Η ισπανική βιομηχανία αγωνιά για το μερίδιο συμμετοχής της στο “ευρωμαχητικό” FCAS

4
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η ισπανική πολεμική βιομηχανία λαχταρά να αναλάβει βιομηχανικό έργο στο πρόγραμμα του μελλοντικού ευρωπαϊκού μαχητικού που τρέχουν η Γαλλία και η Γερμανία.

 

Η Ισπανία είναι η τρίτη εταίρος του προγράμματος FCAS, ωστόσο, δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό που θα συνδράμουν οι εταιρείες της. Όπως επισημαίνει το «Defense News», το ζήτημα επανήλθε στο προσκήνιο με τη διοργάνωση της έκθεσης οπλικών συστημάτων «FEINDEF», για τις ανάγκες της οποίας μεταφέρθηκε στη Μαδρίτη πρωτότυπο πιλοτηρίου της Airbus. Το πιλοτήριο χαρακτηρίζεται από μία μεγάλη πανοραμική οθόνη, στα πρότυπα του αμερικανικού μαχητικού F-35.

 

Η Ισπανία εισήλθε (και) επίσημα στο FCAS

 

Η Airbus διατηρεί βιομηχανικές εγκαταστάσεις στην Ισπανία. Επιπλέον, μεγάλο ενδιαφέρον για το FCAS δείχνει η Indra, η οποία εξειδικεύεται στον τομέα των ηλεκτρονικών. Η Indra συμμετέχει εκτεταμένα στην κατασκευή παρόμοιων συστημάτων για το Eurofighter Typhoon, έτσι, θεωρεί ότι μπορεί να αναλάβει σχετικές εργασίες στο FCAS. Για τους κινητήρες του προγράμματος, τέλος, ελπίζει να αναλάβει έργο η εταιρεία ITP Aero.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Spirit
Guest
Spirit

Εδώ αγωνιούμε για επιδόματα, αναδρομικά, εφάπαξ και καμιά θέση στο δημόσιο.

Παῦλος Πιτσελᾶς
Member
Noble Member
Παῦλος Πιτσελᾶς

Κατα τη γνωμη μου το ποιο ευελικτο εταιρικο σχημα ειναι καποια συστηματα να παραγονται παραλληλα απο οποια χωρα εταιρο συμφερει, θελει και μπορει, με δυνατοτητα και αυτονομης αναπτυξης και ενσωματωσης λογισμικου στο αεροσκαφος.
Ετσι υπαρχει μεγαλυτερη αυταρκεια συστηματων απο οποια χωρα μελος επιθυμει. Τα προκαθορισμενα ποσοστα θα ανταποκρινονται σε συστηματα που δεν μπορουν οι αλλες χωρες να παραγουν, ή αν αυτο δεν συμβαινει, οπωσδηποτε στα ποσοστα εξαγωγων.
Διαφορετικα και η αναπτυξη θα ειναι αργη και τα ανταλακτικα θα ειναι ενα ζητουμενο εξαρτησης.

YannisPavlidis
Member
Active Member
YannisPavlidis

Κλασικά, θα μοιράσουν οι Γάλλοι, Ισπανοί και Γερμανοί την πίτα. Τους υπόλοιπους τους θέλουν για χρηματοδότηση και εξασφαλισμένες παραγγελίες (για το κέρδος). Τώρα τι αεροσκάφος 6ης γενιάς θελουν να κατασκευάσουν, όταν δεν έχουν τεχνογνωσία για αεροσκάφος πέμπτης γενιάς είναι απορίας άξιο. Υποθέτω πως ελπίζουν στην βιομηχανική κατασκοπία των F35, τα οποία συναρμολογεί η Ιταλία.

SKYHOOK47
Member
SKYHOOK47

Η Ισπανική αγωνιά,η Ελληνική κοιμάται με τα τσαρούχια…