Η κατασκευή των ισπανικών φρεγατών F-110 ξεκινά τον Μάιο

11
2642
Μοιραστείτε το άρθρο
  • 35
  •  
  •  

Η πρώτη από τις πέντε νέες φρεγάτες F-110 του Ισπανικού Ναυτικού θα αρχίσει να κατασκευάζεται τον Μάιο, ανακοινώνει το ισπανικό υπουργείο άμυνας.

 

Η κατασκευή των πέντε πλοίων θα κοστίσει €4,3 δις και ανατέθηκε στην εταιρεία Navantia τον περασμένο Δεκέμβριο. Τα πλοία θα αντικαταστήσουν τις φρεγάτες Santa Maria και θα πλαισιώσουν τις διαθέσιμες φρεγάτες F-100, με τις οποίες θα αποτελέσουν τον κορμό του μελλοντικού πολεμικού ναυτικού της Ισπανίας. Η παράδοση των F-110 θα ξεκινήσει το 2025 και θα ολοκληρωθεί το 2030 ή το 2031.

 

Η Ισπανία ενέκρινε €7,3 δις για τις F-110, το VCR και τη βελτίωση των EF-2000


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 35
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Thras
Guest
Thras

Ιδανικά πλοία για τις ανάγκες Α/Α πολέμου περιοχής του ΠΝ!

FOX
Guest
FOX

Κάτσε να δούμε και την τελική διαμόρφωση, όπως και να δούμε τι περιλαμβάνει το συμβόλαιο των Ισπανών… γιατί 860 εκ με τον οπλισμό φτάνουν αρκετά πάνω από ένα δισεκατομμύριο

gdmast
Guest
gdmast

Όχι μόνο είναι πολύ μεγάλο το κόστος (ειδικά για φ/γ γενικών καθηκόντων όπως αυτή), αλλά δεν φαίνεται να προβλέπονται και πάνω από 16 κελιά vls, ούτε κάτι εξωτικό.
Το κόστος είναι αποδεκτό ΜΟΝΟ με οπλισμό (ο οπλισμός φτάνει μεσοσταθμικά το 40% της τελικής αξίας του πλοίου), αλλιώς θα πρόκειται για ένα “περίεργο κόστος”.

Thras
Guest
Thras

Δεν εννοούσα στην ισπανική διαμόρφωση. Το εκτόπισμα του σκάφους μπορεί να δεχτεί αν δεν απατώμαι μέχρι και 8 Mk41, άρα 64 κελιά.
Οπότε μιλάμε για 32 SM2, 64 ESSM και μένουν ακόμα 16 για ASROC ή επιπλέον SM2. Ακόμα και με 6 οκτάδες μπορεί να δημιουργηθεί ικανοποιητικό μείγμα πυραύλων, ανώ μένει άνετα και χώρος για 2 CIWS/Ram.

Το κόστος μπορεί να περιοριστεί με επιπλέον παραγγελίες…

STRATOS
Guest
STRATOS

Συμφωνώ απόλυτα.
Πολύ καλύτερη επιλογή οι Ισπανικές φρεγάτες (έστω και 2 x F-100) για το ΠΝ από τις Γαλλικές [email protected]

‘Οτι ποιο κοντινό στα Αμερικάνικα αντιτορπιλικά (που ονειρευόμασταν να μας τα αποδεσμεύσουν και να μας τα δίναν τσάμπα!!)..και στα Kidd-Ticonderoga που μας τα δίναν κάποτε οι Αμερικάνοι (όχι τζάμπα) και εμάς μας ξίνιζαν..

Spirit
Guest
Spirit

Τι να τα έκανες τα κιντ χωρίς SM-2?
Πολύ καλά κάναμε και δεν τα πήραμε.

gdmast
Guest
gdmast

Σωστό για τις δυνατότητες, αλλά ΑΥΤΑ τα λεφτά θα στοιχίσει ΑΥΤΟ.
Γι’ αυτό μου φαίνονται πολλά.
Ως προς το πλοίο γενικά, φυσικά και είναι ένα από αυτά που θα θέλαμε χθες.

airman
Guest
airman

Οι ισπανικες φρεγατες ειναι μπαζο και παν στο μπατο εν καιρω ειρηνης (βουλιαγμα στη νορβηγια προ μηνων)

STRATOS
Guest
STRATOS

Μόνη της πήγε η φρεγάτα στον πάτο ή εκεί την έστειλε το πλήρωμα της??….1 πολεμικό σκάφος είναι όσο καλό είναι το πλήρωμα του λένε οι ναυτικοί..

Nikoss
Guest
Nikos

Και οι Iσπανοι ειχαν κριση,δεν εγκατελειψαν τις ΕΔ τους ομως..και χωρις να αντιμετωπιζουν τις απειλες που αντιμετωπιζουμε εμεις..

xariszak
Guest
xariszak

Οι φρεγάτες Santa Maria λένε τίποτα;