλεία σε τακτικό επίπεδο.

Το Σχόλιο της Ημέρας

Τα ελληνικά F-16V θα μπορούν να κάνουν ηλεκτρονική κρούση και παρεμβολή σε Α/Α πυραύλους με το ραντάρ APG-83 SABR, όπως τα F-35!

 https://www.youtube.com/watch?v=wIwAOupjMeM&list=FLsGKVYAYKXMlZgBWVtW-j-A&index=170Ήταν κάτι που το "υποπτευόμασταν" αρκετό καιρό τώρα, και το είχαμε γράψει μερικές φορές, αλλά χωρίς να είμαστε και πολύ "κάθετοι". Αφορούσε τις δυνατότητες...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

Κύριο Άρθρο

MMSC και Ελλάδα, έννοιες ασύμβατες ή απλά πυροβολούμε τον πιανίστα;

217
Είναι γνωστό ότι για περισσότερο από δέκα χρόνια το ΠΝ επιθυμεί την ενίσχυση του με κάποιο ή κάποια ναυπηγικά προγράμματα. Δυστυχώς, τα τελευταία προγράμματα...
Card image

ΠΤΗΣΗ August 2020

Αγορά 3.99
Card image

ΠΤΗΣΗ 2015 September 2015 #352

Αγορά
Card image

ΠΤΗΣΗ 2016 July 2016 #362

Αγορά 1.99

Related News

Βηρυτός: Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί, χιλιάδες τραυματίες και πολλοί αγνοούμενοι – Αμέλεια δείχνουν οι πρώτες έρευνες

ΑΠΕ-ΜΠΕΟι αρχικές έρευνες δείχνουν πως χρόνια αδράνειας και αμέλειας σχετικά με την αποθήκευση εξαιρετικά εκρηκτικού υλικού στο λιμάνι τις Βηρυτού προκάλεσαν την έκρηξη που...

Οι ΗΠΑ ζητούν να φύγουν οι ξένοι στρατοί από τη Λιβύη

Βαθιά ανησυχία για την κλιμάκωση του πολέμου στη Λιβύη εκφράζουν οι ΗΠΑ.Σε ανακοίνωσή του στις 4 Αυγούστου, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Ρόμπερτ Ο’ Μπράιεν...

Στο μάτι της Ινδονησίας η τελευταία φρεγάτα ‘BREMEN’ F-122

Σύμφωνα με αναφορές τοπικών μέσων το υπουργείο Αμύνης της Ινδονησίας εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αποκτήσει την γερμανική φρεγάτα ‘Lübeck’ (F214), την τελευταία σε...

ΕΕ: Ολλανδία, Ελλάδα και Τσεχία συμμετέχουν στην κρίσιμη επιχείρηση στη Βηρυτό

ΑΠΕ-ΜΠΕΗ Ευρωπαϊκή Ένωση ενεργοποίησε τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ μετά από αίτημα των αρχών του Λιβάνου, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Ευρωπαίος...

Ειδική ομάδα έρευνας και διάσωσης της ΕΜΑΚ μεταβαίνει στη Βηρυτό

Ειδική ομάδα της 1ης ΕΜΑΚ, με έδρα την Ελευσίνα, μεταβαίνει με μεταγωγικό C-130 στον Λίβανο για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των συνεπειών της φοβερής...
- Advertisement -