Η Ισπανία ενέκρινε τα €110 εκατ. για τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα FCAS

3
Jean-Marc Tanguy
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η ισπανική κυβέρνηση έχει εγκρίνει την αποδέσμευση €110 εκατ. για τη συμμετοχή της Ισπανίας στο πρόγραμμα FCAS.

Σύμφωνα με το «ABC», η διάθεση των χρημάτων θα γίνει τμηματικά. Τα πρώτα €10 εκατ. αφορούν το 2019, €60 εκατ. θα επενδυθούν το 2020, €20 εκατ. θα δοθούν το 2021 και τα τελευταία €20 εκατ. θα χορηγηθούν το 2022.

Η Ισπανία απαιτεί μερίδιο εργασίας 33% στην ανάπτυξη του Ευρωμαχητικού FCAS!

Το συγκεκριμένο κονδύλι έχει σκοπό να διασφαλίσει πως οι ισπανικές επιχειρησιακές απαιτήσεις θα ληφθούν υπόψη στη σχεδίαση και ανάπτυξη του μελλοντικού «Ευρωμαχητικού» και θα επιτραπεί μεγαλύτερη ισπανική βιομηχανική συμμετοχή. Με τα €110 εκατ., η Ισπανία θα απαιτήσει μερίδιο εργασίας 33% στο FCAS.

Το μαχητικό που θα προκύψει από το πρόγραμμα FCAS, αναμένεται να εισέλθει σε παραγωγή το χρονικό διάστημα 2035-2040 και θα αντικαταστήσει τα γερμανικά / ισπανικά Eurofighter Typhoon και τα γαλλικά Rafale. Η Ισπανία εντάχθηκε επίσημα στο FCAS στις 17 Ιουνίου 2019.

«Αποκαλυπτήρια» για το “Ευρωμαχητικό” νέας γενιάς FCAS στο Paris Air Show! (Βίντεο)


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
My_name_is_Nobody
Member
Famed Member
My_name_is_Nobody

Ωχ, αδερφέ! Πού να τρέχεις τώρα για συμμετοχές σε τέτοια προγράμματα.

NikolasTz
Member
Active Member
NikolasTz

Για να καταλάβω. 110.000.000€ για τέσσερα χρόνια δεν μου φαίνεται τόσα πολλά…
Το έχει σκεφτεί η ηγεσία μας να συμμετάσχουμε έστω το μισό ποσό με μικρή συμμετοχή? (οκ το ξέρω ότι ίσως είπα κάποια βλακεία)

Γιώργος98765
Guest
Γιώργος98765

Αν δε θέλουμε να μας ξεφύγει ο γείτονας, να μας πάρει όλλα αυτά που θέλει (γιατί μετά ΔΕΝ θα σταματήσει εδώ και θα μας ζητήσει και τα ρέστα) καλό θα είναι να συμμέτεχουμε σε τέτοια προγράμματα. Να ρίξουμε από τώρα τις βάζεις για το μέλλον, αλλιώς μας βλέπω με τα εξοπλιστικά να παλεύουμε συνέχεια, να μπαλώνουμε, να παρακαλάμε και να ακριβοπληρώνουμε. Κάθε συμμετοχή και συμπαραγωγή είναι καλή για την χώρα μας. Καλό θα ήταν να παίρναμε και από την αρχή ολοκαίνουρια και τελευταίας τεχνολογίας συστήματα, δε θα είμαστε μετά στη σκέψη και δυσκολία όπωσ σήμερα με το πως να τα… Read more »